נבחרת פורטוגל פותחת עידן חדש. ההתאחדות הפורטוגלית הודיעה היום (שישי) על מינויו של ז'ורז'ה ז'סוס למאמן הנבחרת הלאומית, ימים ספורים לאחר התפטרותו של רוברטו מרטינס בעקבות ההדחה הכואבת בשמינית גמר מונדיאל 2026 מול ספרד.
ז'סוס בן ה-71 חתם על חוזה לארבע שנים ויוביל את פורטוגל עד מונדיאל 2030. אחת המשימות המרכזיות שלו תהיה בניית הנבחרת לעידן שאחרי כריסטיאנו רונאלדו, שכבר הודיע כי מונדיאל 2026 היה האחרון שלו.
המאמן הוותיק מגיע לאחר קריירה מפוארת שנמשכת יותר משלושה עשורים. הוא אימן בין היתר את בנפיקה, ספורטינג ליסבון, פלמנגו, פנרבחצ'ה, אל הילאל ואל נאסר, ובמהלכה זכה ב-25 תארים.
בפורטוגל הוביל את בנפיקה לשלוש אליפויות, בברזיל זכה באליפות עם פלמנגו, ובערב הסעודית הניף את תואר האליפות עם אל הילאל ובהמשך גם עם אל נאסר, שאותה הוביל לאליפות ראשונה אחרי שבע שנים.
ז'סוס היה מועמד בולט גם לאימון נבחרת ברזיל בתחילת 2025, לפני שבסופו של דבר קרלו אנצ'לוטי קיבל את התפקיד.
ההתאחדות הפורטוגלית מקווה כי המאמן המנוסה יצליח להחזיר את הנבחרת לצמרת העולמית. פורטוגל לא העפילה לחצי גמר המונדיאל מאז 2006, אך זכתה ביורו 2016 והניפה פעמיים את ליגת האומות – ב-2019 וב-2025.
כעת תחל פורטוגל פרק חדש, כשז'סוס ינסה לבנות נבחרת תחרותית גם ללא הכוכב הגדול ביותר בתולדותיה ולהוביל אותה בהצלחה לקראת יורו 2028 ומונדיאל 2030.
מה דעתך על הכתבה?