מחאת ענק בסכנין: היציעים יהיו ריקים הערב מול בית"ר – והסיבה מפתיעה

רפעת גאברה, מאוהדי הקבוצה הבולטים, חושף ב-103FM את הסיבות למחאה חסרת התקדים לקראת המשחק מול בית"ר (20:00, ספורט1),: "התנהלות שכונתית, אין עם מי לדבר, סנקציות בפיפ"א ושיפוץ דוחא שנמשך 15 שנה. המועדון חזק אבל ההנהלה הורסת הכל - הגיע הזמן לעשות סדר"

קבוצות: בני סכנין
(גודל טקסט)

בני סכנין תארח הערב (שני, 20:00, ספורט1) את בית"ר ירושלים במשחק שיחתום את מחזור הפתיחה של ליגת העל לעונת 2025/26. מלבד הקהל הירושלמי שיעדר מהיציעים, גם האולטראס של סכנין החליט להחרים את המפגש הרגיש. רפעת גאברה, אוהד הקבוצה, התארח בתוכנית הספורט של 103FM כדי להסביר את הסיבות שמאחורי המחאה.

"יש מחאה, יש חרם למשחק. קיבלנו את ההודעה במפתיע. לא חשבנו שזה יגיע עד החרמת מחזור פתיחה. לא מעניין מול מי זאת", סיפר גאברה. "יש התנהלות שכונתית כבר כמה שנים, זה לא מעכשיו. התנהלות בה כל אחד עושה מה שבא לו, כל אחד הולך וחוזר. נמאס לאוהדים – רוצים קבוצה מנוהלת ומסודרת, שיש בה עם מי לדבר. הגיע הזמן לעשות חרם, אבל אני מצאתי שההחלטה הזאת כרגע פוגעת בקבוצה. יש הרבה שחקנים צעירים. זאת לא פעם ראשונה שיש מחאה, אין קשר רציף עם ההנהלה. המועדון בסופו של דבר חזק, יש מחלקת נוער טובה מאוד, המון שנים בליגת העל".

על מטרת המחאה: "זה נגד התנהלות ההנהלה. לא ראינו מישהו שיגיע במקום אבו יונס, בטח בפתיחת העונה. גויסו הרבה כספים מאנשי עסקים, מאנשים בעיר. יש זרימת כסף והרבה מנויים, מספרים שלא דמיינו הרבה זמן בסכנין, ועדיין ההתנהלות לא הייתה הכי ראויה. דיברתי עם מספר חברי ההנהלה. השיחות התחילו במרץ, היום כבר אוגוסט ועדיין לא טופל. יש כבר סנקציות נגדנו בפיפ"א. אבו יונס הלך וחזר, מחנה האימונים התחיל מאוחר".

על שיפוץ דוחא: "אנחנו צריכים את האישורים של העירייה לשפץ את המגרש, זה שיפוץ בלתי נגמר כבר 15 שנים. אם לאשדוד בונים אצטדיון חדש במקום הי"א, ויש להם אישור לשחק שם בינתיים, גם דוחא צריך להיות מאושר".

גאברה נותר אופטימי בסיום: "סכנין לא תרד ליגה, זה מועדון ענק עם מגזר עצום מאחוריו. גם ב-2019 ירדנו לא בגלל בעיה מקצועית, אלא בגלל בעיות אחרות וידענו לחזור".

עוד באותו נושא: בני סכנין

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי