ב-17 בפברואר יצאה הפועל ירושלים לסמי עופר למשחק נגד מכבי חיפה. החיפאים הגיעו לאחר תיקו בדרבי נגד הפועל חיפה ועוד בהתאוששות מפיצוץ המשחק נגד מכבי תל אביב. האדומים מהבירה לעומתם הגיעו לאחר הפסד 2:1 למכבי נתניה וניצחון במשחק לפני כן 0:4 על עירוני טבריה. הקבוצה של זיו אריה פתחה את המשחק נהדר כשאילון אלמוג מצא את הרשת כבר בדקה השנייה, ובדקה ה-33 כבש שער נוסף וקבע 0:2.
עם זאת, אריה החליט להחליף את אלמוג במחצית והמשחק הסתיים ב-3:3 דרמטי בזכות שער שוויון של ליאור רפאלוב לקראת הסיום. החלוץ התארח ב"קיקטוק" מבית "אול אין" אצל רועי זריהן וגילי ורמוט. זריהן שיתף איך הסיטואציה נראתה מהצד: "כבשת צמד בסמי עופר, נתתם הצגה במחצית הראשונה ואז שדר הקווים דיווח 'אילון אלמוג מוחלף' במחצית".
אלמוג הודה שגם עבורו העניין נראה תמוה: "אני לא יודע אם זאת הייתה סדרת חינוך כי אנחנו כבר לא במקום הזה אבל זה היה לי הדבר הכי מוזר שחוויתי. כבשת צמד בסמי עופר, אתה מרגיש הכי טוב בעולם, אתה גם יכול לקחת את הכדור הביתה, בסמי עופר נגד מכבי חיפה. זה עובר לך בראש, אתה יורד למחצית כשאתה ב-0:2, כל הקהל מלחיץ אותם, אתה יכול לכבוש עוד גול".
החלוץ סיפר על הרגע בו נודע לו שלא יוכל לקחת את הכדור הביתה: "זיו אריה אומר מי מוחלף ואז מתחיל את האסיפה. הוא אמר 'אילון יוצא' ויצא לי ישר 'מה?!' לא הבנתי מה קורה, מלמלתי ולא ידעתי איך לאכול את זה. לא הבנתי מה לעשות, שאלתי את עצמי 'אתה יוצא עליו עכשיו?' מה אני עושה?"
אלמוג סיפר שהצליח להתמודד עם הסיטואציה: "אמרתי לעצמי לקחת אוויר, לנשום, בסוף יש פה החלטה של מאמן". ורמוט מצא מקום להתבדח: "קח אוויר, תנשום ותתפלל למהפך". החלוץ השיב לכך: "בסיטואציה הזאת, מבחינתי שיישאר 0:2, שייזכר רק הצמד שלי". לצערו, המשחק לא הסתיים בתוצאה מהמחצית.
מה דעתך על הכתבה?