אייל ברקוביץ' הצהיר: זה השחקן הכי טוב בארץ היום

play
אייל ברקוביץ' | צילום מסך
תקציר: בית"ר ירושלים – מכבי תל אביב 0:0 04:27

רבים ביקרו את דור פרץ אחרי ההחמצה הגדולה בטדי, אבל אייל ברקוביץ' יצא להגנתו והסביר מדוע אין למהר לשפוט אותו. וגם: הביקורת החריפה על שחקני בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב: "סיומות ברמה הכי גרועה שראיתי אי פעם"

(גודל טקסט)

אייל ברקוביץ' נדהם מכמות ההחמצות ב-0:0 בין בית"ר ירושלים למכבי תל אביב בטדי. בפרק החדש של הפודקאסט "הקוסם ובניו" מבית "הפודיום", כוכב העבר ניתח את הסיבות לריבוי ההחטאות, התייחס לפספוסים הגדולים של דור פרץ ועומר אצילי, ואף קבע מי, לדעתו, השחקן הטוב ביותר בישראל כיום.

ברקוביץ' פתח בביקורת חריפה על רמת הסיומת של שתי הקבוצות: "אתה יודע מה זה אומר, ההחמצות האלה? חוסר טכניקה, חוסר יכולת לעמוד בלחץ וסיומות ברמה הכי גרועה שאני ראיתי אי פעם, מצד שתי הקבוצות. היו שם איזה 20 החמצות. זו רמה מאוד נמוכה".

בהמשך התייחס להחמצה הגדולה של דור פרץ, ולמרות הביקורת על הפעולה של קשר מכבי תל אביב, הבהיר כי הוא אינו סבור שמדובר ביהירות: "דור פרץ, לא יהירות, הוא חיכה. למה אתה מחכה? יש חוק בל יעבור: בתוך הרחבה הפעולה חייבת להיות מהירה".

על רקע הביקורת שנשמעה על דור פרץ בעקבות ההחמצה, ברקוביץ' יצא להגנתו והבהיר כי אין סיבה למהר לשפוט אותו: "לא מתאים? דור פרץ הוא השחקן הכי טוב בארץ היום. תראה את ההחמצה של כריסטיאנו רונאלדו השבוע. יש החמצות פי מיליון יותר גדולות. הוא פשוט, ההחלטה שלו לא לבעוט מהר, ומיגל סילבה נגע והציל את זה. אם זה שוער ישראלי… זאת המנטליות של סילבה, לא לוותר עד הרגע האחרון".

דור פרץ מאוכזב | דני מרון

לאחר מכן התייחס ברקוביץ' גם להחמצה של עומר אצילי, והדגיש כי גם שחקנים גדולים יכולים לפספס: "כשאצילי מחמיץ, אתה לא יכול לבוא אליו בטענות. זה יכול לקרות גם לאצילי, כי כזה קורה לגדולים ביותר… אבל בכללי, כל ההחמצות הללו מראות על חוסר יכולת. ב-20 הזדמנויות לא להבקיע גול אחד? זה מטורף. אני לא זוכר כמות כזו של החמצות במשחק אחד".

לסיום, ברקוביץ' הסביר שלמרות התוצאה המאופסת, המשחק סיפק עניין והזדמנויות רבות: "לפי התקציר, היה משחק גדול, מלא הזדמנויות. בדרך כלל 0:0 זה דיכאון, אבל זה היה 0:0 טוב. היה פה כדורגל".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי