"מכבי תל אביב זרקה אותי באמצע העונה. קיבלתי אהבה מאוהדי הפועל תל אביב"

play
תמיד מגיעים לדרבי עם תקוות, הפעם אולי אפילו עם ציפיות. אוהדי הפועל תל אביב | דני מרון
צפו: שער מאוחר של עידו שחר הבטיח ניצחון למכבי תל אביב על בני סכנין 03:22

עם איזו קבוצה הוא מרגיש יותר מזוהה ('קיבלתי חיבוק חם מאוהדים שקיללו אותי כשהייתי במכבי') ויחסי הכוחות לקראת המשחק הגדול בגביע המדינה ('תפסיד כל השנה, רק תנצח בדרבי. הפועל מסוגלת לנצח'). יעקב הלל, שכיכב בשני המועדונים, בריאיון ל'זהבי ברגוע' | צפו

(גודל טקסט)

יעקב הלל, ששיחק במכבי והפועל תל אביב וזכה באליפויות עם שתיהן, התארח בפודקאסט "זהבי ברגוע" מבית ספורט1. בין היתר, הוא סיפר על המעבר מצהוב לאדום וניתח את יחסי הכוחות לקראת שני משחקי הדרבי הקרובים, בגביע המדינה ובליגת העל.

צפו ב"זהבי ברגוע" עם יעקב הלל

בנוגע ליחסי הכוחות לקראת המשחק הערב (רביעי, 20:30), אמר הלל: "אני חושב שהרבה זמן לא היה דרבי כל כך שווה כוחות, כי מכבי תל אביב לא בכושר הכי טוב, עדיין קבוצה חזקה כמובן, והפועל תל אביב בתהליך של חזרה לכדורגל הישראלי. הן שוות כוחות. אליניב ברדה והצוות שלו עושים עבודה יפה. לצערי הייתי בדרבי שלא שוחק, אבל אני חושב שהמשחק יהיה פתוח, בטח בגביע, מפעל שבו קבוצה מליגה שלישית יכולה לנצח קבוצה מליגת העל".

כשנשאל עם איזו קבוצה הוא מרגיש יותר מזוהה, הלל השיב: "אני יכול להגיד לך שאני בין השחקנים הבודדים שמקבלים אהבה משני המועדונים, וזה מהסיבה הפשוטה שגדלתי במכבי תל אביב ורציתי להמשיך במכבי תל אביב אחרי דאבל עם דרור קשטן, בשיא הקריירה. אבל אז מפטרים את דרור, ואברהם גרנט מגיע ובאמצע העונה משחררים אותי. כביכול הם זרקו אותי".

הוא המשיך לתאר: "אני הולך לקבוצה כמו טייבה, כמעט גומר את הקריירה, ואז אני מקבל טלפון מרפי עגיב ומוטי אורנשטיין והם אומרים לי 'תטוס להולנד למחנה האימונים עם המאמן אלי כהן שריף'. אני מגיע, אתה מקבל פתאום חיבוק מהאוהדים של הפועל תל אביב שקיללו אותך כשהיית במכבי. מאז החלה הנסיקה של הפועל, כנראה שהבאתי להם את המזל".

יעקב הלל, פליקס חלפון | עדי אבישי

על ההצעה עצמה מהפועל תל אביב, פירט: "עגיב, אורנשטיין ותאומים קנו את הפועל. אני מקבל טלפון: 'רוצים אותך כדמות. רוצים לקחת ווינרים, ואתה ווינר עם ניסיון, אני צריך אותך בחדר ההלבשה'. אמרתי לו: 'שמע, אולי ניקח את עופר שטרית איתנו'. הוא אומר לי: 'תעלה אותו למטוס'. שנינו עלינו. עופר היה אוהד הפועל, אמרתי להם לקחת אותו".

הלל סיפר על הרגע המכונן באדום: "החותמת הכי גדולה – אני משחק בדרבי עם הפועל תל אביב, נותן גול, אחד היפים בכדורגל הישראלי, ללירן שטראובר. אתה מקבל את החיבוק ואת האהבה. אני חושב שהחותמת הכי גדולה שלי כשחקן זה היה המסע באירופה, שאתה מנצח מועדוני פאר כמו צ'לסי ומילאן. אני חושב שבכדורגל הישראלי, ושיחקתי גם בבית"ר ונגד מכבי חיפה, אין יותר גדול מהדרבי התל אביבי".

לדבריו, "זה שבוע ימים שהקהל מגיע בהמוניו לאימונים ומעודד, ואתה מבין את החשיבות. תפסיד כל השנה, רק תנצח את הדרבי. לדעתי, כמו שאמרתי, הפועל נמצאת בתהליך מדהים והיא מסוגלת לנצח. הכל פתוח. זו עונה מאוד חשובה להפועל, כי התהליך שנעשה שם יביא לידי ביטוי גם את המעמד שלה כמועדון שיכול להתמודד מבחינה כספית עם מכבי חיפה ומכבי תל אביב".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי