לאחר ההזדעזעות מדגל הפריסה המבחיל של אוהדי מכבי חיפה בדרבי החיפאי, המועדון התנער אתמול (שלישי) מהתפאורה, והבהיר כי פנה לגורמי האכיפה לאחר פריסתו. עם זאת, רק שעות לאחר מכן ארגון "הקופים הירוקים" פרסם את תגובתו, וטען כי המועדון היה מודע לדגל, ואף אישר את תוכנו.
הבוקר (רביעי), לאור הסערה שנוצרה, משטרת ישראל מסרה גם היא את תגובתה לכך שאושר לאוהדים להציג תפאורה שכזו: "על פי חוק הספורט משטרת ישראל אחראית לשמירת הסדר הציבורי ומניעת הפרות סדר מחוץ למגרש. כל מה שקורה בתוך המגרש הינו באחריות מנהל האירוע, לרבות תוכן אביזרי העידוד. למען הסר ספק, המשטרה אינה אחראית על תוכן האביזרים, לרבות דגלי פריסה, ולראייה החלטת הביניים האחרונה שניתנה על ידי בג"ץ".
המשטרה הבהירה לסיום: "יש לציין כי במשחק המדובר מנהל האירוע לא ביקש את סיוע המשטרה בהסרת השלט, וככל שהייתה עולה בקשה מסוג זה, הדבר היה נבחן".
מה דעתך על הכתבה?