התחזית של רון עמיקם: הפועל באר שבע לא תזכה באליפות

ליגת העל
ליגת העל | אלבום פרטי

האלופה נראית פגיעה, העומק של מכבי ת"א עשוי להכריע, ובית"ר ירושלים זו החידה הגדולה של הקיץ. וגם: הפועל חיפה נחלשה, מכבי נתניה מרתקת ומכבי חיפה רק רוצה לחזור למשחק. עונת 2018/19 בליגת העל יוצאת לדרך

(גודל טקסט)
הפועל ב"ש
בעונה שעברה: אלופה


מי נגד מי: הפועל ב"ש הצטרפה בעונה שעברה למועדון מצומצם וכמעט יחיד בדורו (מכבי ת"א עשתה זאת ממש לפניה) של הזוכות בשלוש אליפויות רצופות. בארבע רצופות זכו פה לאחרונה לפני 55 שנה, כך שאם הפועל ב"ש לא תיקח אליפות, שום דבר נורא לא יקרה לה, אבל היא בטח תרגיש פספוס לנוכח רמתה העגומה של הליגה. הבעיה היא שהפועל ב"ש מתקשה לרענן את עצמה. לא בעומק הסגל, אלא בעיקר בעמדות המפתח. היא נפלה עם בחירת שוער בתחילת העונה האירופית, אין לה תחליף למיגל ויטור, לא למהראן ראדי וגם לא לטוני וואקמה. אין לה שדרה אימתנית, טרנר כבר פחות מבצר, השובע מראה אותותיו והקבוצה כבר הפכה מטרה ליריבות. במילים אחרות: זה כבר לא זה.


רכש: נתמקד בשלושה, כי עוד צפויים לנחות פה זרים עד סוף חלון ההעברות. נפתרה בעיית השוער עם אריאל הרוש, אבל קשה להגיד שיש עוצמות בהתקפה. חן עזרא צפוי להסתמן כרכש הטוב ביותר של ב"ש.


תחזית: מקום שני.



זה כבר לא זה. ברק בכר (אודי ציטיאט)


מכבי ת"א
בעונה שעברה: סגנית האלופה ומחזיקת גביע הטוטו.


מי נגד מי: בניגוד לאחותה מהכדורסל שמאיימת להקים שתי קבוצות, אחת ליורוליג ואחת לליגה, קבוצת הכדורגל של מכבי ת"א עשתה זאת הלכה למעשה. הסגל של מכבי ת"א עמוק, שזה לכשעצמו מזמין בעיות אגו, אבל מצד שני מבטיח כי בכל רגע נתון יהיו על המגרש שחקני כדורגל ראויים. יש למכבי ת"א בעיה אחת: ראיקוביץ' וקיארטנסון יושבים על המזוודות מצד אחד, מתים לעזוב, אבל משחקים בהרכב ותוקעים את הרכש מטעמי הפייר-פליי הפיננסי. הצהובים חייבים שוער וחלוץ מעל הליגה כדי להתמודד על האליפות שלא ביקרה שם מאז 2015. עם עטר, שכטר, שוינפלד, יונתן כהן, אופואדו ואולי קיארטנסון, מכבי ת"א מפחידה בהתקפה.


רכש: בצעד מבריק החליטו במועדון להחזיר שחקני בית ולהביא שחקנים צעירים כדי לגרות את המנויים, אבל גם להכניס רעב ותחרות לסגל. הזרים החדשים עושים רושם – בעיקר ז'איר ואופואדו.


תחזית: אליפות. אלא אם…



מכבי תל אביב מפחידה בהתקפה (אודי ציטיאט)


בית"ר ירושלים

בעונה שעברה: מקום שלישי וגמר גביע.


מי נגד מי: נשאלתי השבוע באיזה מקום תסיים בית"ר, ועניתי על אוטומט: "1-14". כאן נצטרך להיות ממוקדים, וכך גם תצטרך להיות בית"ר העונה. היא עברה טלטלה קשה בקיץ, אבל יצאה ממנה די מהר. השאלה לאן. משה חוגג הוא עדיין תעלומה, והרכש שלו מסתמן בינתיים כאסופה של מסמרי אגו מתבגרים, אבל כאלה שהיינו רצים לקנות כרטיס עבורם. בית"ר יכולה להיות אטרקטיבית, אבל גם יכולה להיות בלגן אחד מטורף, בעיקר כי המאמן – הקפריזי והפדנט בפני עצמו – לא מתאים לכל זה. אם הוא יתאים את עצמו לסגל, לך תדע איפה זה ייגמר. אם לא, זה צפוי להסתיים כמו בעונה של לואיס פרננדס. יפה, אבל לא מספיק.


רכש: ערן לוי עלול לגנוב את ההצגה ממאור בוזגלו ואולי גם את הכדור, טל בן חיים הוא פצצת אגו בפני עצמו, ויש ציפיות להעמקת הסגל בזרים מפתיעים.


תחזית: 3-6.



מסמרי אגו מתבגרים? (דני מרון)


הפועל חיפה
בעונה שעברה: מקום רביעי וזכייה בגביע.


מי נגד מי: אלמלא היה ניר קלינגר המאמן של הפועל חיפה, אפשר היה לסמן אותה כמועמדת לירידה, בפרט לאחר שאיבדה כל כך הרבה שחקני מפתח מאז ינואר והיא עלולה לאבד עוד. הדיסוננס בין הלוזריות של יואב כץ בשוק ההעברות לבין הווינריות של קלינגר במגרש עלול להשאיר הרבה קמטי דאגה בעיר הפועלים, אבל גם למקם את הפועל חיפה אי שם באמצע הטבלה, בקרב עיקש על השתתפות בפלייאוף העליון. לא יותר.


רכש: שחקן החיזוק הכי טוב של הפועל חיפה – אלמוג בוזגלו – סיים את העונה כבר לאחר משחק וחצי. אלי אלבז תכף הולך, נשארנו עם פאפאזוגלו ונס זמיר.


תחזית: 6-9.



נס זמיר. זה לא יספיק לשחזר את העונה שעברה (ערן לוף)


מכבי נתניה
בעונה שעברה: מקום 5.


מי נגד מי: המדור הזה הימר לפני פתיחת העונה שעברה על מכבי נתניה כמרעננת הרשמית, וזה מה שהיה. השנה הרענון עבר קיצוץ פרסונלי. בלי ערן לוי, הקסם של מכבי נתניה יעומעם ובלי דיא סבע – אם יעזוב בינואר – נתניה תהפוך לקבוצה שמשחקת כדורגל מרתק אבל בלי כוח אש. וזאת למרות האמון הבלתי מוגבל שרוכשים שם לצמד המאמנים הנהדר והמעניין, סלובודן דראפיץ' ושי ברדה. מה שמקסים בנתניה זו העובדה שהיא עובדת בדיוק כמו שאוהד מדמיין שקבוצת כדורגל צריכה לעבוד, אולי בגלל שאוהד מנהל אותה.


רכש: על גבי קניקובסקי מהמרים בנתניה שיהיה סבע הבא, תרשו לי לפקפק. דווקא משובל גוזלן הגיע הזמן לצפות שיראה עוד משהו חוץ מיכולת נגיחה מופלאה.


תחזית: 8-5.



ישאיר את נתניה ללא כוח אש בינואר? דיא סבע (דני מרון)


בני יהודה
בעונה שעברה: מקום 6.


מי נגד מי: כמו הפועל חיפה – מאמן שעוצר סחף – כך גם בבני יהודה, אבל במצב הרבה יותר קשה. העובדה שבני יהודה החליפה את בית"ר ת"א/רמלה כקבוצת הבת הלא-רשמית של מכבי ת"א לא תעזור לה אם גם את השחקנים המושאלים קשה להעביר בבקרה. בני יהודה תצטרך להתפלל העונה שיוסי אבוקסיס יפיק שוב את סרט ההמשך להארי פוטר ויוציא שפנים מהכובע. בלי גורדנה, בוזגלו, יונתן כהן, חוזז וקנדיל, זה יהיה מאוד קשה.


רכש: אבוקסיס חייב רכש, ולכן קשה לקבוע נחרצות. על פניו, המושאלים הם חידה גדולה.


תחזית: 10-12.



יצליח להוציא שפנים מהכובע? אבוקסיס לצד גוטמן (אודי ציטיאט)


הפועל קריית שמונה
בעונה שעברה: מקום 7.


