יואב כץ מכוון גבוה: "החתמנו שני שחקנים שיהיו הכי טובים בליגה בתפקידים שלהם"

play
יואב כץ | מאור אלקסלסי
צפו: הפועל באר שבע סיפקה הצגה במחזור הסיום, והביסה 0:5 את הפועל חיפה 03:33

הסגל שנחלש ("יש קבוצה נהדרת"), הרצון למכור את הקבוצה ("לא אזרוק אותה לכלבים"), מינוי גל אראל ("אישיות בלתי רגילה"), ההימור ("מקומות 1-8"), מלמד ("מקווה שיתקן את הטעות") והאוהדים ("מאמינים בקבוצה"). בעלי הפועל חיפה בריאיון ל-103FM

(גודל טקסט)

יואב כץ, בעלי הפועל חיפה, עלה אתמול (שלישי) לשידור בתוכנית הספורטו של 103FM והתייחס בין השאר למכירת המנויים, למאמן גל אראל, לסגל הקבוצה, לטעות שעשה גיא מלמד ולרצון הגדול שלו למכור את הקבוצה אחרי למעלה מ-20 שנה שהיא נמצאת בבעלותו.

האזינו לריאיון המלא עם יואב כץ

על מזג האוויר ביוון, אמר כץ: "אידיאלי, משהו כמו 26-27 מעלות ואין לחות. אנחנו בגבעות, והסיבה היא בעיקר בגלל היהדות בסלוניקי. ב-1870 חצי מתושבי העיר היו יהודים. אני זוכר בתור ילד בחיפה, הרבה חברים לכיתה ההורים שלהם היו מסלוניקי והם עבדו בנמל".

על הסגל והשחקנים הזרים: "יש שחקנים, יש קבוצה נהדרת ואני חושב שתהיה לנו עונה מצוינת. עד היום עם הזרים מאוד הצלחנו, ישנם שלושה זרים חתומים ושניים שהגשנו להם חוזה, קיווינו שיחתמו – הם שינו את דעתם. אחד עכשיו שינה את דעתו עוד פעם וייתכן שכן יבוא. כמה זרים נביא העונה? אני אשחק איך שהמאמן יגיד לי לשחק, אבל אני לא יודע איך הוא יבחר לשחק. שישה או שבעה זרים? ברגע זה זו לא הבעיה שלנו, אנחנו חושבים על לבנות את הקבוצה בצורה הטובה ביותר".

יואב כץ | ברני ארדוב

אייל ברקוביץ': "יואב, בוא נגיד את האמת: האוהדים מודאגים, בגלל, דרך אגב, כי אמרת שאתה מוריד הילוך, וזה שהגעת למחנה האימונים דווקא מראה לי שאתה מעלה הילוך".

כץ: "אני מאוד מאוד רוצה למכור את הקבוצה, אבל אני לא רוצה סתם לזרוק אותה לכלבים אלא להעביר אותה בצורה מסודרת לבן אדם או גוף אחראי. מחיר? תראה, המחיר הוא כמה אתה מוכן להפסיד".

ברקוביץ': "יואב, אתה רוצה כסף על הקבוצה?"

כץ: "לא, אני אומר שאני צריך לדעת שמי שאני מעביר לו את הפועל חיפה, הוא יוכל לתמוך בקבוצה".

ברקוביץ': "מה זה עניינך מה יהיה בעוד 20 שנה? אתה מוכר למישהו את הקבוצה, שיהיה לו בהצלחה".

כץ: "אז אני לא לוקח את הגישה הזו, אלא גישה קצת יותר אחראית. הפועל חיפה חגגה עכשיו 101 שנים. זה מועדון גדול ומועדון עם מסורת, וסתם למכור זו לא הגישה הנכונה. אולי זו גישה נכונה בביזנס, אבל לא במועדון כדורגל. תהיה קבוצה טובה, ואנחנו רוצים לוודא שמעבר הבעלות יהיה בצורה מאוד אחראית ומבוקרת".

