מאת: לירן שכנר צילום: Gettyimages
אין מדע מדויק שמשווה בין ליגה כזו או אחרת. מקובל להשוות בין ליגות דרך הצלחה במפעלים היבשתיים והביניבשתיים. אפשר גם לטעון שכמות הקבוצות הגדולות והמשחקים הגדולים בתוך הליגה משפיעות על הקביעה בדבר הליגה הבכירה ביותר. כמובן שגם זכויות השידור וכמות צופים הן פקטור. יש עוד אלמנט אחד שגורם לליגה להיות לא רק טובה, אלא בעיקר מרתקת. קוראים לאלמנט הזה: הבלתי צפוי. כשכל מועדון יכול לנצח את משנהו
באנגליה, זו כבר מסורת. לדוגמה: כשסיטי מפסידה לברנלי, אף אחד לא מתרסק בתדהמה. אבל יש אלמנט אחד שבאמת הופך ליגה למרתקת – וזו הצפיפות בצמרת או בתחתית, ככל שמתקרבים לגונג הנעילה של העונה. ומה שקורה השנה בליגת המשנה של אנגליה, ראוי בהחלט להגדרה: הליגה הכי מרתקת והכי משוגעת שידע הכדורגל האירופי מזה שנים.
ההקדמה הארוכה הזו נכתבה כדי לבסס את הקביעה במשפט האחרון, כי הפעם זו לא קלישאה – שבעה מחזורים לסיום, שמונה קבוצות יכולות להעפיל אוטומטית לפרמייר-ליג וכל אותם קבוצות גם יכולות ליפול אל מחוץ לפלייאוף בתום המאבק. המובילה בורנמות', מקדימה את השנייה ווטפורד והשלישית מידלסבורו בנקודה אחת ואת הרביעית נוריץ' בשלוש. החמישית דרבי קאונטי והשישית איפסוויץ' טאון מרוחקות חמש נקודות מעלייה. השביעית ברנטפורד במרחק שש והשמינית וולבס בפער של שבע נקודות.
מידלסבורו מול בורנמות'. האדומים הכי איכותיים, דווקא המוליכה חסרת ניסיון
והנה מגיעים 15 ימים מטורפים, שעומדים במרכז ההווייה האנגלית של חודש אפריל – של חג הפסח – בחגיגה שלא זכורה במשך כמה עשורים בממלכה. חמישה מחזורים ישוחקו בשבועיים הקרובים, שאחריהם יישארו רק שני מחזורים לסיום, ובליגה כל כך צפופה, אינטנסיבית ובלתי צפויה, הכל יכול להתהפך. נסו למצוא ליגה שבה הראשונה בטבלה מאבדת 44 נקודות ב-39 מחזורים.
.
הצ'מפיונשיפ תמיד מרכזת עניין גדול בשלביה הסופיים, אבל הצפיפות הפנטסטית הזו לצופה ולוח זמני המשחקים, מייצרות מצב שגם טובי המומחים לא יודעים להעריך את זהות שתי המאושרות שיזכו לגעת בכסףהגדול. (ובכל שנה הסכום רק הולך וגדל).
דרבי (בלבן) מול וולבס. הראשונה במרחק חמש נקודות מעלייה, השנייה בשבע
בורנמות' היא ההפתעה הגדולה של העונה. היא הקבוצה הכי כובשת, עם הפרש השערים הטוב ביותר, ומגיעה למאני טיים בכושר הכי טוב עם ארבעה ניצחונות בחמישה משחקים. אבל צריך גם לסייג. גם כי פגרת הנבחרות בת השבועיים, הגיעה בזמן לא טוב עבורה, והמומנטום קצת קהה, אבל בעיקר בשל העובדה שמבין כל שמונה הקבוצות במאבק, היא היחידה שמעולם לא שיחקה בליגה הבכירה, ולכן מגיע גם הלחץ, חוסר הניסיון והעדר המסורת, שעלול לשחק תפקיד מרכזי דווקא במשחקים מול קבוצות שכבר סיימו את העונה ויכולות ללכת לים או לאגם, אבל כמיטב המסורת האנגלית משחקות עד הבאזר. המשחק האחרון של בורנמות' יהיה מול צ'רלטון בחוץ וזו בהחלט אופציה שדווקא גיא לוזון יהיה זה שיהרוס את הרומנטיקה בעיר הנמל הדרומית.
.לא פחות משבעה מפגשים יתקיימו בשבועיים הקרובים בין הנאבקות וזה מתחיל כבר הערב. בזמן שכולנו נתיישב סביב שולחן החג, המוליכה בורנמות' תתארח באיפסוויץ' (מחזור 40), שתגיע אחרי ניצחון דרמטי על ווטפורד. מיד לאחר מכן, במקביל לקינוחים ולשירים אצלנו, תארח דרבי קאונטי, שהובילה את הטבלה עד לפני שלושה מחזורים והיום מדורגת רק חמישית, את השנייה ווטפורד.
גיא לוזון. צ'רלטון יכולה לקבוע את זהות העולות
בשבוע הבא (מחזור 42) תארח דרבי עוד יריבה מהצמרת – ברנטפורד, שאמנם שיחקה פעם בליגה הבכירה, אבל לפני 80 שנה. למידלסבורו – כנראה הקבוצה האיכותית ביותר בליגה ובעלת ההגנה הטובה בליגה – יש את סדר המשחקים הכי מסובך. בורו תיסע ביום שני (מחזור 41) לווטפורד, תארח את וולבס במחזור ה-43 ותתארח אצל נוריץ במחזור שאחרי. באותו יום (מחזור 44) תיפגשנה גם וולבס ואיפסוויץ', שכרגע ממוקמות קצת מאחור, אבל בהחלט עשויות להגיע למפגש ביניהן בעוד שבועיים כשהן במרחק נגיעה מהמטרה.
בעוד פחות מחודש עונת הצ'מפיונשיפ תסתיים. שתיים מתוך השמונה יישארו בלי כלום, ארבע יזכו למקצה שיפורים במשחקי הפלייאוף, אבל כשהפרס הגדול נמצא מעבר לפינה, כל אחת מהשמינייה רואה עצמה ראויה ומסוגלת. הימור על השתיים הנכונות יהיה פרוע ולא אחראי, בדיוק כמו להזמין כרטיסים למשחק של נבחרת ישראל במארסיי ביורו שייערך בעוד שנה. ולכן, כשברצלונה, צ'לסי, באיירן מינכן ויובנטוס דוהרות בבטחה לאליפויות בליגות הבכירות, שווה להקדיש את חודש אפריל לצ'מפיונשיפ בעקבות השמינייה. בעקבות הליגה המרתקת בעולם.
מה דעתך על הכתבה?