מי נגד מי: חיים סילבס מופיע בסוף אוגוסט ברשימה של מאמנים שמתחרים ביניהם מי יהיה המפוטר הראשון של העונה, וזו בעיה. סילבס הוא מאמן טוב שעובד במועדון מצוין, אצל בעלים שאוהב כדורגל, גם אם מעורב בו לפעמים יתר על המידה. נדמה כי בקריית שמונה לא הבינו כי כאשר יש כבר חמש גדולות ולא ארבע, לא כולל ההתעוררות בנתניה, הסיכוי להיכנס לפלייאוף עליון ולשחזר ימים כקדם הוא נחלת העבר. ברגע שזה יופנם, חייו של סילבס – או מי שזה לא יהיה – יהפכו לקלים יותר. ואם האסלביינק יעזוב לפני סגירת חלון ההעברות, קרית שמונה תתקשה למצוא תחליף ראוי.


רכש: שמעון אבוחצירה זכה לעדנה מחודשת בעונה שעברה ברעננה, אבל קשה לצפות מה יקרה לו במקום קצת יותר לחוץ, שלא לדבר על מקבץ של שחקני הגנה כרכש.


תחזית: 6-9.



המפוטר הראשון של העונה? (אודי ציטיאט)


מכבי פ"ת
בעונה שעברה: מקום 8.


מי נגד מי: בלי שינו זוארץ, שייבחר ליו"ר ההתאחדות וכאשר העין של עמוס לוזון תפזול חזק להפועל חדרה (שם משחק בנו, עומרי), הספונסר האמיתי של מכבי פ"ת הוא מנור סולומון, ונראה כי ייעשה שם מאמץ להפיק ממנו את המקסימום – לא מקצועית, פיננסית – כדי להישאר בליגה. נכון, לא מביאים מאמן כמו אלישע לוי כדי להישאר בליגה, אבל כשהפלייאוף העליון די חסום, ויש עוד כמה קבוצות ברמה של מכבי פ"ת, הכל אפשרי. לידור כהן וגידי קאניוק, עשויים מהחומר שקובי רפואה יצר ממנו מקום רביעי לפני שתי עונות. אם סולומון יישאר, אולי בדרך נס זה ייגמר בפלייאוף עליון.


רכש: החזרה של קאניוק משמעותית, אלא אם הוא פוזל לעוד אקזיט.


תחזית: 6-9.




הספונסר האמיתי של מכבי פ"ת. מנור סולומון (דני מרון)
 


הפועל רעננה
בעונה שעברה: מקום 9.


מי נגד מי: להבדיל מהעונה שעברה, את העונה הזו פותח ברעננה מאמן שעבד שם אשתקד. מנחם קורצקי כבר הוכיח שהוא מתלבש טוב על רעננה, אלא שהבעיה היא שהוא מאמן קבוצה שאין לה בית (העונה ברמת גן), אין לה משאבים יוצאי דופן ואין לה קהל. זה לכשעצמו שווה פלייאוף תחתון, ואולי למטה מזה. מעבר לכך איבדה הקבוצה שחקני מפתח מהעונה שעברה שהביאו אותה עד לחצי הגמר: מוחמד עלי קמארה, שמעון אבוחצירה, תומר סוויסה ואלי בבייב. סימן השאלה גדול.


רכש: מירקו אורמוש ירד ליגה פעמיים בשנים האחרונות וזרים מהליגה הקטארית והאקוודורית זה לא משהו שאפשר להתגאות בו.


תחזית: 8-12.



מתלבש טוב על רעננה. מנחם קורצקי (אודי ציטיאט)


מכבי חיפה
בעונה שעברה: מקום 10.


מי נגד מי: עצם העובדה כי על מכבי חיפה אתם קוראים עמוק בתוך האייטם, אומרת שהייתה להם עונת בלהות. מכבי חיפה מאבדת לאט לאט את מעמדה כמועדון גדול. היא עדיין מביאה הכי הרבה קהל למשחקים, היא עדיין בעלת תקציב מפלצתי והיא עדיין מועמדת לכל תואר אפשרי, אבל כשהיא מפסידה את רוב קרבות הרכש, כשהיא לא רלוונטית לכוכבי כדורגל ישראלים וכשהיא בסך הכל לא מתוחזקת, יש כאן בעיה. כשבודקים את הקיץ של מכבי חיפה מתקשים לראות בו טביעות אצבע של מנהל מקצועי. העלייה לגמר גביע הטוטו משולה לעליה של קרואטיה לגמר המונדיאל: מהחלק הנוח של ההגרלה. לא להתלהב.


