תוכל להנות ממנו יותר זמן בהשוואה לגלוך: היהלום החדש של מכבי תל אביב

play
משחקו האחרון במכבי תל אביב שני? אוסקר גלוך | אריאל שלום
צפו בתקציר: מכבי ת"א עדיין ללא ניצחון באירופית אחרי 3:0 למיטיולן 02:55

הצהובים הקפיצו את קשר אייאקס לקבוצה הבוגרת בגיל 17 בלבד ולא נהנו ממנו מספיק זמן לפני שמכרו אותו לזלצבורג. במקרה של עילאי בן סימון, המטרה היא שישתלב כבר עכשיו

קבוצות: מכבי תל אביב
(גודל טקסט)

לא במקרה העלתה מכבי תל אביב ביום חמישי האחרון את עילאי בן סימון למשחק שלה בליגה האירופית נגד מיטיולן הדנית (3:0). בן סימון קיבל הזדמנות כשהוא רק בן 16 ושבעה חודשים. גם הערב הוא השתתף באימונים עם הקבוצה הבוגרת וייתכן שייכלל בסגל מחר (שני, 20:00, ספורט1) במשחק מול עירוני קרית שמונה.

מבחינת מכבי תל אביב, בן סימון כבר מוכן לקבוצה הבוגרת בליגת העל, אבל הוא גם לקח ומסקנה מהמקרה של אוסקר גלוך. מכבי תל אביב לא הספיקה ליהנות מהכוכב הצעיר שלה, שכבש הערב במדי אייאקס. גלוך שיחק בפעם הראשונה בבוגרים בגביע הטוטו בגיל 17 וארבעה חודשים, ואת הבכורה שלו בליגת העל הוא עשה בגיל 18 ועשרה ימים. כעבור שבעה חודשים מהבכורה הזו, הוא כבר נמכר לרד בול זלצבורג, כך שמכבי תל אביב לא הספיקה ליהנות מהשחקן שהיא גידלה.

היא אמנם עשתה עליו שבעה מיליון יורו ש-30 אחוז מהם עברו לחזקת השחקן וסוכנו, אבל על הדשא מכבי תל אביב הייתה יכולה ואולי אף חייבת להרוויח עוד יותר מגלוך והיא לא ידעה לעשות זאת. במשחקי אימון בהם הוא שותף, עוד כשהיה בקבוצת הנערים והוקפץ לקבוצה הבוגרת, הוא נראה חלק טבעי מכולם, ובכל זאת מכבי תל אביב החליטה לבשל אותו לאט. רק כשהיה בן 18 היא העלתה אותו למשחק ראשון בבוגרים, ולא נשאר לה יותר מדי אחרי זה כדי להרוויח מהכישרון הגדול.

עילאי בן סימון שחקן מכבי תל אביב נוער
ערך בכורה בבוגרים בגיל 16 ושבעה חודשים. עילאי בן סימון | אתר רשמי, מכבי תל אביב

בן סימון הוא כאמור לקח ממקרה גלוך ולכן הוא שותף עוד לפני שחגג 17. הכישרון הגדול כבר שיחק בליגה האירופית ועשוי להיות אף מחר בבלומפילד על הדשא לראשונה כשחקן הקבוצה הבוגרת בליגת העל.

וזו מגמה: מכבי תל אביב תשתף בעתיד שחקנים נוספים בגילאים האלה.

עוד באותו נושא: מכבי תל אביב בכדורגל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי