"מה יש בבית"ר ירושלים? הם עושים ניסים ונפלאות. הסגל הזה הוא בינוני ומטה"

play
ירדן שועה חוגג עם דור מיכה אחרי השער שכבש לזכות בית"ר ירושלים | מאור אלקסלסי
צפו: שועה, אצילי וקאלו כבשו, בית"ר חזרה מפיגור וניצחה 1:3 את ריינה 05:02

יוני הללי לא התרשם ממצבת השחקנים של ברק יצחקי. איציק קורנפיין לא הסכים: "סגל מצוין". וגם: רמת הזרים שהגיעו, היכולת של מיגל סילבה, הדברים שאמר יצחקי על שועה וחלוקת העבודה בין בכירי המועדון

(גודל טקסט)

איציק קורנפיין, שוער ויו"ר בית"ר ירושלים בעבר, עלה אתמול (ראשון) לשידור בתוכנית הספורט של 103FM והתייחס לתרומה הדלה של השחקנים הזרים, ליכולת של מיגל סילבה, לדברים שאמר ברק יצחקי על ירדן שועה וגם למערכת היחסים בין בכירי הקבוצה מהבירה.

האזינו לריאיון

על מצב הקבוצה נכון להיום, אמר קורנפיין: "אני חושב שהסגל של בית"ר ירושלים, בטח מבחינת שחקנים ישראלים, הוא מצוין והרבה מעל הממוצע בליגת העל. אני חושב ששחקנים כמו עומר אצילי, ירדן שועה, ירין לוי, דור מיכה ועדי יונה הם שחקנים טובים מאוד. בגזרת הזרים, אני חושב שאנחנו עדיין לא יודעים מה אנחנו מקבלים מהם. קרבאלי ומנדי נראים טוב מאוד. קאלו, לפי מה שאני שומע, הוא חלוץ מצוין שבינתיים עוד לא בא לידי ביטוי. עד היום, הזרים לא הותירו רושם של שחקנים שיכולים להוביל את בית"ר ירושלים לאן שהיא רוצה להגיע. עם זאת, אנחנו רק במחזור החמישי וזה עוד מוקדם מאוד. אי אפשר להתעלם מהעובדה שבית"ר כרגע בסגל שלה עם שישה זרים, כשיכולים להיות שמונה".

משה פרימו התייחס לכך שבית"ר ירושלים החתימה שחקנים זרים בפרופיל יחסית נמוך: "כשאתה בא לברק אברמוב ואתה סוכן שחקנים, אתה יודע מראש שאין לך סיכוי להביא זר במיליון יורו".

המאמן ברק יצחקי, הבעלים ברק אברמוב, המנהל המקצועי אלמוג כהן במסיבת העיתונאים של בית"ר ירושלים | דני מרון

קורנפיין השיב לדברים של פרימו: "ועדיין אפשר להביא זרים טובים מאוד. לבית"ר ירושלים יש צוות מקצועי מצוין שיודע לפגוע בזרים. אין ספק שכולם זרים בעלי פוטנציאל שיכולים להשתלב עדיין, ואנחנו רק במחזור החמישי. לפעמים לוקח זמן לזרים להשתלב, ללמוד את השפה ואת המנטליות. אם בית"ר רוצה להגיע לאן שהיא חולמת להגיע, היא חייבת תרומה מהירה מהזרים".

יוני הללי טען: "אני מסתכל על הסגל של בית"ר ירושלים – חוץ משועה, אצילי וקצת ירין לוי ועוד איזה אחד או שניים – מה יש בבית"ר ירושלים? מה שהם עושים שם זה נס, נס. תגידו לי עוד שם אחד ששכחתי. דור מיכה, נכון. עם כל הכבוד לדור חוגי ולאחרים, הם בינוניים. הם עושים שם ניסים ונפלאות. לדעתי, סגל בינוני ומטה".

קורנפיין הגיב: "אני לא חושב שזה נכון, הסגל של בית"ר הוא מצוין וצריך תרומה יותר משמעותית של הזרים. התחלפו הרבה מאוד שחקנים, כמעט כל הזרים עזבו. כרגע, עוד לא נמצא להם תחליף. בסוף יצטרכו לראות את התרומה של הזרים. אם בית"ר רוצה להתמודד בחלק העליון, מקומות 3-4 עם הפועל תל אביב ומכבי חיפה, היא חייבת תרומה משמעותית מהזרים".

מיגל סילבה, שוער בית"ר ירושלים | מאור אלקסלסי

על היכולת שמציג מיגל סילבה, אמר קורנפיין: "אני חושב שהוא שוער טוב מאוד. נכון שהוא פתח קצת פחות חד ויש לו קצת טעויות, אבל אם אני מסתכל על השוערים של הקבוצות שמתמודדות עם בית"ר – אני לא חושב שהוא נופל מהם. הוא מושפע מהיכולת של הקבוצה".

הללי הוסיף: "שוער נמדד ביכולת שלו להביא נקודות. עצירה אחת עושה את כל המשחק. שוער צריך להביא נקודות – ומיגל סילבה הביא הרבה נקודות לבית"ר ירושלים".

על השילוב והחלוקה בין אברמוב, אלמוג כהן וברק יצחקי, אמר קורנפיין: "אני חושב שלפחות מבחינת הדברים שיוצאים החוצה, החלוקה היא מאוד ברורה. אברמוב וכפיר אדרי אחראיים על הצד הניהולי ועושים את העבודה כמו שצריך. בצד המקצועי, החלוקה היא מאוד ברורה – אלמוג כהן אחראי על הבאת שחקני רכש ואולי התוויה של דרך מקצועית, ויצחקי הוא המאמן בפועל. כהן אחראי בעיקר על נושא הזרים והתווית שיטת משחק ודרך מקצועית. יצחקי מאמן את הקבוצה הבוגרת, הוא על הדשא והוא זה שקובע את ההרכב. לא שמעתי על חילוקי דעות ביניהם. אני חושב שככה זה צריך לעבוד".

קורנפיין התייחס לדברים שאמר לתקשורת יצחקי על ירדן שועה בסיום המשחק מול בני ריינה: "אני לא ראיתי את הריאיון, אני שמעתי את הציטוט מהדברים שלו ואני חושב שאין בכלל עוררין ששועה הוא הכוכב והקפטן של בית"ר. אין לי ספק שהמעמד שלו, גם בקרב האוהדים וגם בקרב המאמן וההנהלה, הוא מעמד חזק. יכול להיות שזו דרך של יצחקי להעביר מסר לשאר השחקנים שאף אחד לא חסין ושכולם צריכים לשאוף למקסימום באימונים, וזה נכון – הוא לא אמר שום דבר שהוא לא נכון. אני לא חושב שיש מניעה שאצילי, שועה ומיכה ישחקו ביחד. השחקנים שנמצאים בכושר הכי טוב צריכים לשחק".

ירדן שועה, בית"ר ירושלים | מאור אלקסלסי
עוד באותו נושא: בית"ר ירושלים

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי