תמונתו של הליו וארלה, שחקן הכנף של מכבי תל אביב ונבחרת כף ורדה, כיכבה הלילה (בין ראשון לשני) בכותרות הראשיות של אתרי הספורט הגדולים בעולם. וארלה, שעלה מהספסל בדקה ה-58, כבש כעבור שלוש דקות בביצוע נהדר וקבע 2:2 מפתיע בין כף ורדה לאורוגוואי במחזור השני של שלב הבתים במונדיאל 2026.
ב"מארקה" חגגו את ההפתעה וכתבו: "כף ורדה ממשיכה את הרומן שלה עם גביע העולם". בעיתון הספרדי מתחו ביקורת חריפה על מרסלו ביילסה ונבחרת אורוגוואי בעקבות שורת טעויות הגנתיות, ועל וארלה נכתב: "הוא נכנס מהספסל, הקדים את פרננדו מוסלרה לאחר מסירה רעה ומיד כבש".
גם ב"אס" התייחסו לשער השוויון של שחקן מכבי תל אביב וכתבו כי "הליו וארלה קיבל בנימוס את המתנה שאורוגוואי העניקה לו". לצד זאת, תקפו את ביילסה וטענו כי הוא "נשמה אבודה שמחפשת זהות במונדיאל 2026". על כף ורדה נכתב: "בשום שלב במשחק היא לא הרגישה נחותה. מדובר בנבחרת מוכשרת שמשחקת כדורגל טוב, וניצחון על ערב הסעודית ישלח אותה לשלב 32 האחרונות".
ב"סקיי ספורטס" האנגלי הגדירו את היציאה של מוסלרה כ"פרועה" וכתבו כי "אורוגוואי ירתה לעצמה ברגל". על שערו של וארלה נכתב: "המסירה הגרועה של מתיאס אוליברה מנאפולי והיציאה הפזיזה של מוסלרה הוותיק אפשרו לו להשוות, אבל איזה קור רוח הפגין שחקן ההתקפה".
גם ב"מונדו דפורטיבו" החמיאו לכף ורדה לאחר התוצאה המרשימה: "מתנה לכדורגל. נבחרת מרעננת, אותנטית, תחרותית ומשעשעת". על שער השוויון של וארלה נכתב: "טעות בהגנה אפשרה לשחקן מכבי תל אביב לחלוף על פני השוער ולכבוש שער פנטסטי".
ווזיניה, השוער הוותיק של כף ורדה שהפך לאחד מסמלי הסנסציה מול ספרד, סיפק ציטוט מרגש אחרי שנבחר לאיש המשחק. "זה כבוד גדול עבורי לייצג את המדינה שאני אוהב", אמר בן ה-40, שמשחק בשאבס מהליגה השנייה בפורטוגל. "אנחנו מגיעים ממקום קטן מאוד, וגם הדרך שלנו להעפלה הייתה קשה מאוד. עבדנו כל החיים בשביל רגעים כאלה. עד גיל 25 בכלל לא הייתי מקצוען, וזה הפרס על כל המסע הזה".
בהמשך קיבלה כף ורדה מחמאה גדולה גם מקווין-פרינס בואטנג, קשר העבר של גאנה, ברצלונה ומילאן, שאמר ל-SBS: "הם נבחרת הטורניר, כי אף אחד לא חשב שיוכלו לקחת נקודה מספרד – ועכשיו הם עשו את זה שוב מול אורגוואי". בואטנג הוסיף: "אני חושב שבמחצית השנייה היו להם אפילו הזדמנויות לנצח. הופעה מדהימה, כבוד. אם הם ימשיכו ככה, הם יכולים לנצח את ערב הסעודית ולעלות לשלב הבא".
מה דעתך על הכתבה?