מוליכת הטבלה שאיבדה נקודות במחזור הקודם מול אשדוד, תתארח מחר (שבת, 15:00, ספורט4) אצל הפועל חיפה בסמי עופר. קוז'וך תרגל אימון מיוחד בשעה הדומה למשחק, וצפוי להחזיר את זלאטנוביץ' להרכב
אחרי רצף משחקים ללא ניצחון, הפועל חיפה תארח מחר את המוליכה הפועל באר שבע (שבת, 15:00, ספורט4) במשחק שיחזיר את ליגת העל מהפגרה הארוכה. בקבוצה מקווים לנצח למרות היריבה החזקה ומאמינים ביכולתם להשאיר את נקודות בבית.
לפני המשחק ייערך מתחם הפנינג למשפחות. במועדון חילקו גם 1,000 כרטיסים לתלמידי בתי ספר ומקווים שכמה אלפי אוהדים יגיעו לדחוף את הקבוצה מחר.
המאמן גל אראל מתלבט בין יונתן פרבר לרוי נאווי במרכז המגרש ובין רותם חטואל לרועי זיקרי בכנף השמאלית. מי שיפתח הוא דור מלול כאשר גם ברונו ראמירז שהיה בספק בתחילת השבוע, כשיר וכבר הספיק לערוך שני אימונים מלאים.
"אני מרגיש את הקבוצה טוב, עבדנו מאוד מאוד קשה בפגרה הזו. ניסינו לתקן את הטעויות שראינו במשחקים האחרונים", אמר אראל, "אנחנו פוגשים קבוצה מצוינת ונעשה הכל כדי לצאת עם שלוש נקודות. הקהל? זו יוזמה מבורכת לעבור בבתי ספר ולהזמין ילדים למשחקים שלנו, אני קורא לקהל לבוא לתמוך בנו. הדחיפה של האוהדים חשובה לנו מאוד ועוזרת לנו, ואני מקווה שנשמח אותם".
שחקני הפועל חיפה | מאור אלקסלסי
הפועל באר שבע
משחק הפתיחה של המחזור האחד-עשר בליגת העל, יפגיש מחר כבר בשעת אחר צהריים מוקדמת, את הפועל באר שבע שתצא למשחק חוץ מול הפועל חיפה. כחלק מההכנות להתמודדות, מאמן מוליכת הטבלה, רן קוז'וך, תרגל אתמול את האימון בשעה זהה לזו של המשחק, על מנת להכין בצורה טובה יותר את שחקניו.
כזכור, הקבוצה יצאה לפגרה לפני שלושה שבועות אחרי תיקו ביתי מול מ.ס אשדוד שהוביל לאיבוד של שתי נקודות יקרות במאבק האליפות, והמטרה מחר היא כמובן לחזור הביתה עם שלוש נקודות. 2,700 אוהדים כבר הבטיחו את מקומם באצטדיון סמי עופר ובשעות הקרובות צפויים להימכר עוד כמה מאות כרטיסים שהוקצו לטובת אוהדי הקבוצה.
קוז'וך צפוי לערוך לפחות שינוי אחד בהרכב לעומת ההרכב שפתח מול אשדוד כאשר איגור זלטנאוביץ' יפתח בחוד במקום אילון אלמוג. התלבטות קיימת היא בין אמיר גנאח לבין זאהי אחמד, אבל בהחלט יכול להיות שלמעט חזרת זלטאנוביץ' להרכב כל יתר השחקנים יהיו זהים.
בהפועל באר שבע אמרו הבוקר: "המטרה היא לנצח ולהתכונן למחזור אמצע השבוע שיבוא לקראת משחק העונה בטרנר מול מכבי תל אביב. אנחנו לקראת שלושה משחקים חשובים בפרופיל מאוד גבוה, אחרי פגרה ארוכה כשהמטרה היא לעשות מקסימום נקודות בשלושת המשחקים האלה".
| ברני ארדוב
טריוויה
* הפועל חיפה הפסידה להפועל באר שבע בכל ארבעת המפגשים בעונה שעברה, אבל עונה לפני כן ניצחה אותה פעמיים בבית.
* הפעם הקודמת בה שתי הקבוצות נפגשו במסגרת המחזור ה-11, הייתה בעונת 1994/95. הפועל באר שבע הובילה אז 0:2 בקרית אליעזר מצמד של אמיר אביגדור, אבל הישאם זועבי ואלון חלפון השוו כבר אחרי 22 דקות, ועופר טלקר קבע 2:3 בדקה ה-88 לאחר בישול שני של ראובן עטר, שגם החמיץ פנדל.
* גם בעונה שעברה משחק הצהריים הראשון של הפועל באר שבע היה בחוץ, והיא הפסידה בו 1:0 למכבי בני ריינה. לאחר מכן היו לה עוד שני משחקי בית ב-15:00 ובהם ניצחה (0:4 מול עירוני טבריה, 0:2 מול מכבי נתניה).
* מוליכת הטבלה היא הקבוצה עדיין היחידה בליגת העל שלא נשרק פנדל לחובתה העונה. מצד שני, היא היחידה (מבין 12 הקבוצות שקיבלו פנדלים) שמחזיקה ב-100 אחוזי הצלחה: ארבע בעיטות וכולן נכנסו.
* רותם חטואל, שעדיין מחכה לשערו הראשון במדי הפועל חיפה, כבש שישה שערים לרשתה כשחקן הפועל באר שבע – יותר מאשר נגד כל יריבה אחרת. גם אלון תורג'מן עם שישה שערים במפגשים הללו, כאשר שני האחרונים היו במדי באר שבע.
שבת, 15:00: הפועל חיפה – הפועל באר שבע (ספורט4)
שבת, 17:30: הפועל תל אביב – בני סכנין (ספורט4)
שבת, 18:30: עירוני קרית שמונה – הפועל ירושלים
שבת, 18:30: מכבי בני ריינה – עירוני טבריה
שבת, 19:30: הפועל פתח תקוה – מכבי חיפה (ספורט3)
ראשון, 20:00: מ.ס. אשדוד – מכבי תל אביב (ספורט2)
ראשון, 20:30: בית"ר ירושלים – מכבי נתניה
מה דעתך על הכתבה?