אנשי העסקים אסף רפפורט ואייל ולדמן קיבלו לאחרונה הצעה להצטרף למהלך לרכישת מועדון הכדורגל מכבי חיפה, אך השניים דחו אותה והבהירו שאין בכוונתם להשקיע בענף הספורט. מי שעומד מאחורי הפנייה הוא איש העסקים והיזם תום ליבנה, ששמו נקשר לקבוצת המשקיעים הפוטנציאלית המעוניינת לרכוש את המועדון הירוק.
בריאיון בלעדי לפודקאסט "לא לפרסום" של וואלה, סיפר ליבנה שפנה באופן אישי לרפפורט ולוולדמן, שנמנים עם חבריו הקרובים, והציע להם להצטרף למיזם הרכישה. לדבריו, השניים השיבו בשלילה והבהירו שתחום הכדורגל אינו נמצא במוקד העניין העסקי או האישי שלהם, ולכן אין בכוונתם להיכנס להשקעה מסוג זה.
הניסיונות לגבש קבוצת רכישה מגיעים על רקע רצונו של נשיא מכבי חיפה, יעקב שחר, למכור את המועדון לאחר עשרות שנים שבהן עמד בראשו. תג המחיר שהוצב עבור הקבוצה עומד על כ-100 מיליון דולר, סכום שליבנה עצמו הגדיר כגבוה מדי ביחס לשווי הריאלי של מועדון כדורגל בשוק הישראלי.
צפו בפרק המלא של "לא לפרסום"
רפפורט וולדמן נחשבים לשניים מאנשי העסקים הבולטים והעשירים בישראל. רפפורט, ממייסדי חברת הסייבר Wiz ומנכ"ל החברה, מחזיק בהון המוערך במיליארדי דולרים. ולדמן, מייסד חברת מלאנוקס שנמכרה לאנבידיה, נמנה גם הוא עם בכירי תעשיית ההייטק הישראלית ובעל הון משמעותי. למרות היכולות הכלכליות של השניים, נראה שלפחות בשלב זה הם לא יהיו חלק מהמהלך לשינוי הבעלות במכבי חיפה.
במקביל, בנק ההשקעות ריין גרופ ממשיך לפעול לאיתור משקיעים פוטנציאליים המעוניינים להיכנס לעסקת הרכישה. ליבנה חשף בריאיון שהאפשרות לצרף משקיע שאינו יהודי נמצאת גם היא על הפרק, והבהיר שמבחינת בנק ההשקעות, "כל האופציות פתוחות".
מה דעתך על הכתבה?