היסטוריה בנורדיה
1. 10 קבוצות מליגת העל העפילו לשמינית גמר הגביע. לא מדובר באירוע מיוחד במינו. בעונה שעברה העפילו 9 ולפני שתי עונות 11. לעומת זאת, מאז 2017 לא היתה נוכחות כל כך מעטה של קבוצות ליגת חובבים בשמינית הגמר. הפעם זו בית"ר נורדיה, נציגת ליגה א'.
2. ובכל זאת, נורדיה עשתה כמה היסטוריות בהעפלה שלה לשמינית הגמר מעבר לכך שזו הפעם הראשונה. נורדיה היא בעלת המאזן הכי גרוע בליגה א' על כל 36 הקבוצות שלה, בשתי המחוזות: רק שתי נקודות וללא ניצחון ליגה. מעולם לא הגיעה קבוצת ליגה א' כל כך גרועה לשמינית הגמר.
3. נורדיה גם משלימה אירוע היסטורי: פעם ראשונה אי פעם ששלוש קבוצות ירושלמיות יכללו בין 16 קבוצות שמינית הגמר, וזאת מלבד הפועל ירושלים ובית"ר ירושלים. צריך לזכור שתל אביב תשלח לשמינית הגמר 4 קבוצות (אם מחשיבים את בית"ר תל אביב כתל אביבית ולא כבת ימית לצורך העניין), וזה אירוע שלא קרה בתל אביב מאז עונת 2015/16.
4. יותר מזה, גם נורדיה וגם הפועל ירושלים בתצורתה הנוכחית – אקס הפועל קטמון – הגיעו פעם ראשונה בהיסטוריה שלהן לשמינית הגמר ויחד עם הפועל כפר שלם הן שלוש קבוצות בהופעת בכורה במעמד הזה.
5. ופעם אחרונה נורדיה. היא ניצחה את מ.ס.טירה בסיבוב ח' לאחר 26 בעיטות פנדל. לא מדובר בשיא ישראלי, אבל בהחלט באחד מחמשת סבבי הפנדלים הארוכים בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי. בשיא מחזיקות מכבי פ"ת ומכבי הרצליה שבעונת 2005/6 בעטו 34 פנדלים בשלב שמינית הגמר עד שהכריעו את המשחק, דו קרב הפנדלים החמישי באורכו בהיסטוריה של הכדורגל העולמי (השיא הוא 48 פנדלים).
קריית שמונה, לא קבוצת גביע
6. רק הפתעה אחת נרשמה בסיבוב ח' בגביע – כלומר, הדחה של ידי קבוצה מליגה נחותה יותר – וזה הניצחון של בית"ר ת"א/בת ים על קרית שמונה. כבר 4 שנים לא היה סיבוב ח' כל כך דל בהפתעות.
7. מה שכן, קרית שמונה מחזיקה בשיא מפוקפק, מאז זכייתה בגביע ב-2014, היא הודחה 4 פעמים על ידי קבוצה מליגה נחותה, וזו היתה הפעם השלישית ברציפות (עונה שעברה מול מכבי פ"ת מהלאומית ולפני שנתיים מול כפר קאסם מליגה א'). זו לא הפעם הראשונה שקרית שמונה מופתעת על ידי בית"ר ת"א. ב-2007/8, אז כבית"ר/שמשון, היא ניצחה בקרית שמונה 1-2 מצמד של עידו אקסברד.
הגדולות בשמינית
8. ארבע הגדולות – מכבי והפועל ת"א, מכבי חיפה ובית"ר ירושלים – בשמינית גמר גביע המדינה. אירוע מכונן שכן מאז 2012/13 לא היו 4 הגדולות יחד בשמינית הגמר. אגב, באותה עונה אף אחד מהן לא זכתה בגביע ומי שעשתה זאת היתה הפועל ר"ג שירדה מליגת העל. אז ככה, הפעם יש בשמינית הגמר קבוצות שמועמדות לרדת מליגת העל וגם הפועל ר"ג בשלב הזה.
9. מי מוגדרת קבוצת גביע טיפוסית? אפשר לבדוק את זה על פי מספר הפעמים שכל קבוצה מגיעה לשלבים הגבוהים. במקרה של שמינית הגמר, 4 קבוצות עושות זאת בפעם השמינית בעשור האחרון: מכבי פ"ת, מכבי חיפה, מ.ס.אשדוד והפועל ת"א. מכבי ת"א עשתה זאת רק 7 פעמים, בית"ר ירושלים רק 6. שימו לב, זו ההופעה השביעית בעשור האחרון של הפועל כפ"ס במעמד הזה, החמישית של הפועל עפולה (!), וכמובן: קבוצת הגביע הטיפוסית ביותר: הפועל ר"ג: פעם שישית בעשור האחרון בשמינית הגמר.
10. מחזיקת הגביע, הפועל באר שבע הודחה בסיבוב ח', ולמרבה ההפתעה, זו הפעם החמישית שמחזיקת גביע מודחת בסיבוב ח' בעשור האחרון! בעונת 2018/19 הפועל חיפה הודחה, ב-2017/18 בני יהודה, מכבי חיפה ב-2016/17 והפועל רמת גן ב-2013/14.
מה דעתך על הכתבה?