פתרון לנגיף הזיקה עדיין לא נמצא, גם השביתות של הכוחות האמורים לאבטח את המשחקים האולימפיים עדיין לא נפתרו, אך נראה כי הבעיה האמתית היא הניסיון להשאיר את הלפיד האולימפי בוער.
בפעם השניה מאז הגיע הלפיד לברזיל תושב המדינה, שמחפש דרך למחות נגד המשטר המושחת במדינה, ניסה לכבות את הלפיד אך נעצר על ידי כוחות הביטחון לפני שהספיק לעשות זאת.
לאחר שניסיון קודם לכבות את הלפיד עם דלי מים נכשל, הפעם המוחה הנמרץ היה קצת יותר אסרטיבי וניסה לעשות זאת עם מטף כיבוי כשפניו מכוסות במסכה. עם זאת, כוחות הביטחון ידעו לעצור אותו בזמן והמרוץ המשיך כמתוכנן.
מרוץ הלפיד הוא אחד האירוע החשובים ביותר המובילים לקראת המשחקים האולימפיים, שמבוצע בכל פעם מאז 1936 כשבסיום מדליקים את הלפיד האולימפי שבוער בכל תקופת המשחקים. עם זאת, בשנים האחרונות המסע הפך לכלי ניגוח פוליטי כנגד המשטרים המארחים, כאשר ב-2008 (בייג'ין) הניסיון הזה אף הצליח.
מה דעתך על הכתבה?