המשחק הנהדר בין צרפת לאנגליה על המקום השלישי במונדיאל 2026 הבטיח – וגם קיים בענק, עם 4:6 מטורף ונתונים שנכנסו לדפי ההיסטוריה. הפעם האחרונה שנכבשו לפחות עשרה שערים במשחק מונדיאל קרתה ב-1982, אז הונגריה דרסה 1:10 את אל סלבדור.
בחזרה ל-2026: מעל כולם, כמובן, נמצא קיליאן אמבפה, שהפך למלך שערי המונדיאל בכל הזמנים, לאחר שכבש צמד ועקף את ליאו מסי בפסגה, לפחות עד למשחק הגמר. לצרפתי יש 22 שערי מונדיאל, בעוד לארגנטינאי 21.
אמבפה גם הגיע לעשרה שערים בטורניר הנוכחי, ובכך השתווה לגרד מולר האגדי מ-1970 מבחינת מספר שערים במונדיאל בודד. רק שנדור קוצ'יש (11 במונדיאל 1954) וז'יסט פונטיין (13 במונדיאל 1958) הבקיעו יותר מהכוכב הצרפתי בטורניר אחד.
עוד לפני כן, זו הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שצרפת סופגת ארבעה שערים במחצית הראשונה של משחק בטורניר גדול (מונדיאל או יורו). כמו כן, זו הייתה הפעם הראשונה בה צרפת ספגה שני שערים עוד לפני הדקה ה-20 במסגרת גביע העולם, והפעם הראשונה בה ספגה שלישייה עד הדקה ה-37.
השער של דקלן רייס, אחרי 2:16 דקות, הוא השלישי הכי מהיר בהיסטוריה של המשחקים על המקום השלישי. השיא שייך להקאן שוקור הטורקי (11 שניות ב-2002) ואחריו הגרמני ארנסט להנר (25 שניות ב-1934). רייס הוא גם השחקן הראשון של אנגליה שבישל פעמיים מקרנות באותו טורניר מאז דייוויד בקהאם במונדיאל 2002.
גם במונדיאל הקודם בארה"ב, לפני 32 שנים, התוצאה הייתה 0:4 במחצית. בולגריה הובילה אז על שבדיה, ובמחצית השנייה לא נכבשו שערים נוספים.
אלא שצרפת התעוררה במחצית השנייה, ומייקל אוליסה, שבישל פעמיים לאמבפה, עבר את פלה והפך למלך הבישולים בטורניר בודד: הברזילאי בישל שישה שערים במונדיאל 1970, בעוד הצרפתי הגיע לשבעה בישולים בטורניר הנוכחי.
בוקאיו סאקה נכנס גם הוא להיסטוריה לאחר שהשלים שלושער במחצית השנייה, והפך לאנגלי הרביעי שכובש שלושער במונדיאל – והראשון שעושה זאת במשחק נוקאאוט מאז ג'ף הרסט בגמר 1966.
מנגד, עוסמאן דמבלה השתווה לתיירי הנרי עם שישה שערי מונדיאל, כאשר אמבפה ופונטיין הם הצרפתים היחידים שכבשו יותר ממנו.
לקראת הגמר: מאז 1982, המנצחת במשחק על המקום השלישי היא זו שהפסידה בחצי הגמר לאלופת העולם העתידית. החריגות היו שלוש פעמים, ובזמן שארגנטינה העפילה לגמר – כאשר זכתה ב-1986 וכאשר הפסידה בגמרים של 1990 ו-2014.
מה דעתך על הכתבה?