לויזוס לויזו הוא אחד הזרים היותר טובים שהגיעו העונה לכדורגל הישראלי בכלל ולהפועל תל אביב בפרט, וכעת, עושה רושם שהפקריסאי מושך עניין גדול גם באירופה. על פי גורם שמעורה בשוק ההעברות הבלגי, שלוש קבוצות מקומיות עוקבות אחרי כוכב האדומים, ואף שלחו סקאוטים לצפות בו מקרוב במהלך המשחק של נבחרתו במוקדמות המונדיאל באוקטובר האחרון.
לויזו בן ה-22 התחיל את העונה באומוניה ניקוסיה, אבל נרכש על ידי הפועל תל אביב לקראת סוף ספטמבר תמורת 1.1 מיליון יורו. הוא הפך לשחקן מאוד משמעותי בהתקפה של אליניב ברדה, עם 4 שערים, 3 בישולים ויכולת גבוהה.
אותו גורם סיפר: "יש שלושה מועדונים שעוקבים אחרי לויזו מאוד ברצינות, ושניים מהם שלחו סקאוטים לראות אותו בנבחרת קפריסין. לפי מה שהבנתי, לאנשים שם היה קצת חשש להגיע לישראל ולכן בשלב הזה הם הסתפקו במשחקים של הנבחרת במוקדמות המונדיאל".
הוא המשיך והסביר: "המאמן שהעניק הופעת בכורה ללויזו בנבחרת הבוגרת של קפריסין הוא בלגי, אבל מעבר לזה יש פה קצת טרנד יווני בשנים האחרונות. שניים מהכישרונות הכי בולטים כאן הם יוונים, קרצאס וצוליס. לויזו לא יווני, אבל מבחינתנו קפריסין דומה ליוון מהרבה בחינות".
חשוב לציין שבהפועל תל אביב אין שום כוונה למכור את לויזו, אלא אם כן תגיע הצעה ש"בלתי אפשרי לסרב לה". עד עכשיו האדומים לא קיבלו פנייה משום קבוצה ונראה שעדיין מדובר בשלב של סקאוטינג מצד הקבוצות בבלגיה.
כך או אחרת, המכירה הכי גבוהה בתולדות המועדון הייתה של דוגלאס דה סילבה לרד בול זלצבורג, 2.6 מיליון יורו, וכדי למכור את לויזו, הפועל תל אביב תדרוש סכום הרבה יותר גבוה.
מה דעתך על הכתבה?