יעקב שחר מחדש את המאמצים למכירת מכבי חיפה, והפעם הוא מבקש למכור את מלוא הבעלות על המועדון תמורת 100 מיליון דולר. כך דיווח גולן חזני בכלכליסט. לפי הפרסום, שחר ושותפיו, יורשי ישראל קז, שכרו את שירותיו של בנק ההשקעות ריין גרופ כדי לאתר רוכשים פוטנציאליים.
ריין גרופ פועלת בשמונה ערים ברחבי העולם ומתמחה בתחומי הטכנולוגיה, המדיה והתקשורת. הבנק ליווה גם עסקאות וגיוסים בתחום הספורט. לפי כלכליסט, דייויד צ'יזיק, איש עסקים ישראלי המקורב לשחר ולמייסדי הפירמה, הוא אחד מאנשי המפתח במהלך.
קבוצת הייטקיסטים עשויה להצטרף לעסקה
לפי הדיווח, ריין גרופ כבר החלה לפנות לגורמים שונים בניסיון לקדם את המכירה. אחת האפשרויות שנבחנות היא גיבוש קבוצת רוכשים שתכלול איש עסקים יהודי אמיד שיחזיק ב-51% מהמועדון, ולצדו קבוצת יזמי הייטק אוהדי מכבי חיפה שתחזיק ב-49% הנותרים. לפי המתווה המתואר בכלכליסט, כל אחד מהיזמים עשוי להשקיע בין חמישה לעשרה מיליון דולר.
קבוצת היזמים משתייכת לפורום "גרינטק", שבו חברים אנשי הייטק האוהדים את מכבי חיפה. לפי הפרסום, את היוזמה מוביל תום ליבנה, ממייסדי חברת ורביט, העוסקת בתמלול לעסקים והגיעה בשיאה לשווי של שני מיליארד דולר.
בין אנשי ההייטק הנוספים שעשויים להשתתף במהלך נמצאים עופר בן נון, ממייסדי ארגוס וטאלון; טל סלובודקין, שותף מנהל בקרן וינטג' סטייג' וואן; שמעון אלקבץ, ממייסדי חברת תחזיות מזג האוויר טומורו; זיו פז, ממייסדי פלטפורמת התשלומים מליו; תמיר בר אילן, מייסד סיירה; עמי סירקיס, מייסד אפליקציית הספורט Score365; וגיא ניצן, ממייסדי חברת ריקאפפ, העוסקת בתקצירי ספורט מותאמים אישית.
לפי כלכליסט, לא כל חברי הפורום צפויים להשתתף בהשקעה. עוד צוין כי גם המלונאי דוד פתאל ואיש הספנות אודי אנג'ל עשויים להיכלל בקבוצת הרוכשים.
הניסיון הקודם למכור את המועדון
הניסיון הנוכחי מגיע לאחר שלפני כשנה ניהלה קבוצת משקיעים אמריקאים, בראשות אדם פריד, מגעים לרכישת מחצית ממכבי חיפה, שהייתה בבעלות יורשי ישראל קז. העסקה התבססה על שווי מועדון של 80 מיליון דולר וכללה גם אפשרות לרכישת חלקה של משפחת שחר בעתיד, אך המגעים הסתיימו בעקבות פערים בין הצדדים.
שחר, בן 84, מחזיק במכבי חיפה כבר 35 שנה. לפי הדיווח, הוא מעוניין להבטיח את המשכיות המועדון ולא מתכוון למכור אותו לכל גורם, אלא רק לרוכש שיבטיח את עתידו.
שחר אישר לכלכליסט כי בכוונתו למכור את הקבוצה, אך ציין כי קבוצת ההייטקיסטים לא פנתה אליו ישירות.
מה דעתך על הכתבה?