קבוצות ליגת העל והלאומית יעברו הדרכה בנושא אתיקה ומוסר

פרשת הקטינות
פרשת הקטינות. התיק עומד להיסגר | ספורט1

מנהלת הליגות הודיעה כי לקראת עונת 2020/21, הרשות לקידום מעמד האשה והמרכז לסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ישוחחו עם השחקנים על יחסים בין המינים ושוויון מגדרי

(גודל טקסט)

דירקטוריון מנהלת הליגות בכדורגל הודיע היום (שני) כי עם פתיחת עונת המשחקים 2020/2021, ייערכו לכל הקבוצות והשחקנים בליגת הבורסה לניירות ערך ובליגה הלאומית הדרכות בנושא אתיקה ומוסר הנדרשים ומצופים משחקנים מקצוענים, בדגש על היחסים בין המינים ושוויון מגדרי.

היוזמה, שהחלה בעקבות פרשת "הכדורגלנים והקטינות" שבה חשודים שני שחקני מכבי תל אביב בבעילת קטינה, הוצגה היום בישיבת דירקטוריון מנהלת הליגות בה השתתפו מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה אוה מדז'יבוז' ומנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית אורית סוציליאנו.

ארז כלפון, יו"ר מנהלת הליגות אמר בתגובה: "הכדורגל הישראלי, השחקנים והקבוצות מהווים דוגמה ומופת בכל הקשור לעשייה חברתית, תרומה לקהילה וחינוך לערכים, אך לצערנו די במקרים בודדים בכדי להטיל צל כבד על כל הענף. הדרכות חינוכיות יוכלו לסייע בידי הקבוצות והשחקנים לקבל החלטות נכונות יותר ולשמור על תדמית הענף והעוסקים בו, אני מודה לאוה מדז'יבוז', מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האשה ואורית סוצליאנו מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית על שיתוף הפעולה והסיוע בסדנאות חינוכיות אלו".

אוה מדז'יבוז, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האשה: "שחקני כדורגל מקצוענים מהווים מודל לחיקוי ולהערצה בקרב ילדים ונוער כמו גם מבוגרות ומבוגרים. גם אני כילדה נשאתי עיניים בהערצה אל אלי אוחנה, לא רק כשחקן כדורגל מצוין אלא גם כמודל לחיקוי. היוזמה והרצון של מנהלת הליגות לכדורגל לחדד, להדגיש וגם ללמד סוגיות מוסריות וערכיות בקרב השחקנים המקצוענים מעידה על תפיסת עולם ערכית חשובה. יש מקום לפעילות כזו ויש חשיבות גדולה לאמירה ברורה מצד מודלים לחיקוי כיצד נכון להתנהל ולהתנהג גם מחוץ למגרש".

עוד באותו נושא: פרשת הקטינות

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי