Sport1 Banner

תעודת עניות: למכבי תל אביב מגיע לאבד את דור פרץ

play
שחקן מכבי תל אביב דור פרץ | אריאל שלום
דור פרץ מנצח למכבי ת"א את המשחק בדקה ה90 נגד הפועל ב"ש 00:17

לאבד את השחקן הכי טוב והכי מזוהה עם המועדון אחרי עונת שיא, כשהוא עצמו רוצה להישאר, זה כבר שיא חדש של ניתוק. על ההתנהלות המביכה של הצהובים – והמחיר שהם עלולים לשלם אם אכן יעזוב | דעה

(גודל טקסט)

אם דור פרץ יעזוב הקיץ את מכבי תל אביב, זו תהיה מכה מקצועית ותדמיתית קשה למחזיקת הגביע. אבל יותר מכך, זו תהיה תעודת עניות למי שמנהל את המועדון. לא לאוהדים, שאוהבים את הקפטן ורוצים לראות אותו ממשיך להוביל את הקבוצה בשנים הקרובות, אלא לראשי המועדון, שנמצאים בסיטואציה מייגעת ולא מכבדת, שבה השחקן החשוב ביותר שלהם עדיין לא חתום על חוזה חדש, והם לא מצליחים להביא את הסאגה לסיומה.

בכדורגל המודרני אפשר להבין כמעט כל עזיבה. שחקנים רוצים להתקדם, להרוויח יותר, לחוות ליגות חדשות. אבל במקרה של פרץ, הסיפור שונה לחלוטין. לא מדובר בשחקן זר שמחפש את ההצעה הגבוהה ביותר, ולא בכוכב שמאותת במשך חודשים על רצון לעזוב. להפך. מדובר בקפטן המועדון, בשחקן הבית, באחד הסמלים הגדולים של מכבי תל אביב בעשור האחרון, בכזה שמעולם לא הסתיר את רצונו להמשיך ללבוש צהוב.

דווקא בגלל זה קשה להבין כיצד הגיעה הסיטואציה לנקודה הנוכחית.

פרץ לא רק מזוהה עם המועדון יותר מכל שחקן אחר בסגל. הוא גם מגיע אחרי אחת העונות הטובות בקריירה שלו. מלך שערי ליגת העל, שחקן נבחרת ישראל, מנהיג בחדר ההלבשה ואחד השחקנים הטובים בארץ. אם יש שחקן שמכבי תל אביב הייתה צריכה לסגור מולו חוזה חדש עוד לפני שהעונה הסתיימה, זה הוא.

שחקן מכבי תל אביב דור פרץ | אריאל שלום

במועדונים גדולים באמת יודעים לזהות נכסים אסטרטגיים. לא מחכים לרגע האחרון, לא נותנים להצעות מחו"ל להפוך לאיום ממשי ולא מנהלים משא ומתן שנמשך חודשים. כשיש לך שחקן כמו פרץ, אתה דואג שהוא ירגיש רצוי, מוערך וחשוב למערכת. נכון, אף שחקן אינו גדול מהמועדון, אבל יש שחקנים שמייצגים את המועדון יותר מאחרים. פרץ הוא בדיוק אחד מהם.

על פי הפרסום של יניב טוכמן היום כאן באתר, קפטן הצהובים המריא לבחון את הצעתה של דינמו זאגרב ועשוי לחתום בקרואטיה אם מכבי תל אביב לא תשפר משמעותית את הצעתה. עצם העובדה שהמצב הגיע לשלב הזה צריכה להדליק נורה אדומה אצל מקבלי ההחלטות בקריית שלום.

אם פרץ יבחר לבסוף לעזוב, אף אחד לא יוכל לבוא אליו בטענות. הוא נתן למועדון הכול, על הדשא ומחוצה לו. השאלה היא כיצד מכבי תל אביב תסביר לאוהדיה שהקפטן, הסמל, מלך השערים והשחקן הטוב ביותר שלה מצא את עצמו בוחן ברצינות הצעות אחרות.

בסופו של דבר, מועדונים גדולים נמדדים לא רק ביכולת שלהם להביא שחקנים, אלא גם ביכולת שלהם לשמור על הסמלים שלהם. על אחת כמה וכמה כשהם נמצאים בשיא הקריירה שלהם. אם מכבי תל אביב תאבד את דור פרץ, היא תאבד הרבה יותר משחקן מצוין. היא תאבד סמל, ושחקן שהוא אחד משלה. ואת זה הרבה יותר קשה להחליף. במובן מסוים, אפילו מגיע לה לאבד אותו.

דור פרץ | דני מרון

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי