סערה גדולה בתקשורת הספרדית והעולמית בעקבות השיפוט בגמר המונדיאל בין ספרד לארגנטינה. כבר במהלך המחצית הראשונה נשמעה ביקורת חריפה על סלבקו וינצ'יץ', שלטענת פרשנים ועיתונאים אפשר לשחקני האלביסלסטה להקשיח את המשחק מבלי לשלוף כרטיסים.
"זו חרפה. זו חרפה שהכניסה של ניקולאס טליאפיקו בלאמין ימאל לא הסתיימה בכרטיס צהוב", אמר הפרשן אנטוניו רומרו. לאחר עבירה נוספת הוסיף: "הוא שורק לעבירה רק כי מדובר במסי. לעבירה על פדרו פורו על סף הרחבה הוא לא שרק".
גם דני גארידו תקף את השופט לאחר שלא העניק לספרד כדור חופשי במצב מסוכן: "וינצ'יץ' נורא. זה שיפוט שמרני, והוא כבר פספס החלטה חשובה". בהמשך הזהיר: "בואו נכניס את זה לראש – השופט לא יעזור לנו, לא עם כרטיסים צהובים ולא בשום דבר אחר".
פאקו גונסאלס, פרשן "קופה", היה חריף אף יותר. "מותר להם לעשות הכול, זה לא ייאמן", אמר, ובהמשך טען: "ג'אני אינפנטינו עדיין שופט את המשחקים של ארגנטינה". לאחר שנשרקה עבירה על מסי הוסיף בציניות: "אתה לוחץ למסי את היד ומקבל כרטיס צהוב".
גם מחוץ לספרד נשמעה ביקורת. העיתונאי הבריטי מיגל דילייני כתב: "השיפוט המתירני כבר מאפשר לארגנטינה להפוך את המשחק לפיזי יותר מרוב משחקי גמר המונדיאל".
העיתונאי האיטלקי טנקרדי פאלמרי התייחס לעבירות של אלכסיס מקאליסטר וטען: "מקאליסטר כבר היה צריך לקבל שני כרטיסים צהובים, ובמקום זאת הוא עדיין לא קיבל אפילו אחד".
חסוס גאייגו סיכם את התחושות בספרד: "כרטיס צהוב ברור למקאליסטר. מדברים כל כך הרבה על טראמפ ועל פיפ"א, אבל אפילו לא דואגים לדשא. ספרד טובה יותר, אבל היא צריכה לשחק מהר יותר".
גם פולי רינקון טען כי סגנון השיפוט משרת את ארגנטינה: "אנחנו משחקים במגרש שהם רוצים – כזה שבו לא משחקים כדורגל".
מה דעתך על הכתבה?