נחשפו פרטים חדשים על כוונתו של יעקב שחר למכור 100% ממניות מכבי חיפה

play
יעקב שחר בעלים מכבי חיפה עם שחקן העבר אברהם מנצ'ל | ברני ארדוב
צפו: שער ענק לברזאו, מכבי חיפה הביסה 1:4 את הפועל ירושלים 04:20

אחרי שהמגעים מול המשקיעים האמריקאים התפוצצו, שחר הפיק לקחים: ריין גרופ תנהל את המשא ומתן, והוא ייכנס לתמונה רק בשלב בדיקת הנאותות. המחיר המבוקש: 100 מיליון דולר, עם קו אדום של 80 מיליון

קבוצות: מכבי חיפה
(גודל טקסט)

הדיווח הדרמטי בכלכליסט על כוונתו של יעקב שחר למכור 100% ממניות מכבי חיפה ממשיך לעורר הדים, וכעת נחשפים פרטים חדשים מאחורי הקלעים של ניהול המשא ומתן העתידי. כידוע, שחר תכנן למכור את המועדון ואף הצהיר על כך בכנס של הספונסרים ומנויי הכבוד, וכעת מתברר שהבעלים ובעיקר סביבתו החליטו להפיק לקחים מהמשא ומתן שהתפוצץ.

ההחלטה של שחר ושותפיו לפנות לחברה חיצונית – בנק ההשקעות הבינלאומי ריין גרופ – התקבלה כחלק מהפקת לקחים מהמשא ומתן שנכשל לפני מספר חודשים מול קבוצת המשקיעים האמריקאית בראשות אדם פריד. באותם מגעים הרגישו הירוקים שהעסקה התפוצצה שלא לצורך, שכן המגעים היו רציניים מאוד והצדדים כבר השלימו את כל בדיקות הנאותות. אלא שבסופו של דבר העסקה התפוצצה, והבעלים החליט שיש לשנות את אופן ניהול המשא ומתן ואת שיטת העבודה.

כחלק מאותם לקחים, העניק שחר סמכות מלאה ובלעדית לחברה החיצונית לנהל את כל השלבים הראשוניים של המשא ומתן מול רוכשים פוטנציאליים. המשמעות היא שבעלי המועדון לא יהיה מעורב כלל בגישושים הראשוניים ובתהליכי הסינון. שחר צפוי להיכנס לתמונה באופן אישי רק כאשר המגעים יבשילו לתחילתה הרשמית של בדיקת נאותות. גם בשלב המתקדם הזה, החברה החיצונית תמשיך להוביל את המשא ומתן ולנהל את פרטיו בפועל, עד להשלמת המכירה ולחתימה הסופית.

יעקב שחר נשיא מכבי חיפה
יעקב שחר נשיא מכבי חיפה | קובי אליהו

מבחינת תג המחיר, הסכום הרשמי ששחר דורש עומד על 100 מיליון דולר עבור המועדון כולו, בעסקה אחת. עם זאת, גורמים המקורבים לבעלים מבהירים שלאור הניסיון שנצבר במשא ומתן האחרון מול הקבוצה האמריקאית, נקבע קו אדום ברור: שחר לא יתפשר על סכום הנמוך מ-80 מיליון דולר עבור העברת 100% מהבעלות על המועדון לידיים חדשות.

בנק ההשקעות כבר החל לפעול בערוצים שונים במטרה לאתר את הרוכש המתאים, כאשר נבחנים מספר מתווים, בהם שילוב של מיליארדר יהודי שיחזיק ברוב המניות לצד קבוצת יזמי הייטק מקומיים. שחר, שמציין 35 שנה כבעלי המועדון, נחוש להבטיח את עתידו ואת המשכיותו של מפעל חייו.

עוד באותו נושא: יעקב שחר, מכבי חיפה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי