"עם כל הכבוד לקהל ולאדמונד ספרא" – זה האיש שהחזיר את הפועל ת"א לחיים

play
אגרסיבית, רעבה ועם המון תשוקה להוכיח. הפועל תל אביב | דני מרון
צפו: עומרי אלטמן העניק 2:3 להפועל ת"א על בית"ר ירושלים בדקה ה-98 06:44

ראובן עטר החמיא לאליניב ברדה: "הכל בדמותו". דן איינבינדר הצטרף: "אני לא בטוח שהם היו עולים ליגה בלעדיו". קשר העבר התייחס גם לעומרי אלטמן: "הוא אוהב את המועדון וקשור אליו - זה פלוס ענק"

(גודל טקסט)

שחקן העבר והפרשן בהווה, דן איינבינדר, עלה אתמול (שני) לשידור ב"תכנית הספורט של ישראל" ברדיו חיפה וסיכם את ה-2:3 הדרמטי והמרשים של הפועל תל אביב על בית"ר ירושלים.

איינבינדר ניתח: "אם אנחנו מתייחסים מקצועית, המשחק התחיל ונמשך לאורך כל המחצית הראשונה לא באיכות גבוהה מדי וגם בלי עליונות של אחת הקבוצות. המשחק היה קצת יותר מבולגן ועצבני, אבל במחצית השנייה הפועל תל אביב הייתה הקבוצה העדיפה וזו שהצליחה לייצר יותר מדי הזדמנויות.

"אני חושב שגם תוצאת תיקו הייתה יכולה לצאת בסדר עם המשחק הזה, אבל זה שהפועל תל אביב ניצחה עשה באיזשהו מקום צדק".

על השמחה הגדולה של האוהדים והשחקנים בסיום המשחק והתחושות, אמר איינבינדר: "אני לא יודע אם זה הרגע הכי שמח בשנים האחרונות, אבל אני חושב שזה בהחלט רגע שמזכיר יחד עם כל ההתנהלות שאנחנו רואים מתחילת העונה, שנבנה משהו חדש בהפועל תל אביב".

הפועל תל אביב חוגגת ניצחון מטורף לגמרי | דני מרון

ראובן עטר הצטרף לדיון ואמר: "שחקני הפועל תל אביב הם בדמותו של אליניב ברדה. אל תשכחו שלפני שברדה הגיע, הקבוצה לא הייתה טובה ולא נראתה טוב. מהרגע שהוא הגיע, הוא הצליח לייצב את הקבוצה וליצור אצל השחקנים ביטחון ואמונה, וככל שהזמן עובר הם יותר ויותר מוכיחים לנו שהם ראויים להילחם לפחות על מקום בפלייאוף העליון ולא לפחד מול שום קבוצה בליגה".

איינבינדר חיזק אותו: "להזכיר לכולם – עד הרגע שהוא הגיע הפועל תל אביב הייתה במצב שלא בקלות עולים ממנו ליגה ואני לא בטוח שאם הוא לא היה מגיע, הפועל הייתה עולה ליגה".

עטר המשיך והחמיא: "עשה רצף מטורף, פשוט מטורף. עם כל הכבוד לאוהדים ולבעלים החדש, מי שייצב את המערכת ונתן את השקט לכולם להתחבר ולעבוד יחד, זה הכל התחיל דרך ברדה".

מאמן הפועל תל אביב אליניב ברדה | דני מרון

איינבינדר התייחס לתמיכת הקהל ולמספרים שרק עולים: "האוהדים של הפועל תמיד שם – גם מהחוויה שלי בשנים האחרונות, הם תמיד שם ותמיד תומכים, אבל עצם זה שהם מגיעים עכשיו בכמויות הרבה יותר גדולות, כי הם מאמינים בדרך, בבעל הבית ובאנשי המקצוע שהגיעו לקבוצה.

"הם רואים שלמרות שהקבוצה כבר נבנתה ויש איזשהו בסיס טוב, עדיין רוצים להתחזק ולהביא זרים בהרבה כסף – זה מושך מאוד את הקהל וגורם לו להתמגנט וללכת אחרי הקבוצה".

עטר הוסיף: "היה רגע בשער של עומרי אלטמן בבלומפילד של 'הנה, הגענו, חזרנו לבמה המרכזית – אנחנו כאן ואנחנו יכולים להתמודד מול כולם'".

אוהדי הפועל תל אביב | דני מרון

איינבינדר העלה נקודה אחרת: "הפועל שיחקה בלי שחקן זר אחד שאנחנו יודעים שהיא במשא ומתן ומאוד רוצה אותו – הקפריסאי, וגם בלי שחקן זר שקיבל במשחק האחרון אדום ועוד לא הספיק לשחק יותר מדי. ולחשוב שאלטמן שלא היה בסגל בשני המשחקים הראשונים, הוא היה זה שניצח את המשחק וזה בעיקר מראה שלהפועל תל אביב יש סגל גדול, בריא ויש תחרות טובה וגם איזון בין ותיקים לצעירים".

איינבינדר הדגיש: "מלבד הניצחון והיכולת, צריך לזכור שהפועל חוזרת שלושה משחקים ברצף מפיגור. כשזה מגיע ברצף וגם נותנים גולים בדקות האחרונות, יש פה מרכיב של אופי מסוים ואמונה של השחקנים".

על אלטמן עצמו, איתו הוא שיחק בהפועל, סיפר איינבינדר: "יצא לי להיות פרשן במשחק הקודם נגד ריינה ולאחר המשחק שאלו אותי לגביו. אני חשבתי ואמרתי שהוא יכול לעזור להפועל, ואני חושב שמעבר לזה שהוא יכול לעזור מקצועית אני חושב שהוא גם אנדרייטד בתקשורת בגלל מבנה האישיות שלו ושהוא לא טיפוס מוחצן.

"מההיכרות שלי איתו כי באמת שיחקנו יחד, הוא באמת אוהב את המועדון ומאוד קשור אליו – זה פלוס ענק לקהל, לצוות המקצועי ולצוות הניהולי – שיש שחקנים שבאמת אוהבים את המקום שהם נמצאים בו מכל הלב, זה משהו שיכול לשדרג ואני באמת שמח בשבילו כי הוא מסוג השחקן שכיף לראות אותם חווים אושר ושמחה".

שחקני הפועל תל אביב חוגגים עם עומרי אלטמן | דני מרון

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי