Sport1 Banner

טוכל ניסה לצנן את ההתלהבות סביב הכוכב המבוקש: "שום דבר לא ישתנה"

על רקע העניין הרב והצעת העתק ממנצ'סטר סיטי, מאמן נבחרת אנגליה הבהיר כי מבחינתו הכי חשוב שאליוט אנדרסון ישמור על האישיות שהביאה אותו לצמרת: "שיישאר שחקן צנוע ורעב"

(גודל טקסט)

מאמן נבחרת אנגליה, תומאס טוכל, לא הסתיר את הערכתו כלפי אליוט אנדרסון, לאחר הניצחון על קוסטה ריקה במשחק ההכנה ולקראת פתיחת המונדיאל של שלושת האריות. המאמן הגרמני הגדיר את הקשר כאחד השחקנים החשובים בסגל: "הוא שחקן מוביל. אין מה לומר יותר. הוא החבילה המלאה. אני שמח שהוא איתנו ברמה הזאת והוא שחקן מפתח עבורנו".

מעמדו של אנדרסון ממשיך להתחזק מאז שערך את הופעת הבכורה שלו בנבחרת בספטמבר האחרון, ובמקביל גוברות גם השמועות סביב עתידו ברמת המועדונים. לפי "האתלטיק", נוטינגהאם פורסט דחתה הצעה שנייה ממנצ'סטר סיטי עבור הקשר.

ההצעה האחרונה של סיטי עמדה על 106 מיליון ליש"ט מובטחים, עם תוספות שעשויות להעלות את סכום העסקה ל-120 מיליון ליש"ט. למרות זאת, פורסט אינה מוכנה למכור את השחקן אלא אם העסקה תשבור את שיא ההעברות בממלכה ותעקוף את 125 מיליון הליש"ט ששולמו עבור אלכסנדר איסק בקיץ שעבר.

אליוט אנדרסון | GettyImages

כשנשאל על ההצעה מצד סיטי, טוכל העדיף שלא להרחיב בנושא, אך הדגיש כי השחקן אינו מושפע מהרעש סביבו: "אין תגובה! נראה שהוא לא מושפע. זו הייתה הופעה מדהימה, אז הכל בסדר".

המאמן הבהיר כי מבחינתו החשוב ביותר הוא שאנדרסון ישמור על האישיות שהביאה אותו לצמרת: "גם אם – אם – העברה תושלם, אני מקווה שהוא יישאר אותו אדם. שום דבר לא ישתנה איתו בן לילה. אם הוא יתעורר, הוא לא שחקן חדש. אנשים ינסו להיתלות סביב צווארו, אבל במציאות שום דבר לא משתנה. הוא פשוט משנה את המועדון, ואלה חוקי המשחק. אני מקווה שהוא פשוט יישאר אותו הדבר – שחקן כדורגל צנוע, נחוש ורעב".

טוכל סיכם כי לפי מה שהוא רואה בנבחרת, אנדרסון נשאר ממוקד לחלוטין: "אני לא רוצה להיכנס לזה יותר מדי אם זה נותן דחיפה או לא – מה שאני רואה במגרש האימונים זה בלי הסחות דעת ומחויבות מלאה. זה מה שמגיע ממנו".

לגבי המעבר של גורדון לברצלונה הוסיף מאמן נבחרת אנגליה: "אני חושב שיש לו דחיפה בביטחון בגלל הצעד הזה, אבל אני מקווה שזה לא ישנה את סגנון המשחק שלו, כי אני בטוח מאוד שזה מה שברצלונה מצפה ממנו".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי