בעלים של קבוצה בליגת העל חשף: הצעתי לאיסמעילה סורו סכום מאוד גבוה

play
שחקן בית"ר ירושלים, איסמעילה סורו, מול שחקן הפועל חדרה ג'יימס אדניי | דני מרון
צפו: מכבי תל אביב הביסה 0:4 את ריינה, סהיטי כבש, אבו פרחי להט 04:07

הטעות הכי גדולה ("בחירת צוות האימון"), השחקנים שברחו בגלל המלחמה עם איראן ("ריקרדיניו שהיה במכבי חיפה"), השחקן שנמכר לאחרונה ב־150 אלף יורו ("תביא כסף ולך"), הסיכויים לשרוד ("נצטרך לקחת 22 נק'") והעתיד ("מנסה לבנות מועדון ולא קבוצה") – סעיד בסול בריאיון

(גודל טקסט)

אחרי התבוסה 4:0 למכבי תל אביב בבלומפילד, הבעלים של מכבי בני ריינה, סעיד בסול, עלה אתמול (שלישי) לשידור בתוכנית הספורט של 103FM. בריאיון הוא התייחס לסיכויי הקבוצה לשרוד בליגת העל, לעתיד המועדון – וגם למכירתו של שחקן שנמכר לאחרונה תמורת 150 אלף יורו.

האזינו לריאיון המלא

תחילה, בסול דיבר על מצבה של הקבוצה והמאבק בתחתית: "זה לא נגמר עד שזה לא נגמר, גם לטובה וגם לרעה. תשע נקודות זה לא הרבה – כולה שלושה ניצחונות. אני רואה את הקבוצות שמתחרות איתי בתחתית, וביכולת הן לא הרבה יותר טובות מאיתנו. נקלענו לסיטואציה לא נעימה, אין מה לעשות. אנחנו נצטרך 22 נקודות בשביל להישאר בליגה. ראיתי וחוויתי הרבה דברים בכדורגל".

בהמשך, הבעלים הבהיר את תפיסת עולמו בנוגע לבניית המועדון לטווח הארוך: "אני מנסה לבנות כאן לא קבוצת כדורגל, אלא מועדון. אם המועדון מעד העונה, ננסה להחזיר אותו בשנה הבאה, שיחזור לליגה הבכירה. אנחנו לא מרימים ידיים. התפרקות? הנוער שלנו הולך לעלות לליגה השנייה, וגם נערים א' ונערים ב'. אנחנו מנסים להקים מועדון ולא קבוצה שחולפת. אני מאמין שגם אם נרד השנה, נעשה הכול בעונה הבאה בשביל לחזור לליגת העל".

סעיד בסול | מאור אלקסלסי

בנוגע לטעות הגדולה ביותר שעשה העונה, סיפר: "זה שילוב. הטעות הכי גדולה היא הבחירה של צוות האימון בתחילת העונה. ניסינו להביא גם שחקנים שברחו לנו בגלל המלחמה שהייתה עם איראן. הצעתי סכומים מאוד גבוהים. לא רק המאמן אלי לוי, גם שחקנים שהצעתי להם – ריקרדיניו שהיה במכבי חיפה וסורו שהיה בבית"ר ירושלים – כל מיני שחקנים שבסוף ברחו בגלל המלחמה. זה שילוב. אחרי שמונה שנים של עלייה ועלייה ועלייה, הגיעה פעם אחת שמעדנו. אין מה לעשות, אלה החיים".

לסיום, בסול התייחס לעזיבתו של אווסו קוואבנה ולהחלטה למכור אותו: "קיבלתי עליו כסף. שחקן שמשחק איתי ארבעה חודשים, אין לו חוזה לעונה הבאה, וקיבלתי עליו 150 אלף יורו. למה אני צריך להשאיר אותו? הוא מספיק טוב, אבל עוד חודשיים הוא לא נמצא אצלי. הוא לא רצה לחדש הסכם. אני מחזיר 150 אלף יורו – זה 600 אלף שקל. השחקן מאוד טוב, ההתנהלות שלו הייתה פחות טובה. כששחקן בא ואומר לך 'קיבלתי הצעה מפתה' ומתחיל לריב בינו לבין עצמו שהוא רוצה לעזוב, למה אני צריך להחזיק אותו? תביא כסף ולך. הוא לא הלך בחינם. הנה, איסט עזב את הפועל חיפה, שגם היא נלחמת על הישארות. היא ניסתה להחזיק אותו – האם היא יכולה? לא יכולה. אין מה לעשות. קיבלתי כסף. השני ששחררתי כי הוא פחות טוב, והבאתי מישהו שאני מקווה שהוא יותר טוב ממנו".

ריקרדיניו במדי מכבי חיפה | אתר רשמי, מכבי חיפה
עוד באותו נושא: מכבי בני ריינה, סעיד בסול

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי