שלמה וייס, כתב ספורט1, התארח ב"פאנל" ברדיו חיפה ודיבר בהרחבה על סוגיית המס שמלווה את דיא סבע, שנחשפה ממש אתמול (רביעי) – ועל הניסיון של הקשר להישאר במכבי חיפה למרות הקשיים.
וייס פתח: "אנחנו מכירים את המקרה מנטע לביא, מערן זהבי ומהרבה שחקנים שעברו לחו"ל, שצריך זמן מסוים כדי לקבל מעמד של תושב חוזר, דיא סבע בטח רחוק מזה, אבל מרכז חייו נרשם באמירויות עד היום. הוא לא השלים שם שנה, היה את עניין הסאגה עם הקהל כשגם שהוא לא שיחק הוא שהה באמירויות מאוקטובר עד ינואר".
בהמשך הרחיב כתב ספורט1: "עכשיו מס הכנסה אומר לו שנראה שמרכז חייו חזר לישראל, בטח לאחר שהשלים עונה ובטח אם ישחק עוד עונה והם רוצים החזר מס על התקופה בה שהה בחו"ל. להבנתי הם רוצים החזר מס על התקופה שהיה באמירויות כי בסין המס זהה לזה שפה בישראל. באמיריויות אין מס על זרים וצריך להשלים את המס שהוא 50 אחוז פה בארץ, מדובר בסכום מאוד משמעותי".
וייס סיכם את המצב הנוכחי: "דיא סבע רוצה להישאר במכבי חיפה, הוא בחודש וחצי האחרונים עושה מאמצים מאוד גדולים כדי להגיע להסדר על מס הכנסה כדי שלא יצטרך לעזוב את ישראל, לקח אנשי מקצוע מהבכירים שיש אבל אם לא יצליח ייתכן שיצטרך לצאת לחו"ל כדי לא להפסיד מיליונים".
מה דעתך על הכתבה?