רכש: ברגע האחרון הגיע שוער טוב והגיעו שני זרים: חלוץ שכבש בליגה ההולנדית שישה גולים בשנתיים, וקשר קמרוני ששיחק בקבוצות קצה. רכש מינימליסטי, אבל לא רע.


תחזית: 3-5.



יש כאן בעיה. מוחמד אלאך (ערן לוף)


בני סכנין
בעונה שעברה: מקום 11.


מי נגד מי: בני בן זקן הוא מאמן טוב. קלאודימיר ומהראן ראדי זה קו אחורי בקישור חלומי לקבוצה כמו סכנין: שחקני הבית מייצבים את הקבוצה, שלא לדבר על פיראס מוגרבי הנפלא – השחקן הכי אנדרייטד בליגה – סוגרים סגל מעולה לקבוצת פלייאוף תחתון. הבעיה היא שכל קיץ העסק מקרטע, ואת המחיר משלם תחילה המאמן – ואחר כך הקבוצה. פספוס גדול של קברניטי המועדון.


רכש: אפילו הבלם הקוסוברי שהגיע מהליגה השווייצרית נראה מבטיח.


תחזית: 7-12.



אבו יונס. פספוס גדול (עדי אבישי)


מ.ס אשדוד
בעונה שעברה: מקום 12.


מי נגד מי: האיחוד בין חוות הניסיונות של דודו דהאן – עכו ואשדוד – לא מבשר תקומה לאקדמיה של ג'קי בן זקן. הקבוצה נחלשת מעונה לעונה וסימן השאלה הגדול – מתי יחתום גדי קינדה במכבי ת"א – ירחף תמיד מעל סיכויי ההישרדות שלה. גם הבאה תמוהה של מאמן זר – גם אם מדובר בבובי מילבסקי, "בן המקום" – לא תשפר את סיכויי הקבוצה שנראתה לא טוב במשחקי ההכנה. אפשר להעריך שהפועל ב"ש תשאיל כמה סירות הצלה, אבל מי אומר שזה יעזור?


רכש: בן רייכרט. אפשר להסתפק בזה.


תחזית: 13-14.



בדרך לעוד ירידת ליגה. בן רייכרט (מ.ס אשדוד – האתר הרשמי)


הפועל ת"א
בעונה שעברה: ראשונה בלאומית.


מי נגד מי: עד לדרבי חצי גמר גביע הטוטו, נדמה היה שהפועל ת"א היא עוף חול שכמוהו לא ראינו הרבה זמן. אבל אז קיבלו האנליסטים ברקס. הפועל חזרה, עומר דמארי חזר, אבל עדיין זו לא קבוצה שתפרק את הליגה, אם כי יש מצב שתחזור למקומה הטבעי בצמרת הטבלה, או לפחות בשיפוליה. הפועל, עם הקהל המשמעותי ועם שקט תעשייתי שלא היה בה בשנים האחרונות, צריכה לקרוא תגר על השתתפות בגביע אירופה.


רכש: הזרים בינוניים להחריד, אפילו פחות מזה. דמארי וזיקרי זה חיזוק מצוין שיביא סחורה.


תחזית: 3-6.



מדמארי וזיקרי תבוא הבשורה (דני מרון)


הפועל חדרה
בעונה שעברה: שנייה בלאומית.


מי נגד מי: אחרי 40 שנה חוזרת הפועל חדרה לליגה הבכירה, וזה משול לחזרתן של קבוצות נכחדות כמו שמשון, מכבי יפו, הכח, בית"ר ת"א והפועל לוד: רומנטי, אבל חסר עתיד. המאמן מצוין – אפילו מרשים – הסגל מבוסס בין השאר על שחקנים שהיו עם הקבוצה בליגה א', הניהול סולידי וחכם (גם הנוער עלה ליגה), אבל אין בית, אין כמעט קהל ואין כסף. הפועל חדרה, כמו מכבי קריית גת ב-2002, זו עלייה לצורך ירידה, ויהיה חכם מצד קברניטי המועדון לא להשתגע ולהתכונן לעונה טובה בלאומית ב-2019/20.


רכש: קבוצה שתתבסס על זרים שאמורים לתת ערך מוסף גדול מזה שהיו לאשקלון בעונה שעברה. רכש ישראלי? לא לליגת העל.


תחזית: 13-14.



עלייה לצורך ירידה. הפועל חדרה (ערן לוף)
עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי