"מועדון הכדורגל בית"ר 'גשם' ירושלים הודיע לפני זמן קצר לסוכן השחקנים, רונן קצב, כי ערן זהבי לא ישחק בשורות המועדון בעונה הקרובה. במהלך סוף השבוע האחרון נוצר קשר בין הצדדים, כאשר התנאים הכספיים סוכמו במהרה ולא היוו כל מכשול. הדד־ליין בין הצדדים הוחלט על מוצאי שבת, במטרה שזהבי יצטרף למחנה האימונים שאליו יוצאת הקבוצה. השחקן ביקש לשקול את ההצעה, אך גם לאחר שחלף טווח הזמן שהוגדר מראש – לא התקבלה תשובה חיובית בנושא. המועדון מציב בסטנדרטים שלו את ההצטרפות למחנה האימונים כתנאי בסיסי – לאור המשימות הקרובות וכחלק בלתי נפרד מהמדיניות המקצועית שנבנתה כאן בשנים האחרונות. חשוב להבהיר, כבר כעת, כדי למנוע רכילות וספקולציות מיותרות: הקשר בין הצדדים היה מכובד, נשאר כזה, ויוסיף להישמר כך גם בעתיד. השיחות התקיימו באווירה חיובית, וההחלטה התקבלה מתוך הבנה הדדית של הצרכים והעקרונות של כל צד".
הטקסט המופיע למעלה לא נכתב ב־AI (סתם, אולי כן), לא נכתב כחלק ממערכון של "בובה של לילה", ואפילו לא נכתב כחלק מהתסריט לעונה 2 של "חוליגנים" החלשה והמנותקת מהמציאות (כן, כל החורנים טסו למשחק באירופה ואף אחד לא נעצר בביקורת דרכונים בנתב"ג כי יש לו צו עיכוב יציאה מהארץ, ברור). זהו טקסט אמיתי שפרסמה בית"ר ירושלים, אחת הקבוצות היותר שכונתיות בישראל מאז שנבראה השכונה – כדי להסביר לאוהדיה מדוע ערן זהבי לא ישחק במדיה בעונה הקרובה.
מישהו באמת מאמין שהכל סוכם, אבל נפל על זה שזהבי לא החזיר תשובה אם ייצא למחנה האימונים או לא? חשוב להזכיר שבית"ר היא קבוצה שהבעלים שלה אמר באוגוסט 2022 שהוא לקח את הקבוצה עם חובות של 42 מיליון שקל, אבל לפני חודש הוא סיפר שהחובות עומדים על 54 מיליון שקל. אז לא בטוח ש"סדר" היא המילה המתאימה לאירוע, אבל אולי סתם מדובר בטעות קולמוס תמימה של רואי החשבון של ברק אברמוב.
עוד דבר שפחות מתכתב עם הסיכומים החלקים עם זהבי בכל הקשור לעניינים הכלכליים הוא זהות השחקנים הזרים שבית"ר הביאה – כמובן יכול להיות שמדובר בפישונט, האמר ושאלוי הבאים, אבל איכשהו מתקבלת התחושה שמישהו שלף כמה שמות מהפוטבול מנג'ר, הלך לחפש אותם ברחבי הגלובוס וברגע שמצא – החתים מיד. ארומה של החתמות יקרות אין פה, בלשון המעטה. אז עם זהבי הסתדרתם על כסף בכזו קלות? איכשהו זה מעורר שאלות.
ואגב, אם אפשר בפן המקצועי משהו קטן: למה בדיוק בית"ר הייתה צריכה את זהבי? בוסט למכירת מינויים אני מבין, רעש תקשורתי כל השנה סביב הקבוצה אני מבין, תדמית אני מבין. אבל מקצועית? איך בדיוק מישהו דמיין שזה יעבוד?
לאור הודעת זהבי כי בארץ ישחק רק במכבי ת"א ולאור הסטנדרט המקצועי הגבוה והמרשים של בית"ר, נראה שהעתיד של זהבי כולל בעיקר רביצה על הספה בשבתות. לאיזו קבוצה הוא יכול היה ללכת בדיוק? מה בכלל האתגר שהוא צריך בחיים כרגע? אי אפשר לדמיין אותו בריינה או בטבריה, הפועל ת"א כבר מזמן הייתה יכולה להציע לו אם הייתה רוצה, מכבי חיפה והפועל ב"ש משדרות שהן לא בעניין, ויציאה לאירופה לא נראית כמו משהו שיכול לקרות יותר.
לאן ילך זהבי אם לא למכבי ת"א? הוא יכול לשחק בשכר נמוך כי עשה מספיק כסף, הוא חייב אתגר ספורטיבי אמיתי, אחרת הוא פשוט קמל והוא צריך לחזור לעמדה הנוחה ביותר שלו בעשור האחרון: המנהיג. יכול להיות שמה שהוא צריך כרגע זו הרפתקה מופרעת – למשל, ללכת לאיזו הפועל פ"ת, ואם לא בא לו קרבות תחתית בליגת העל אלא חגיגה בלאומית – ללכת לבני יהודה. זה יכול להיות האירוע של הקיץ, הכסף לא חייב לשחק תפקיד, והקבוצה שתזכה בזהבי תצליח כמעט בוודאות להשיג את המטרות שלה העונה: להישאר בליגה או לעלות אליה.
אה, ואיך אפשר בלי: נראה שבינתיים האווירון יכול להיות רגוע.
מה דעתך על הכתבה?