Sport1 Banner

אייל ברקוביץ' שיתף: הרגע שבו הבנתי שליאו מסי הוא השחקן הגדול בכל הזמנים

play
אייל ברקוביץ' ב-103FM | ראובן קסטרו
צפו: ליאו מסי כבש צמד היסטורי, ארגנטינה ניצחה 0:2 את אוסטריה

האלמנט שמבדיל אותו מאחרים ("גורם לשחקנים שלידו להיות טובים יותר, וזה ההפך הגמור מרונאלדו"), הרגע שבו הבין שאין שני לו ("כשהוא זכה במונדיאל, השאלה הוכרעה"), והעובדה שאינו תורם הגנתית ("אם הוא יתחיל לעשות ספרינטים, הוא כבר לא יהיה מסי"). האזינו

(גודל טקסט)

עוד לפני שכריסטיאנו רונאלדו הוביל את נבחרת פורטוגל לניצחון מרשים על אוזבקיסטן, אייל ברקוביץ', מגדולי הכדורגלנים הישראלים בכל הזמנים, עלה אתמול (שלישי) לשידור בתוכנית הספורט של 103FM. במהלך השיחה התייחס "הקוסם" לגדולתו של ליאו מסי, הסביר מה מייחד אותו משאר הכוכבים בעולם, דיבר על סוגיית התרומה ההגנתית שלו ואף השווה בינו לבין רונאלדו במאבק על תואר הכדורגלן הגדול בכל הזמנים.

האזינו לשיחה

על גדולתו של מסי, שכבש חמישה שערים בשני משחקי הפתיחה של המונדיאל, אמר ברקוביץ': "אני תמיד אמרתי שהוא הגדול ביותר בכל הזמנים. אמנם חשבתי ברגעים מסוימים שדייגו מראדונה גדול ממנו, אבל בשנים האחרונות הוא הוכיח שהוא הגדול ביותר. זה עובדתי, ואי אפשר בכלל להתווכח על זה. בלי קשר לצמד אתמול או לשלישייה שלשום – הוא הגדול בכל הזמנים".

ברקוביץ' הסביר מדוע לדעתו הוא הכי גדול: "מה שמייחד אותו משאר שחקני הכדורגל הוא שהוא גם הופך את השחקנים שמסביבו לטובים יותר. זאת אומרת, כל השחקנים משתפרים בביצועים שלהם בעקבות מסי. זה ההפך הגמור אם משווים אותו לכריסטיאנו רונאלדו, שהוא שחקן אחר לגמרי. סקורר ענק, שחקן ענק, עם בעיטה אדירה ומשחק ראש אדיר, אבל הוא לא הופך את האחרים לטובים יותר. מסי, וזה ההבדל בינו לבין הגדולים האחרים, גורם לכל השחקנים שלידו להיות טובים יותר".

ליאונל מסי | רויטרס

כשנשאל מה גרם לו לשנות את דעתו בנושא, השיב: "כדורי זהב, מלא אליפויות, מלא תארים, זכייה בגביע עולמי. אני חושב שהרגע שבו הוכרעה השאלה היה כשהוא זכה בגביע העולם. לאורך הקריירה שלו, היציבות של מסי, לצד ההישגים והכמות האדירה של השערים, היא דבר מדהים. הוא איינשטיין של הכדורגל. ראיית המשחק שלו מדהימה. בגול השני הוא בכלל התכוון לבשל ולא להבקיע. ראיית המשחק והדיוק במסירה הם דברים שנולדים איתם, ולא לומדים אותם בשום בית ספר לכדורגל".

ברקוביץ' התייחס גם לטענות על כך שמסי אינו תורם מספיק מבחינה הגנתית: "אני לא רוצה להגיד שלמאמנים אין מושג, כי זה לא יהיה פייר, אבל רק מי שהיה מספר 10, בסגנון ובדומיננטיות כאלה, יכול להבין שאתה לא יכול להיות כל כך דומיננטי כמו מסי אם תעשה הרבה הגנה.

"אם מסי לא ישמור כוחות לכדרור, לקבלת הכדור בזמן הנכון, ללחץ על היריב בזמן הנכון ולראיית המשחק – כשהמוח שלך צריך להיות משוחרר, נקי ולא עייף – והוא יתחיל לעשות ספרינטים להגנה, זה כבר לא יהיה מסי. רק מי שהיה שחקן בסגנון הזה יכול להבין כמה אנרגיות אתה צריך בשביל לבוא כל הזמן לקבל את הכדור, בשביל לרצות את הכדור, בשביל להיות מרוכז ברגע הנכון ובזמן הנכון, בשביל לתת את המסירה או את הבעיטה המדויקת, או לפנות שטח בזמן הנכון. בשביל כל זה אתה צריך הרבה כוחות ואנרגיות. אם תעשה יותר מדי הגנה, לא יהיו לך את האנרגיות האלה ולא תוכל לעשות זאת".

ליונל סקאלוני, ליאו מסי | Etsuo Hara/Getty Images

בהמשך נתן דוגמה מהכדורגל הישראלי: "אם הייתי מאמן בכל קבוצה, למשל קח את בית"ר ירושלים, הייתי אומר לירדן שועה: 'אתה גאון. אני רוצה שבכל משחק תבשל ותבקיע. כל השאר לא מעניין, אחרים ידאגו לזה'".

על המשמעות של זכייה בגביע העולם עבור שחקן מהטופ העולמי, אמר ברקוביץ': "גביע העולם זה התואר הכי חשוב. כשאתה מגיע להיות בעשירייה הראשונה בעולם, ברור שאתה רוצה לקחת מונדיאל, אבל אתה לא יכול לצפות שפורטוגל תיקח מונדיאל לפני נבחרות כמו גרמניה, ספרד, אנגליה, ארגנטינה וצרפת. רק נבחרת אחת זוכה במונדיאל פעם בארבע שנים, וזה קשה מאוד.פורטוגל ורונאלדו לא מספיק טובים בשביל לקחת, מה לעשות? זה לא קשור ליכולות שלהם. מסי הוא גאון, ורונאלדו ווינר אדיר ושחקן ענק".

כריסטיאנו רונאלדו חוגג מול אוזבקיסטן | GettyImages

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי