Sport1 Banner

החגיגה נמשכת: הולאנד כיכב עם צמד, נורבגיה גברה 2:3 על סנגל

play
| אימג'בנק GettyImages
צפו: הולאנד הלוהט כבש עוד צמד, נורבגיה גברה 2:3 על סנגל 03:10

אחרי מסי ואמבפה, גם הסקורר הנורבגי הרשים עם שני שערים מצוינים (48 ו-58) אחרי גול ראשון של פדרסן. סאר רק צימק עם צמד משלו (53, 90+3) שלא הספיק, הוויקינגים נותרו מושלמים

(גודל טקסט)
מחזור 2
הסתיים
23/06/2026

נורבגיה

  • פדרסן (43)
  • האלאנד (48)
  • האלאנד (58)
  • (43)
  • (48)
  • (58)
3
:
2
  • (53) סאר
  • (90) סאר
  • (53)
  • (90)

סנגל

צפו בשערים בנגן הסטורי בראש העמוד

ביום שבו השערים של הכוכבים זרמו, אחד החלוצים הטובים בעולם לא התכוון להישאר מחוץ לרשימת הכובשים. כוכב נבחרת נורבגיה, ארלינג הולאנד, כבש שני שערים מרהיבים והוביל את נבחרתו לניצחון 2:3 על סנגל באצטדיון ג'ילט בפוקסבורו הלילה (בין שני לשלישי).

חלוץ מנצ'סטר סיטי העלה את מאזנו בטורניר לארבעה שערים והפך לשחקן השני בלבד ב-50 השנים האחרונות שכובש צמד בכל אחד משני משחקיו הראשונים בגביע העולם. הראשון שעשה זאת היה הארי קיין ב-2018.

במשחקים המוקדמים יותר ביום שני, ליאו מסי כבש צמד בניצחון ארגנטינה, וגם קיליאן אמבפה הבקיע פעמיים בניצחון של צרפת על עיראק. הולאנד הצטרף לחגיגה, ובסטייל.

חלוץ נבחרת נורבגיה ארלינג הולאנד חוגג
מונדיאל של כוכבים. הולאנד | אימג'בנק GettyImages
חלוץ נבחרת נורבגיה ארלינג הולאנד חוגג
| אימג'בנק GettyImages

מרקוס פדרסן העלה את הוויקינגים ליתרון בדקה ה-43 לאחר שנכנס כמחליף במקומו של יוליאן ריירסון הפצוע, והולאנד המשיך את רצף הכיבושים המדהים שלו עם שערים בדקות 48 ו-58 שהגדילו את היתרון ל-1:3. תחילה הוא רץ לכדור עומק של מרטין אודגור, ושלח בעיטה ברגל שמאל מעבר לידו המושטת של השוער אדואר מנדי, במהלך מתפרצת מצד לצד שהסתיימה בשער וקבעה 0:2.

בשערו השני, הולאנד פרץ דרך ההגנה ובעט מהאוויר את המסירה של פטריק ברג ממרחק של כשמונה מטרים. לאחר הכיבוש הצמיד את ידו לאוזן כדי להלהיב את אלפי אוהדי נורבגיה בלבוש אדום, שביצעו את "חתירת הוויקינגים".

חלוץ נבחרת נורבגיה ארלינג הולאנד מול סנגל
אי אפשר לעצור אותו. הולאנד מול סיסה | אימג'בנק GettyImages

כעת להולאנד יש 24 שערים ב-12 משחקיו הבינלאומיים האחרונים, כאשר כבש לפחות שער אחד בכל משחק, ו-53 שערים ב-58 הופעות במדי הנבחרת. הוא מדורג שני במירוץ לנעל הזהב, שער אחד בלבד מאחורי מסי ובשוויון עם אמבפה. הוא כמעט השלים שלושער בתוספת הזמן, כאשר בעט לקורה לאחר שמנדי איבד שליטה על הכדור.

איסמעילה סאר כבש עבור "אריות הטרנגה" בדקה ה-53 ובדקה השלישית של תוספת הזמן במחצית השנייה, והפך את סיום המשחק למעט מלחיץ עבור נורבגיה, אך קאמבק סנסציוני לא הושלם.

נורבגיה, שמשתתפת במונדיאל לראשונה מאז 1998, הבטיחה את העפלתה משלב הבתים בבית 1 יחד עם צרפת. הוויקינגים יצטרכו לנצח את "הטריקולור" ביום שישי כדי לסיים במקום הראשון ולהשיג מסלול שנראה נוח יותר בשלבי הנוקאאוט.

סנגל אמנם עדיין לא הודחה, אך היא פתחה את הטורניר עם שני הפסדים לראשונה בתולדותיה במונדיאל. כדי לשמור על סיכוי להעפיל כאחת הנבחרות מהמקום השלישי, היא חייבת לנצח את עיראק.

הרכבי הקבוצות

שופט: ווילטון סמפאיו (ברזיל)איצטדיון: מטלייף (ניו ג'רזי)

נורבגיה

מאמן: סטולה סולבאקן

מערך המשחק
4:3:3
  • 1א. נילאנד
  • 26י. ריירסון
  • 3כ. אייר
  • 17ת. הגם
  • 5ד. מולר וולפה
  • 6פ. ברג
  • 10מ. אודגור
  • 14פ. אורסנס
  • 20א. נוסה
  • 9א. הולאנד
  • 7א. סורלות
ספסל מחליפים:

    סנגל

    מאמן: פאפ צ'או

    מערך המשחק
    4:3:3
    • 16א. מנדי
    • 15ק. דיאטה
    • 3ק. קוליבאלי
    • 19מ. ניאקטה
    • 25א. דיוף
    • 5א. גיי
    • 26פ. גיי
    • 8ל. קמארה
    • 18א. סאר
    • 11נ. ג'קסון
    • 10ס. מאנה
    ספסל מחליפים:
      • בית ט'

          קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות
        1
        צרפת
        2 2 0 0 1-6 6
        2
        נורבגיה
        2 2 0 0 3-7 6
        3
        סנגל
        2 0 0 2 6-3 0
        4
        עיראק
        2 0 0 2 7-1 0

      בסיום בית ט'

      * 26 ביוני, 22:00, בוסטון: נורבגיה – צרפת

      * 26 ביוני, 22:00, טורונטו: סנגל – עיראק

      מה דעתך על הכתבה?

      אהבתי
      לא אהבתי