אקס בית"ר ירושלים: "דור פרץ לא כזה כוכב"

play
שחקן מכבי תל אביב, דור פרץ | אודי ציטיאט
צפו: מכבי תל אביב לא ניצלה את המעידה של באר שבע וסיימה ב-1:1 מול נתניה 04:02

מאמן הקבוצה מהבירה בעבר, בני בן זקן, התייחס לבעיה שנוצרה עם קפטן מכבי תל אביב: "כשהקבוצה הופכת להיות תלויה בו, הוא כבר הופך להיות בעיה, כי אתה לא יודע איפה לשים אותו. פתאום הוא מגביל אותך"

(גודל טקסט)

מאמן בית"ר ירושלים לשעבר והפרשן בהווה, בני בן זקן, התארח בפודקאסט "קיק טוק" מבית אול אין. בין היתר, הוא הגדיר את דור פרץ, קפטן וכוכב הקבוצה, כפתרון ובעיה גם יחד, וטען שמכבי תל אביב לא איכותית מספיק בחלק הקדמי.

לטענת בן זקן, דור פרץ מגביל את מכבי תל אביב הנוכחית, שטעתה כשבנתה את הקבוצה סביבו: "דור פרץ הוא אישיו במכבי תל אביב, הוא גם עניין. כל מה שהוא עושה, שאפו, גם במכבי וגם בנבחרת. עם זאת, פרץ הוא סוג של פתרון ובעיה. הוא יכול להיות הפתרון כשיש קבוצה טובה והוא יכול להיות האקס פקטור, אבל כשהקבוצה הופכת להיות תלויה בו, הוא כבר הופך להיות קצת בעיה, כי אתה לא יודע איפה לשים אותו".

בן זקן המשיך והסביר: "פתאום הוא מגביל קצת את הקבוצה, והוא לא כזה כוכב. זאת אומרת, הוא אקס פקטור. הוא לא ערן זהבי, הוא נולד כאקס פקטור. מתחילים קצת להתייחס אליו מעבר למה שהוא צריך לתת, וזה הופך את מכבי להיות תלויה בו – ונראה לי שזה לא דבר נכון".

דור פרץ, מכבי תל אביב | אריאל שלום

מאמן בית"ר בעבר טען: "כרגע האיכות של מכבי תל אביב זו לא איכות של קבוצה שיכולה לקחת אליפות. מבחינת החלק הקדמי, זו איכות של קבוצת אמצע טבלה ומטה אפילו. שחקנים לא בכושר. האם אנחנו מגזימים? לא, אני לא חושב שאנחנו מגזימים. יכול להיות שעוד חודש או חודשיים חלק מהשחקנים יפרצו ויהיו מדהימים, אבל כרגע לא".

בן זקן הוסיף: "יש לקבוצה המון משחקים וזה מטלטל, ויש עניינים של פציעות ועומסים, אבל בסוף מכבי תל אביב ויתרה על יותר מדי אסים. כשווסלי פטאצ'י היה בקבוצה בעונה שעברה והיה לו קשה, עדיין היה את זהבי, תורג'מן וקניקובסקי. כשהליו וארלה מתקשה, מסביבו יש את אבו פרחי – ויש אנשים שהם כרגע אובדי עצות במכבי תל אביב. אין מי שיעזור לאבו פרחי להיות טוב".

לסיום, הוא אמר: "מכבי תל אביב עדיין חזקה, אבל קשה לה. יש שחקנים טובים והמועדון עדיין חזק, אבל לא מצליחים לנצח וזה כבר הרבה יותר ממשחק אחד – וזו כבר מגמה".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי