הפועל חיפה רותחת: "איסט היה מול שער ריק". אראל הסביר את הוצאת חטואל

play
החלטות השופט שינו הכל. אראל | מאור אלקסלסי
צפו: מכבי חיפה ניצחה 0:2 את הפועל חיפה בדרבי. שער יפה לאזולאי 02:44

במועדון כועסים אחרי ההחלטה לבטל את הכרטיס האדום שנשלף לעיסאת בהפסד 2:0 למכבי חיפה בדרבי: "שופטי המסך מפריעים לכדורגל. אם גרינפלד החליט שזה אדום, לא צריך לקרוא לו". אראל ביקר את הקולגות שלו: "מאמן שמנסה לדחוף את עצמו זה לא מכבד"

קבוצות: הפועל חיפה
(גודל טקסט)

כעס גדול שורר בהפועל חיפה בעקבות ההחלטה של שופט ה־VAR שלא לאשר את הכרטיס האדום שנשלף לליסאב עיסאת במהלך הדרבי אתמול (שני) מול מכבי חיפה (2:0). בהפועל חיפה משוכנעים כי אם ההחלטה המקורית של אוראל גרינפלד הייתה נשארת על כנה, המשחק היה מתפתח אחרת.

"חושב שזה מקרה די ברור. אני רוצה להיזהר בלשוני ולא להגיד משהו שחלילה אענש עליו", אמר המאמן גל אראל. "אבל בטוח שאם זה היה לצד השני לא היו לו קוראים לשופט מה-VAR. אם שופט כל כך מנוסה קרוב לאירוע ומחליט שזה אדום לא צריך לקרוא לו. אנחנו רואים בכל שבוע שופטי מסך שמפריעים לכדורגל".

בהפועל חיפה היו מרוצים מהפתיחה של הקבוצה, עד ההרחקה של סאנה גומס. עם זאת, גם המגן השמאלי ספג ביקורות בתוך המועדון על חוסר אחריות שהוביל לחיסרון מספרי ממושך. במחצית ביקש אראל משחקניו לא להתבזות, כאשר מצב הרוח בחדר ההלבשה היה ירוד מאוד.

אוראל גרינפלד מרחיק את סאנה גומס מגן הפועל חיפה
שוב ביקורת על השופטים. עוד יום בכדורגל הישראלי | מאור אלקסלסי

בסיום המשחק החמיא המאמן לשחקניו: "חצי השעה הראשונה הייתה מהטובות שלנו העונה ויצרנו מצבים, אתם יודעים כמה קשה לי להפסיד, בטח דרבי, אבל אני גאה בשחקנים שלי כמו שלא הייתי גאה כל העונה. להיות בסיטואציה כזו שאתה מרגיש שהכל נגדך ולרדת למחצית אחרי גול ועדיין לדעת לסיים את המחצית השנייה ב-0:0, אז אני בטוח שדווקא מהמשחק הזה אנחנו נצמח כקבוצה".

אראל הודה כי במחצית השנייה היה חשוב לו בעיקר להימנע מהתבזות: "היה לי חשוב לא לספוג מחצית שנייה, זה לא קל, ואני שמח שזה קרה ואני לוקח נקודות אור מהשחקנים".

בנוגע להחלטה שלא להוציא כרטיס אדום לעיסאת, הוסיף המאמן: "אין שום סיבה שג'בון ייפול שהוא מול שער ריק, זה ברור שעיסאת דחף אותו, למה ששחקן מול שער ריק ייפול?".

על כך שנראה במהלך המחצית השנייה שהוא מתעצבן לא פעם על כך שהשחקנים לא ניסו לצאת קדימה מהר ולהביך את הגנת מכבי חיפה, אמר: "לפעמים לי יש זווית מהצד שהיא שונה ממה שרואים במגרש, היה לנו מצב וחצי לצאת קדימה ואני מסכים שיכולנו טיפה יותר ללחוץ, אבל באמת היה לי חשוב לא לספוג".

מי שנראה כעוס במיוחד היה רותם חטואל, שבשל ההרחקה של גומס הוחלף עוד במהלך המחצית הראשונה. אראל הסביר את ההחלטה: "לגבי החילוף של רותם – הוא עשה חצי שעה טובה כמו כל הקבוצה. ידעתי לאיזה משחק הולכים ושצריך לעשות הרבה הגנה אחרי האדום. רותם הוא שחקן של אחד על אחד, של תקתוקים ומאוד איכותי, אבל זה מה שראיתי לנכון".

לסיום התייחס אראל לשאלה כיצד הוא מרגיש לנוכח הציטוטים של הבעלים יואב כץ שמעביר ביקורת, והדיווחים על כך שהוא משוחח עם מאמנים אחרים: "אני אחלק את התשובה לשניים. אני מכיר את יואב הרבה שנים, הייתי גם שחקן וגם עוזר מאמן, אני יודע שיואב אוהב לדבר, ומדבר עם כולם אבל אני חושב שמאמן שמנסה לדחוף את עצמו – בין אם זה להפועל חיפה או לאשדוד – זה לא מכבד את הקולגות שלו. אני מרוכז רק בהצלחת הקבוצה, זה מה שמעסיק אותי".

גל אראל, מאמן הפועל חיפה
החלטות השופט שינו הכל. אראל | מאור אלקסלסי
עוד באותו נושא: גל אראל, הפועל חיפה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי