בתוכנית הספורט של 103FM התייחסו אתמול (שני) להפסד מכבי תל אביב במשחק העונה הראשון, 1:0 להפועל באר שבע באצטדיון טוטו טרנר. בין היתר, אבי נמני ניתח את בחירת ההרכב וניהול המשחק של המאמן ז'ארקו לאזטיץ' וטען שהסרבי צריך לעשות חשבון נפש ולהבין האם הוא מסוגל להתמודד עם האירועים החמורים שהתרחשו סביבו בתקופה האחרונה ולהמשיך במועדון.
האזינו לשיחה
לגבי ניהול המשחק, אמר נמני: "אם נתייחס קודם כל לניהול המשחק, אני בטוח שגם לאזטיץ' עצמו מבין שהוא טעה. לדעתי הוא טעה גם בהרכב וגם במהלך המשחק עם החילופים, ובמיוחד עם החילופים המאוחרים. גם אחרי שניקולאסקו נפצע, הייתי עושה חילוף אחר. הוא פתח בהרכב שהוא רצה להפתיע ושם את בן הרוש – שהיה בסדר, רץ ונלחם – והכל טוב ויפה, אבל בסוף אני חושב שמכבי תל אביב צריכה להיראות אחרת מבחינת הנעת כדור ודברים שאפיינו אותה לאורך שנים רבות".
נמני הוסיף: "אני חושב שמכבי תל אביב הייתה עדיפה בעיקר במחצית השנייה. ברגע שניקולאסקו נפצע, הוא היה צריך להכניס את הליו וארלה, שיש לו מימד של מהירות ואחד על אחד – דבר שאין למכבי תל אביב היום. מה לעשות, אין היום שחקן שיש לו אחד על אחד. יש את דוידה קצת בימין, אבל הוא מבצע פעולות טובות עד שהוא מגיע לפס או לבעיטה האחרונה – בסוף אין את התוצרת. כשוארלה נכנס, אף אחד לא באמת היה יכול להתמודד איתו בהגנת באר שבע".
בנוגע להרכב, ציין נמני: "בהרכב שלי הייתי משחק עם בן הרוש מגן ימני ואסנטה בלם – זה לא הולך עם הייטור, הוא לא מספיק טוב. הייתי משחק בקישור עם דור פרץ אחורי – הוא אוהב להבקיע, אבל כבר תשוש, וכל הריצות האלה כבר קשות לו בנקודת הזמן הזו. היית מוציא ממנו הרבה יותר כקשר אחורי. אני חושב שהגיע הזמן לתת גם לאנדרדה את ההזדמנות, מגיע לו, כי בדקות הספורות שלו יש ניצוצות של רעב. הגיע הזמן שלאזטיץ' יידע להשתמש בסגל הרחב אחרת הוא יאבד את השחקנים. עם כל הפצועים והמשחקים, הוא חייב לנהל את הסגל בצורה נבונה".
לגבי מסיבת העיתונאים, אמר נמני: "אני חושב שהוא התעשת שם ונשמע הרבה יותר טוב מאשר בריאיון בסוף המשחק. הוא צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו. אם אתה יודע לשים את האירוע החמור שהיה עם הקהל מאחוריך ולהסתכל קדימה איך אתה מוציא מהשחקנים את המקסימום – תמשיך. אם אתה לא מסוגל להשאיר את זה מאחור, וזה היה דבר חמור – הגיע הזמן לעזוב".
לסיום, נמני טען: "מבחינת הרמה הכללית, מכבי תל אביב והפועל באר שבע של העונה הן קבוצות פחות טובות מאשר בעונה שעברה. רק בית"ר ירושלים יכולה להרוויח מזה".
מה דעתך על הכתבה?