באיטליה שיבחו את הפועל ת"א: "קרייב נראה כמו שחקן שעולה עשרות מיליונים"

play
הרגיש כמו שני שחקנים במרכז השדה. קרייב | אימג'בנק GettyImages, Antonino Lagana
צפו: הפועל ת"א הרשימה מול אטאלנטה אך ספגה 1:0 דחוק והודחה מאירופה 02:42

על אף ההפסד לאטאלנטה בפלייאוף הקונפרנס ליג, בתקשורת האיטלקית החמיאו בגדול לחבורה של אליניב ברדה: "תוססת ואיכותית. החלומות התנפצו עם הקורה של בוסקילה"

(גודל טקסט)

הפועל תל אביב אמנם סיימה הערב (חמישי) את דרכה באירופה, אך עשתה זאת עם הרבה מאוד מחמאות. האדומים נכנעו 1:0 לאטאלנטה בגומלין במישקולץ, אחרי 0:0 בברגמו, והודחו רק בגלל שער של ג'אנלוקה סקמאקה בדקה ה-72.

באיטליה לא התעלמו מהיכולת של הקבוצה הישראלית. ב"סקיי ספורטס" המקומי סיכמו כי "הקבוצה של סארי התקשתה מול הפועל תוססת ואיכותית", והדגישו שגם אחרי שספגה, "הפועל לא ויתרה ותקפה עד הסיום".

גם ב"קוריירה דלו ספורט" התרשמו מהפתיחה של האדומים. במהלך המחצית הראשונה נכתב כי "הפועל פתחה חזק, דחפה קדימה, לחצה גבוה והכניסה את הגנת אטאלנטה לקשיים". בהמשך תיארו כיצד האיטלקים "סבלו מהלחץ הישראלי", כאשר הפועל אף הייתה קרובה לעלות ליתרון אחרי שרועי אלקוקין החמיץ במעט את המסגרת.

שחקן הפועל תל אביב אנדריאן קרייב | אתר רשמי, הפועל תל אביב

המחמאות נמשכו גם אחרי ההפסקה. בסיקור האיטלקי הודגש כי למרות שאטאלנטה החלה את המחצית השנייה בצורה טובה יותר, היא נאלצה "להיזהר מהאיכות המצוינת של הפועל, שהמשיכה לשחק באומץ רב".

ב"ברגמו ניוז", אתר מקומי המסקר את אטאלנטה, היו ביקורתיים במיוחד כלפי הקבוצה של מאוריציו סארי. שם נכתב כי הפועל הציגה "גישה התקפית אגרסיבית", בעוד אטאלנטה נראתה במחצית הראשונה לחוצה ומבולבלת. צוין כי בשלבים מסוימים "השחקן שנראה כמו זה שעולה עשרות מיליונים במרכז המגרש היה דווקא אנדריאן קרייב".

גם אחרי השער של סקמאקה הפועל לא נשברה. אלקוקין סחט הצלה ממרקו קרנסקי, מור בוסקילה נעצר בקורה אחרי נגיעה של השוער וסתיו טוריאל ניסה גם הוא להשוות. ב"גאזטה דלו ספורט" ציינו כי "החלומות של הפועל התנפצו עם הקורה של בוסקילה", בעוד ב"קוריירה דלו ספורט" תיארו את ההצלה של קרנסקי מול בוסקילה ככזו ש"הצילה את אטאלנטה".

עוד באותו נושא: אטאלנטה, הפועל תל אביב

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי