כל שער בצבע: 1:3 גדול להפועל חדרה על הפועל ירושלים המסובכת
02:46
פלקושצ'נקו (18) העלה את מוליכת הפלייאוף התחתון ליתרון מכ-25 מטר לאחר חטיפה של גלזר, מור (47) השלים בכורה חלומית בהרכב בליגת העל וזלקה (66) הפציץ מכ-20 מטר לקורה ופנימה. באצ'ו (89) רק צימק וקבוצתו נותרה במרחק נקודה מעל הקו האדום
הפועל ירושלים הצליחה בשבוע שעבר לנצח לראשונה העונה מחוץ לביתה במסגרת הליגה כשגברה 1:2 על הפועל חיפה, משחק בו גם כבשה לראשונה העונה יותר משער אחד בחוץ, אבל הערב (שני) במחזור ה-27 והראשון בפלייאוף התחתון, היא נכנעה 3:1 באצטדיון בנתניה להפועל חדרה ולא רק שלא ניצלה את המומנטום בו הגיעה, אלא גם פספסה הזדמנות פז להגדיל את הפער מהקו האדום ונותרה במרחק נקודה אחת ממכבי פתח תקוה ושלוש הפרש מהפועל נוף הגליל האחרונה בטבלה.
הסתבכו כהוגן בפתיחת המחצית השנייה. שחקני הפועל ירושלים מאוכזבים | ברני ארדוב
זיו אריה שמר על הקו ההתקפי איתו שיחק בשבוע שעבר כשהציב את גוני נאור בקישור ולפניו שחקנים שחושבים בעיקר התקפה, אבל מול הקבוצה הכי נינוחה בליגה, מוליכת הפלייאוף התחתון שגם לפני המשחק הייתה במרחק דו ספרתי מהקו האדום, נפער במרכז המגרש בור שעלה לקבוצה מהבירה ביוקר.
דריבל מיותר של אופק ביטון הסתיים בחטיפה של תמיר גלזר, שבמהרה שחרר מסר למקסים פלקושצ'נקו והאחרון הניף את הרגל ללא הפרעה והכניע את יונתן שאבי כבר אחרי 18 דקות. טעות נוספת של הגנת ירושלים בחצי שלה הסתיימה בשער נוסף של חדרה שתי דקות בתוך המחצית השנייה – והפעם היה זה שער מרגש למדי עבור עמית מור בן ה-21, שפתח לראשונה בקריירה בהרכב במסגרת ליגת העל וגם חגג שער ראשון בליגה הבכירה. כמו השערים הקודמים, גם השלישי הגיע אחרי טעות של הגנת ירושלים ושוב ממרחק, כשהפעם היה זה מנשה זלקה שמכ-20 מטרים בעט כדור חד לקורה ופנימה. אמנם הבלם אונדז'יי באצ'ו צימק ל-3:1 בדקה ה-89, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי עבור האורחת מהבירה שקיוותה לנצח את חדרה לראשונה מאז 2017, אז כשהשתיים עוד היו בליגה הלאומית.
חדרה, מעבר לכך שהיא צפויה להבטיח את הישארותה במחזור הבא, גם עצרה רצף של שלושה הפסדים רצופים בליגה ונמנעה מתרחיש בו היא מפסידה ארבעה משחקים רצופים בליגת העל, דבר שלא קרה לה מאז ינואר 2021, ועשתה זאת בהרכב צעיר – מגמה שצפויה להמשיך גם בששת המחזורים האחרונים בהם היא תנסה לשמור על המקום הראשון בפלייאוף התחתון.
מכבי תל אביב – בני סכנין 0:0 מ.ס. אשדוד – הפועל נוף הגליל 0:2 הפועל באר שבע – מכבי נתניה 1:4 מכבי חיפה – הפועל תל אביב 0:3 עירוני קרית שמונה – מכבי פתח תקוה 1:1 הפועל חיפה – בית"ר ירושלים 1:1