Sport1 Banner

בדרך לסערה לפני גמר המונדיאל? הצעד של התקשורת הספרדית נגד ארגנטינה

play
בספרד דואגים שהנושא לא יירד מסדר היום. שחקני נבחרת ארגנטינה והשלט הפוליטי | MacNicol/Getty Images
צפו בתקציר: מסי בישל פעמיים, ארגנטינה הפכה ל-1:2 מהסרטים על אנגליה 02:49

בתקשורת הספרדית ממשיכים לעסוק בשלט הפוליטי שהניפו שחקני ארגנטינה, ומזכירים את התקדים מדרום קוריאה: שחקן שהציג מסר דומה הושעה לשני משחקים. האם פיפ"א תנקוט צעדים?

(גודל טקסט)

הסערה סביב השלט הפוליטי שהניפו מספר שחקני נבחרת ארגנטינה לאחר ההעפלה לגמר מונדיאל 2026 עשויה לקבל השלכות ספורטיביות, כאשר בתקשורת הספרדית ממשיכים לעסוק בכך ומעלים אפשרות לעונשים ואף להשעיות לפני משחק הגמר מול נבחרת ספרד (ראשון, 22:00, ספורט1).

יש לציין, כאמור, כי הדיווח פורסם בתקשורת הספרדית – במדינה שתתמודד מול ארגנטינה על התואר הנחשק – ולכן מדובר בסיקור שעשוי להיות מושפע מהאינטרס הספרדי לראות את יריבתה נענשת.

לפי הדיווח, המקרה שמוזכר כתקדים הוא של שחקן נבחרת דרום קוריאה, פארק ג'ונג-וו, שנענש על ידי פיפ"א לאחר שהציג שלט פוליטי במהלך המשחקים האולימפיים בלונדון 2012.

לא שכחו את המלחמה. שחקני נבחרת ארגנטינה חוגגים בסיום המשחק מול אנגליה | Sebastian Frej/Getty Images

ב"אס" דאגו להזכיר כי לאחר ניצחון דרום קוריאה על יפן במשחק על המקום השלישי, פארק הניף שלט ובו מסר המתייחס למחלוקת בין המדינות סביב סלעי ליאנקורט, המוכרים בדרום קוריאה בשם דוקדו וביפן כטקשימה. בעקבות זאת, ועדת המשמעת של פיפ"א מנעה ממנו להשתתף בטקס חלוקת המדליות, והוא היה השחקן היחיד מבין 18 שחקני הסגל שלא קיבל את מדליית הארד.

בהמשך, חודשים לאחר מכן, הוטל עליו עונש של הרחקה משני משחקים בינלאומיים.

כידוע, פיפ"א אוסרת על הצגת מסרים פוליטיים במגרשים ובאצטדיונים בהתאם לתקנון המשמעת שלה ולתקנות IFAB. גם התאחדות הכדורגל הארגנטינאית (AFA) כבר נענשה בעבר, לאחר שב-2014 נקנסה בעקבות שלט שעליו נכתב: "איי פוקלנד הם ארגנטינה".

כעת צפויה פיפ"א לפתוח בחקירה בעקבות המקרה החדש. לפי הדיווח, קנס כספי להתאחדות הארגנטינאית נחשב כמעט ודאי, בעוד שעונשים לשחקנים עצמם אפשריים אך פחות ברורים – בין היתר בשל לוח הזמנים הקצר והעובדה שמספר גדול של שחקנים היו מעורבים בהנפת השלט.

לו סלסו עם השלט המדובר | Shaun Botterill / Staff

כידוע, בסיום המשחק מול אנגליה הניפו מספר שחקני האלביסלסטה שלט שעליו נכתב "איי פוקלנד הם ארגנטינה", מסר המתייחס לסכסוך ארוך השנים בין ארגנטינה לבריטניה סביב הריבונות על האיים. המפגש בין שתי הנבחרות נחשב לבעל משמעות מיוחדת על רקע ההיסטוריה המשותפת, והנושא שב ועלה גם במהלך החגיגות.

לפי דיווח נוסף שפורסם מוקדם יותר היום ב"אס הספרדי", הסנקציה הסבירה ביותר היא קנס כספי שיוטל על ההתאחדות הארגנטינאית. במקרים דומים ואף חמורים יותר בעבר הוטלו גם עונשי השעיה, אולם בשלב זה לא נשקלת אפשרות כזו. עם זאת, צוין כי המעורבים נטלו סיכון משמעותי בכך שהציגו את השלט, שכן תיאורטית הדבר היה עלול לסכן את השתתפותם בגמר.

עוד באותו נושא: נבחרת ארגנטינה, נבחרת ספרד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי