שחקן העבר נחרץ: "מכבי חיפה לא קרובה לבית"ר ירושלים בשום צורה ואופן"

play
כבר חמש נקודות מהפסגה. שחקני מכבי חיפה המאוכזבים | דני מרון
צפו: דאפה כבש, הפועל ת"א ניצחה 1:2 את מכבי חיפה והתבססה בצמרת הגבוהה 03:35

אורי אוזן מתח ביקורת על הירוקים בפודקאסט "הפודיום", בעקבות ההפסדים להפועל באר שבע ולהפועל תל אביב: "הם יותר קרובים למכבי נתניה, גם בניצחונות לא הרשימו"

(גודל טקסט)

רצף הניצחונות של מכבי חיפה כבר עורר תקוות בקרב האוהדים הירוקים, אלא ששני ההפסדים האחרונים, 5:2 להפועל באר שבע ו-2:1 להפועל תל אביב, החזירו את הקבוצה לקרקע. בפודקאסט "הפודיום" מתחו ניר צדוק ואורי אוזן ביקורת חריפה על הירוקים, וטענו כי הניצחונות על קבוצות התחתית הסתירו בעיות משמעותיות בסגל. השניים הצביעו על חולשת ההגנה, התרומה המאכזבת של חלק מהזרים והפערים הגדולים בין מכבי חיפה לקבוצות הצמרת, שלדבריהם עדיין רחוקים מלהיסגר.

"הפועל תל אביב נמצאת בתקופה שבה הכול הולך לה, ומכבי חיפה בתקופה שבה שום דבר לא הולך", אמר צדוק. "איפה רואים את ההבדל? בבלמים. אצל הפועל תל אביב אני צריך לחפש את הבעיות בזכוכית מגדלת, ובמכבי חיפה לא צריך לחפש, רואים מהחלל שזה לא טוב. הבלמים לא טובים, ולסדריק דון אין משמעות. בליגה שבה אפשר לשתף שמונה זרים, אתה לא יכול להרשות לעצמך לקבל מהם תפוקה שלילית".

צדוק המשיך והשווה בין בניית הסגלים של שתי הקבוצות: "אם הייתי יכול להגיד למכבי חיפה להחליף את פדרו ברזאו וברוניניו בארבעה שחקני הגנה זרים ברמה של אלה שיש בהפועל תל אביב, הם היו לוקחים את זה".

פדרו ברזאו, צונאמי | דני מרון

בהמשך התייחס צדוק גם לרצף הניצחונות של הירוקים וטען כי הוא אינו מעיד בהכרח על שיפור משמעותי: "מקור ההתלהבות של מכבי חיפה הוא שהם ניצחו חמש קבוצות מהפלייאוף התחתון. בסוף, בליגה הזאת זה לא משנה כלום. אפס נקודות מתשע אפשריות מול הגדולות, אין לזה תקנה. זו קבוצה שיכולה עכשיו לעשות 12 מ-12 מול הגדולות? לא".

אוזן הצטרף לביקורת והבהיר כי מבחינתו מכבי חיפה עדיין אינה שייכת לצמרת הגבוהה: "אמרנו שמכבי חיפה לא ברמה של ארבע הגדולות גם אחרי הניצחונות שלה על הקטנות. היא יותר קרובה למכבי נתניה, היא לא קרובה לבית"ר ירושלים בשום צורה ואופן. היא גם לא הרשימה בניצחונות האלה".

לסיום, אוזן התייחס גם לנסיבות המשחק מול הפועל תל אביב, והדגיש כי היריבה הגיעה להתמודדות בתנאים שהשפיעו על יכולתה. "הפועל תל אביב הגיעה עייפה, וזה משמעותי. הייתה גם נפילת מתח גדולה אחרי גמר גביע הטוטו".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי