"להישאר במכבי חיפה? לא הייתי מוותר על השנים שלי בבית"ר תמורת שום סכום"

play
יעקב שחר | ברני ארדוב
צפו: מכבי חיפה איבדה יתרון כפול ושוב ספגה בתוספת הזמן מול הפועל י-ם 04:24

מיכאל זנדברג חושף: "ניסיתי להביא את יניב קטן לבית"ר ירושלים אחרי שחזר מווסטהאם - הציעו לו הרבה כסף אבל זה לא צלח". על המעבר המפורסם מחיפה לירושלים: "לא חיפשתי יציבות, חיפשתי הרפתקאות ובית"ר ירושלים זאת הייתה חתיכת הרפתקאה"

(גודל טקסט)

כדורגלן העבר והמאמן בהווה, מיכאל זנדברג, שפוטר לאחרונה מאימון הפועל רמת גן מהליגה הלאומית, התארח בפודקאסט "המאמי הלאומית" מבית הפודיום. בין השאר, זנדברג התייחס למעבר המפורסם ממכבי חיפה לבית"ר ירושלים בשנת 2006, וגם חשף את הניסיון לשכנע גם את יניב קטן להצטרף אליו.

זנדברג סיפר: "השנה האחרונה במכבי חיפה והראשונה בבית"ר ירושלים – הן מבחינתי שנות השיא שלי בכדורגל, גם מבחינה פיזית וגם מבחינת קבוצה שהתחברה. האם אני מרגיש שהייתי צריך להישאר בחיפה? לא, ממש לא, למה? סיימתי שם ארבע שנים, בדיוק עברתי לשלוש השנים הטובות של בית"ר ירושלים – שלא הייתי מוותר עליהן תמורת שום סכום שבעולם. חיפה מועדון יציב יותר? אני לא מחפש יציבות, חיפשתי אתגרים וגם חיפשתי חוויות והרפתקאות. בית"ר ירושלים זאת הייתה חתיכת הרפתקאה".

ג'ובאני רוסו עם מיכאל זנדברג
ג'ובאני רוסו עם מיכאל זנדברג | דני מרון

בשלב הזה, זנדברג גילה פרט מעניין: "בואו אני אתן לכם סקופ – ניסיתי להביא את יניב קטן לבית"ר ירושלים בשנה שאני עברתי. הציעו לו הרבה כסף, הוא חזר מווסטהאם והיה דיבור על בית"ר – התקשרתי אליו, היינו חברים, הוא סבל מאוד בלונדון. אמרתי לו 'אתה במרכז העולם, תצא לבלות'. הוא לא היה יוצא מהבית, יושב ורואה שער השבת. אתה יודע מה קורה אם אני הייתי בלונדון? כשהוא חזר התקשרתי ואמרתי לו 'בוא לבית"ר', אבל בסוף זה לא צלח. הצלחתי להביא את אריק בנאדו ואת עידן טל".

זנדברג שלם עם הקריירה שלו, ולא רק עם ההצלחות: "אני באמת גאה בקריירה שלי, אבל לא רק בגלל התארים ואירופה – חוויתי את כל המכלול של מה שיש לכדורגל הישראלי להציע. גם הטופ וגם התחתית. ירדתי ליגה עם הפועל רמת גן ועם רמת השרון. זכיתי בגביע, שיחקתי גם בליגה הלאומית ובשנה האחרונה כמעט ירדתי לליגה א' עם דולב חזיזה, מוחמד אבו פאני, לירן רוטמן, עדי תמיר ועופרי ארד".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי