הפועל באר שבע גברה הערב (שבת) 1:2 על מ.כ. שדרות ועלתה לשמינית גמר גביע המדינה אחרי מאמץ הרבה יותר גדול מהמצופה. מחזיקת הגביע עבדה קשה מול היריבה מליגה ב', התקשתה לפרקים אחרי שנותרה ב-10 שחקנים כבר מהדקה ה-16, אבל לבסוף השלימה את העבודה.
מ.כ. שדרות הותירה רושם חיובי מכל הבחינות ונראתה יותר טוב מכמה וכמה קבוצות שמשחקות בליגות גבוהות יותר. יכול להיות שהיא הייתה יכולה לעלות עוד סיבוב או אפילו שניים אם ההגרלות היו מאירות לה פנים, אבל הפועל באר שבע הייתה יותר מדי – גם ב-10 שחקנים.
רן קוז'וך פתח עם סוללה של מחליפים, אבל אחרי שקבוצתו ספגה שער מצמק, הוא הזעיק שחקני הגנה מובילים (אור בלוריאן, הלדר לופס) מהספסל כדי לשמור על התוצאה. המשימה של באר שבע הושלמה, שדרות נשארה עם המחמאות.
הרכבים
הפועל באר שבע: אופיר מרציאנו, רועי לוי (מור סימן טוב, 90+1), מיגל ויטור (דן ביטון, 87), מתן בלטקסה, אופיר דוידזאדה, שי אליאס, חמודי כנעאן (אור בלוריאן, 75), איתי חזות, זאהי אחמד, אילון אלמוג (הלדר לופס, 75), אלון תורג'מן (איגור זלאטנוביץ', 75).
מ.כ. שדרות: ליאור חדריאן, חזי מזרחי, תומר לוי, כרמל יונה, ליאל זגורי, ישראל דמקה, עמיר אבלס (רואי אביטן, 60), גל אביב, דניאל איבגי (עמית גבאי, 60), יגיל אוחנה (עמאר אלדדה, 73), ירין הלל (אורי נומה, 60).
מהלך המשחק
דקה 1: שדרות פתחה עם התקפה מפתיעה שכללה כדור רוחב ארוך של זגורי ובעיטה של איבגי החוצה.
דקה 6: גול! הכדור פגע בידו של דמקה בתוך הרחבה והשופט רון רובין הצביע על הנקודה הלבנה. חמודי כנעאן בעט את הפנדל שטוח ולפינה, 0:1 להפועל באר שבע.
דקה 14: ויטור שלח כדור ארוך לאלמוג, אבל חדריאן יצא והפריע לשחקן באר שבע להשתלט.
דקה 16: כרטיס אדום! דוידזאדה לא הצליח להרחיק כדור ארוך, אוחנה השתלט וניסה להתקדם לעבר הרחבה, אבל מגן באר שבע הכשיל אותו כשהיה אחרון בדרך לשער. דוידזאדה הורחק, הפועל באר שבע ב-10 שחקנים.
דקה 18: אלמוג חתך מימין לשמאל ובעט מ-20 מטר כדור חזק שנעצר בקורה.
דקה 31: הלל קיבל את הכדור בקצה הרחבה, סידר לעצמו מצב בעיטה ושלח את הכדור שטוח והחוצה.
דקה 36: פעולה זריזה של חזות עם הכדור הסתיימה בבעיטה חזקה מכ-20 מטר, החוצה.
דקה 43: בלטקסה הוריד בראש אחרי כדור חופשי, ויטור קיבל כשהוא לבדו כ-5 מטרים מהשער וירה לשמיים.
דקה 50: חזות הכניס כדור קטן וחכם לאחמד, שרשם החמצה גדולה עם בעיטה החוצה.
דקה 63: גול! כנעאן העלה כדור חופשי ארוך, ויטור התמקדם מצוין ונגח חזק לרשת הגבוהה. 0:2 להפועל באר שבע.
דקה 72: גול! איזו הפתעה בטרנר. אביטן המחליף דהר לעומק במהלך אישי יפה והכניס כדור עומק לאביב, שניער שחקן הגנה והכניע את מרציאנו. שדרות מצמקת ל-2:1!
דקה 90+4: ביטון השאיר לזלאטנוביץ', שבעט מזווית אלכסונית ונבלם לקרן.
מה דעתך על הכתבה?