לא עוצרת: שחקן שלישי מהפועל חיפה חתם במכבי תל אביב

play
| אתר רשמי, מכבי תל אביב בכדורגל
צפו: ערן זהבי ושחקני מכבי תל אביב מניפים את צלחת האליפות לעונת 2024/25 02:59

האלופה התחזקה גם ביואב ג'רפי בן ה-31, השוער הצטרף בהעברה חופשית. הוא חובר לאיתמר נוי ונועם בן הרוש שחתמו היום (שישי) בשורות הצהובים גם כן

קבוצות: מכבי תל אביב
(גודל טקסט)

מכבי תל אביב ממשיכה בגיוס שחקנים לעונה הבאה, כאשר לאחר ההחתמה של בן לדרמן, המועדון הכריז באופן רשמי על צירוף השוער יואב ג'רפי שהגיע מהפועל חיפה. ג'רפי יתפוס את מקומו של סימון סלוגה שעזב את הקבוצה, ויצטרף לסגל השוערים הכולל את אופק מליקה הצעיר ואת רועי משפתי, שכבר התמודד מול ג'רפי על מקום השוער המוביל כשהיו שניהם במ.ס. אשדוד, שכן האלופה החליטה לממש את האופציה על משפתי.

ג'רפי ישתכר כ-200 אלף דולר נטו לעונה בחוזה לשנתיים, בנוסף לאופציה לעונה שלישית.הוא מגיע במקום סימון סלוגה ששוחרר, ומצטרף במצבת השוערים לאופק מליקה הצעיר וגם לרועי משפתי, שהתחרה בעבר עם ג'רפי על אפודת השוער הראשון במ.ס. אשדוד, והאופציה עליו מומשה.

לאחר החתימה אמר לאתר הרשמי של מכבי תל אביב: "אני נרגש לחתום ולהצטרף למועדון המעוטר ביותר בישראל. עם מסירות ועבודה קשה, אני בטוח שנוכל להשיג יחד דברים גדולים".

יואב ג'רפי | אתר רשמי, מכבי תל אביב


מכבי תל אביב תהיה התחנה השישית בקריירה של ג'רפי בן ה-31. הוא החל את דרכו בהפועל כפר סבא כשהייתה בליגה הלאומית ושיחק גם בהפועל רעננה, אך את עיקר הקריירה עשה במ.ס. אשדוד. הוא סייע לקבוצה לחזור לליגת העל, ביסס את מעמדו כשוער ליגה בכיר וב-2019 הושאל להפועל תל אביב לארבע שנים, אבל בסיום העונה ביטלו האדומים את ההסכם וג'רפי חזר לאשדוד והמשיך איתה עד קיץ 2023, אז חתם לשנתיים בהפועל חיפה.

בעונה הראשונה שלו עם האדומים מהכרמל שמר ג'רפי 12 פעמים על רשת נקייה ב-30 משחקי ליגה, ובעונה החולפת היו לו 10 משחקים ללא ספיגה (שוב מתוך 30).

לג'רפי גם ארבע הופעות במדי נבחרת ישראל. את הבכורה בשער הנבחרת ערך כמחליף בהפסד 2:1 למלטה במשחק ידידות בספטמבר 2022. הוא שותף כמחליף גם ב-0:4 הידידותי על בלארוס ביוני אשתקד, וכשלושה חודשים לאחר מכן פתח לראשונה, והפגין יכולת טובה במשחקים רשמיים מול יריבות בכירות: בהפסדים 3:1 לבלגיה ו-2:1 לאיטליה במסגרת ליגת האומות.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי