"ייתכן שהגעתי לקבוצה בזמן המתאים מבחינתי, ולא בגיל 39 או 40. באתי אליה מנוסה יותר עם רקע של עבודה קשה, לכן אני גם מגיב אחרת", טוען מאמן בית"ר ירושלים סלובודן דראפיץ' בראיון לאתר ספורט1. "יכול להיות שאם הייתי מאמן אותה בגיל 40, הייתי מתרסק".
דראפיץ' מחובר מאוד לבית"ר והדברים ניכרים היטב בשיחתינו. הוא נולד ב-25 בפברואר 1965 בנוביסאד לאם יהודיה ובהיותו בן 23 עלה לישראל, היישר לשורות מכבי נתניה, שבה שיחק 7 שנים. בנובמבר 1988 אף רשם הופעה במדי הנבחרת הלאומית בהפסד 3:0 ברומניה. השבוע חגג במזל טוב ברית לנכדו.
כשפרש עבר תקופות שבהן אימן קבוצות אחדות או שימש כעוזר המאמן הראשי, כולל חמש שנים לצדו של רוני לוי במכבי חיפה. כשהוא מספר על כך, טבעי לשאול כיצד איתי שכטר הגיע לבית"ר והאם חוסר הצלחתו במדי הירוקים לא הרתיעה את ירושלים מביצוע העסקה.
"לפני הכל שוחחתי עם רוני לוי, משום שחשוב היה לי לשמוע את דעתו על איתי", משיב דראפיץ'. "התשובה שקיבלתי ממנו הייתה החלטית: 'שכטר בחור נהדר, עובד קשה מאוד באימונים ומשתדל'. גם אליניב ברדה לא היה בשיאו כשהגיע בזמנו למכבי חיפה, אבל עובדה שבקבוצות אחרות הוא סיפור הצלחה גדול. כל אלה חיזקו את הבטחון שלי בכך ששכטר יוכל לפרוח אצלנו. לשחק כדורגל הוא לא שכח. גם אלי טביב ידע בדיוק מיהו שכטר, והוא באמת מתנהג אצלנו נהדר, זורח ומתחבר לקבוצה ולאוהדים, שתמכו מאוד בהבאתו".
שכטר, לא שכח לשחק (דני מרון)
הוא גם זוכר היטב את ראשית צעדיו בבית"ר ירושלים. "שבועיים לאחר שהתחלנו להתאמן וללא מחנה אימונים כבר עברנו באירופה את אורדבאסי, אבל בליגה כשהיו כמה משחקים הרחוקים מלשכנע, האוהדים קראו לי להתפטר. לא נעים לשמוע קריאות כאלה, ועם יד על הלב לא ידעתי לאיזה כיוון זה מוביל. השינוי הגדול בא עם הניצחון על מכבי תל אביב, והקבוצה החלה להראות מה היא יודעת. היום אותו קהל כבר שר לי שירי עידוד".
דראפיץ' גאה מאוד בשחקניו והדברים ניכרים בדבריו. הוא לא חוסך במחמאות על עבודתם הקשה וההשקעה שבאה מצדו של כל אחד ואחד מהם. על השאלה עד כמה יכולים בית"ר לשפר את יכולתה, הוא מגיב ללא היסוס: "כל אחד מהשחקנים עוד מסוגל לתרום לה 40 אחוזים יותר".
מה דעתך בוריס קליימן?
"זו השנה הטובה ביותר שלו בקבוצת הבוגרים. היום הוא השוער הטוב ביותר בארץ".
ועומר אצילי?
"כשרוני מאוד. העונה הוא ביצע התקדמות גדולה גם במשחק ההגנה שלו. כיף לאמן אותו, עתידו לפניו".
כשנשאל על הצורך בשיפור הכדורגל בישראל, הוא מסביר: "בני דולב דראפיץ' הוא שחקן כדורסל שיודע מהו מוסר עבודה קשה באימונים, אבל כששלחתי אותו לסרביה הוא סיפר לי טלפונית שהאימונים שם קשים במיוחד. שהוא בקושי עומד על רגליו. את הדברים האלה אנחנו חייבים ללמוד ולהגיע למצב שבו ממחלקת הנוער יגיעו לקבוצות הבוגרים כדורגלנים מוכנים, וזה לא קורה היום. מאמנים בכירים בעלי ניסיון אינם מוכנים לאמן בנוער בגלל המשכורות הנמוכות. זו המציאות. גם מאמן נוער רוצה להתפרנס. בואו נשנה גישה, כי באמת מדובר באחד מהתנאים החשובים להתקדמות ממשית בכדורגל".
דראפיץ', מסמן את כיוון התנועה (דני מרון)
מה דעתך על הכתבה?