קינגס קאנגווה ולוקאס ונטורה נחשבים לשחקנים שהם מעל הרמה בליגת העל ושניהם סומנו ככאלה שיוכלו לעזוב בקרוב. עם זאת, הפרידה של שני הקשרים המצטיינים מהפועל באר שבע רחוקה משנדמה ויש לכך מספר סיבות. יניב טוכמן עלה לשידור ב-103FM ועשה סדר.
כתב הפועל ב"ש בוואלה ובספורט1 הסביר: "הגיל של ונטורה (28) וקאנגווה (27) משפיע. זה שאין להם סעיף יציאה בחוזה אומר שצריך לנהל משא ומתן ולהביא לפחות 3-4 מיליון יורו כדי שאלונה ברקת תמכור. צריך להביא להם שכר שהוא לפחות פי שניים כדי שהם ילכו – 600 אלף יורו נטו. אני לא רואה את ברקת מוכרת אותם לקבוצה בארץ".
טוכמן הוסיף: "כשרואים את לויזוס לויזו, הוא נמכר כי הוא רק בן 23, גם ווסלי פטאצ'י ודור תורגמ'ן צעירים והם נמכרו, קצת יותר קשה להביא הצעה על שחקן בן 27. הדבר המרכזי לדעתי הוא שבעיניים שלנו אנחנו יודעים שהם הכי טובים שיש, אבל באירופה הם לא עשו כלום עם הפועל באר שבע. ונטורה היה בקבוצה שירדה ליגה בפורטוגל, קאנגווה היה ברוסיה ולא נספר בכוכב האדום בלגרד".
על הצד של הבעלים בעניין: "ברקת מבחינתה תעשה הכול עד שהם יישארו עד הבטחת שלב ליגה. אם הם יעברו את הסיבוב השני הם יבטיחו בוודאות עונה אירופית. אם זה יקרה היא תהיה יותר פתוחה להצעות אבל זה אומר שצריך לשים כסף, היא לא תמכור במיליון יורו".
מה דעתך על הכתבה?