מאמן הפועל חיפה גל אראל | שלומי גבאי

משה פרימו: "הבאת מאמן שהוא בוסר לעומת רוני לוי. השחקנים הכי טובים שלך בעונה שעברה עזבו. אז מאיפה האופטימיות?"

כץ: "הבאתי את רן בן שמעון כשהוא היה בוסר. הבאתי את טל בנין כשהוא היה בוסר. הבאתי את שלומי דורה כשהוא היה בוסר. והצלחנו מאוד עם שלושתם. אני מאמין שגל אראל הוא בחור עם אישיות לא רגילה, הוא מאוד כישרוני והוא יצליח עם הקבוצה. זה שרוני לוי מאמן מצוין – אין ויכוח. אני מאמין שבחירת המאמן היא נכונה והוא יוביל את הפועל חיפה להצלחה".

ברקוביץ': "יואב, אני רוצה לעשות איתך התערבות לפני פתיחת העונה. הנה, מקליטים את זה – אני אומר שאתה מתמודד על ירידה השנה. אתה אומר איזה מקום אתה מסיים?"

כץ: "אני חושב שאנחנו נהיה מקומות 1-8".

ברקוביץ': "אני אומר 10-14, זה מה שאני אומר. על מה אנחנו מתערבים יואב? אין שחקנים. הלכו ארבעה-חמישה הכי טובים, שחקנים מצוינים. לפני שנה הוא פגע בארבעה-חמישה שחקנים. בינגו. איך הוא יפגע עוד פעם ככה?"

כץ: "יש שחקנים מצוינים, אתם תראו. יש שני קולומביאנים (הבלם קווין ריאסקוס והקשר לארי אנגולו), שלדעתי הם יהיו הכי טובים בליגה בתפקידים שלהם. חכו ותראו. גם החלוץ שלנו יהיו בין השניים או השלושה הכי טובים בליגה. חכו ותראו".

שחקן מכבי חיפה גיא מלמד | ברני ארדוב

צביקה שרף: "במכבי חיפה רוצים לשחרר את גיא מלמד, אתה תיאבק עליו?"

כץ: "לא חשבתי על זה, לא הייתי מודע למידע, תן לי לראות".

פרימו: "ביום שמלמד עבר למכבי חיפה, אתה התראיינת ואמרת שהוא עושה טעות. חצי שנה אחרי, אתה צדקת וידעת מה עומד לקרות".

כץ: "גיא בחור נהדר ואני מאחל לו את הטוב ביותר, אבל הוא באמת עשה טעות ואני מקווה שהוא יתקן אותה".

ברקוביץ': "מה לגבי מכירת המנויים?"

כץ: "המנויים נמכרים הרבה יותר משנה שעברה, יש עלייה של 20-30 אחוז. כמה מכרתי? אין לי דיווח להיום, אבל לפי אתמול היה בערך 20 אחוז יותר גבוה מבשנה שעברה. משהו כמו 300 או 400".

ברקוביץ': "לא יכול להיות ששנה שעברה אתה עושה עונה מדהימה, פלייאוף עליון, מביס בדרבי ומוכר 200 מנויים. מכבי חיפה בעונת כישלון מכרה 25 אלף מנויים כבר. איך זה יכול להיות? הקהל לא מאמין בכם".

כץ: "יש יותר מנויים מאשר בשנה שעברה, אתם טועים. אומרים לכם משהו ואתם אומרים משהו אחר. יש הרבה יותר מנויים מאשר בעונה שעברה, והקהל מאוד מאמין ותומך בקבוצה. יש לנו סגל מצוין. אתמול היה לנו משחק אימון מצוין. הקבוצה נראית טוב והיא תראה עוד יותר טוב".

שחקני הפועל חיפה חוגגים עם האוהדים | קובי אליהו

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי