לפני משחק החוץ המסקרן הערב באצטדיון דוחא (ראשון, 20:15, ספורט3) מול בני סכנין, גילי ורמוט, רועי זריהן וטל בניה ניתחו בפודקאסט "קיק טוק" מבית "אול אין" את התיקו 0:0 של מכבי תל אביב בסלוניק מול פאוק במחזור פתיחת הליגה האירופית.
בין השאר, הם התייחסו ליכולת הגבוהה שמציג עד כה כריסטיאן בליץ'. "אני לא זוכר שחקן שהפך להיות כל כך חשוב לקבוצה, כל כך מהר", קבע זריהן.
שחקן העבר טל בניה טען שבליץ' הוא "ריימונדס ז'וטאוטאס משופר" וסיפר למאזינים הצעירים ש"בתחילת שנות ה-2000 אצל אברהם גרנט במכבי חיפה, קשר אחורי מדהים שלקח שתי אליפויות".
זריהן קצת הופתע מההשוואה: "אם אתה אומר את זה על בליץ', אז הוא במקום… מבחינתי ז'וטאוטאס זה טופ 3 קשרים אחוריים שהיו פה".
בניה הבהיר: "הוא יותר טוב בעיניי, יותר טכני אפילו".
ורמוט הצטרף לדיון ואמר: "אומרים על שחקן שמגיע הרבה פעמים שהמשחק הראשון שלו הוא הכי חשוב, הרושם הראשוני, אז הרושם הראשוני של בליץ' היה מושלם ומאז זה רק ממשיך ומתפתח והוא לא נעצר שם. ההשפעה שלו… השילוב המושלם בין הגנה להתקפה, גם גרזן שחוגג בגליצ'ים ובחילוצי כדור, ומצד שני שחקן ששולט בקצב ויודע לנווט את המשחק".
זריהן התייחס לאירוע נקודתי במשחק מול פאוק סלוניק: "היה לו חילוץ בתוך הרחבה, הכי מסוכן שיש, אבל כל כך נקי. קשה למצוא גרזן שהוא גם שחקן כל כך טכני".
על קרווין אנדרדה, שהצטרף גם הוא למכבי תל אביב הקיץ, אמר בניה: "הוא לוחץ מדהים. הוא חטף כדור שהגיע למצב של דור פרץ. הוא רץ, עושה הגנה ונראה כמו שחקן מצוין".
זריהן הצהיר: "לדעתי הוא הולך להיות אקזיט יותר גדול מפטאצ'י".
ורמוט הסביר: "חסרה לו קצת פיזיות, אבל בליגה שלנו הוא יהיה מעל הרמה. אם אתה משווה ביניו לבין נהואל, אנדרדה כמה רמות מעל. בליגה האירופית יהיו לו מאבקים פיזיים ויכול להיות שיהיה לו קצת קשה, אבל בליגה שלנו הוא אמור להיות משמעותי מאוד מאוד".
מה דעתך על הכתבה?