שוער מכבי תל אביב, אופק מליקה, ענה על שאלות של אוהדי הקבוצה בסרטון שפורסם בעמוד הרשמי והתייחס בין היתר להתמודדות עם התקופה האחרונה בצל המלחמה מול איראן, הדרבי התל אביבי, הרגעים הקשים בקריירה וגם ההשראה הגדולה שלו כשוער.
מליקה סיפר מי השוער שהעריץ בילדותו: "השוער שהערצתי כשהייתי ילד הוא מנואל נוייר, השוער הכי טוב בכל הזמנים".
על התקופה האחרונה אמר: "האמת שזו תקופה לא פשוטה בכלל. אני והמשפחה שלי עושים את מה שאנחנו יכולים בשביל לשמור כמה שיותר על הנהלים, לשמור על עצמנו בטוחים, ואני מקווה שגם אתם".
השוער התייחס גם לעצירת הפנדל בדרבי בשמינית גמר הגביע מול הפועל תל אביב: "הרגשתי בעננים, ברור. זה באמת נראה לי הרגע הכי טוב בחיים שלי. אבל האמת שכל הזמן אמרתי לעצמי ‘תירגע, תירגע, יש עוד פנדל, יש עוד דרך לעשות'. בסוף שמח שעשינו את זה".
על הרגעים שלפני בעיטת פנדל אמר: "ברור שזה מעמד מאוד גדול. הייתי בתחושות טובות וחיוביות והאמנתי שאני יכול לקחת את זה. בסוף זה קרה ואני מאוד שמח".
מליקה גם נתן טיפ לשוערים צעירים: "אם הייתי יכול לתת טיפ או שניים, למרות שאני לא חושב שזה המקום, אז קודם כל לעבוד נכון ולא חזק. וגם להקים סביבה טובה – האנשים שאתה יודע שדואגים לך ונותנים לך את הכלים הכי טובים להצלחה".
על שמירה על כושר בתקופה הזו סיפר: "האמת שזה לא פשוט, אבל אנחנו עושים מה שאנחנו יכולים. קצת חדר כושר, קצת אימונים במגרש, קצת אקסטרות בצד. בסוף העונה עוד לא נגמרה ויש לנו עוד הרבה דרך לעשות ומטרות להשיג, אז צריך להמשיך לעבוד".
כשנשאל מי החבר הכי טוב שלו בקבוצה, השיב: "סייד אבו פרחי. אנחנו ביחד בחדר כבר שנתיים ואני מכיר אותו עוד מהנבחרת".
מליקה חשף כי התחיל לשחק כדורגל כבר בגיל חמש: "האמת שתמיד הייתי שוער, זה תמיד מה שעניין אותי, למרות שאמרו לי שהייתי פספוס בתור חלוץ".
על ההופעות מול אלפי אוהדים אמר: "זה מלחיץ ולא. אני חושב שזה לחץ במובן הטוב של המילה. זה משהו שצריך להתרגל אליו, במיוחד בהתחלה, אבל אני לא בן אדם שאפשר להלחיץ אותו בקלות ואני חושב שאני מתמודד עם זה טוב ונהנה מזה".
השוער התייחס גם לאדום שספג במוקדמות ליגת האלופות מול פאפוס: "זה באמת היה רגע לא פשוט. ידעתי שאני חייב להרים את עצמי. קרדיט גדול לאוהדים שרשמו לי והרימו אותי, וגם לסביבה שלי. ידעתי שאני צריך לצאת מזה חזק יותר, וברוך השם אנחנו איפה שאנחנו נמצאים עכשיו".
לסיום נשאל על הרגע הכי מטורף בקריירה שלו, ולא היסס: "עצירת הפנדל נגד הפועל. לא נראה לי שאני צריך להוסיף עוד מילה".
מה דעתך על הכתבה?