"החלום שלנו הוא להשתתף ביחד במשחקים האולימפיים"

רון פולונסקי, לאה פולונסקי
רון פולונסקי, לאה פולונסקי | איגוד השחייה בישראל

רגע לפני שהם יוצאים לאליפות העולם בשחייה לנוער, האחים רון ולאה פולונסקי, שכמעט ולא נפרדים אחד מהשני ואף מתחרים באותו משחה, התפנו לשיחה על הקריירה המשותפת והתחרות האחרונה לפני המעבר לבוגרים

(גודל טקסט)

בזמן שמרבית בני גילם נמצאים בבריכת השחייה כבילוי לקיץ ולחופש הגדול, האחים פולונסקי ישתתפו החל ממחר באליפות העולם לנוער שתיערך בבודפשט. עבור רון בן ה-18 ולאה בת ה-17 מדובר בתחרות חשובה שלישית בטווח של כחודשיים, לאחר אליפות אירופה לנוער ואליפות ישראל. רגע לפני היציאה לתחרות, הם התיישבו לשיחה עם ספורט1 על התחרות האחרונה של שניהם בקטגוריית הנוער, רגע לפני המעבר לדבר האמיתי.

לאה, זכית במדליית ארד באליפות אירופה לנוער. איך מתכוננים לשלוש תחרויות חשובות בקיץ אחד?
"התחרות החשובה מתוך השלוש היא כמובן אליפות העולם ומבחינתי כל תחרות מכינה אותי לשם. המדליה באליפות אירופה הייתה כחלק מההכנה ואני שמחה על כך שהצלחתי".

רון: "יש פיק (שיא בשפת השחייה) ואנחנו מכינים את עצמנו סביבו. מההתחלה ידענו שאליפות העולם היא התחרות הכי חשובה מבין השלוש. זאת הפעם האחרונה שלי בתחרות נוער וגם של לאה, אצל הבנות שלב הנוער מסתיים בגיל 17".

תחרות אחרונה לפני המעבר לבוגרים. רון פולונסקי (גיא יחיאלי, באדיבות איגוד השחייה בישראל)
תחרות אחרונה לפני המעבר לבוגרים. רון פולונסקי (גיא יחיאלי, באדיבות איגוד השחייה בישראל)

התחרות הזאת מן הסתם תהיה קשה יותר, כי מדובר באליפות עולם.
לאה: "כן, ברור. זה לא רק שיש מתחרים ממדינות מחוץ לאירופה, אלא מבחינת מספר המתחרים. לנו לא יצא לי להתחרות באליפות עולם לנוער בשנתיים האחרונות, כי בכל פעם התחרות הייתה במקום מרוחק מאירופה שמצריך גם הכנה נוספת. כשמתחרים באירופה זה פחות או יותר אותו שעון וכשזה מרוחק הגוף צריך להתאושש קודם כל ואז ללמוד את הזמן של המקום בו נערכת התחרות. מבחינת התרגשות, יש התרגשות כמו בכל תחרות".

רון: "אני חושב שהשוני ברמה ברור לעומת אליפות אירופה. אני לא חושב שיש כאן משהו פסיכולוגי, כי אנחנו מתחרים עם מדינות שאנחנו יודעים שיש להם ספורטאים טובים, כמו ארצות הברית. זאת הבריכה שעשו בה את אליפות העולם בשנת 2017, ככה שהיא אירחה את אחת התחרויות הכי גדולות שיש. זאת בריכה מהירה שהיו בה שיאי עולם".

הפנים לקראת התחרות המשמעותית של השנה. לאה פולונסקי. (עמית שיסל, באדיבות איגוד השחייה בישראל)
הפנים לקראת התחרות המשמעותית של השנה. לאה פולונסקי. (עמית שיסל, באדיבות איגוד השחייה בישראל)

במהלך השאלה עולה שוב העובדה שזו התחרות האחרונה של האחים לפני הקפיצה לבריכה של הגדולים, ולאה אומרת שהיא לא מאמינה שהיא הגיעה לרגע זה משום שההתחלה עוד טרייה בזכרונה. לרון חסרות שלושים מאיות בלבד כדי להבטיח את מקומו בטוקיו 2020 במשחה 200 מעורב אישי והוא חושב כבר על השנה הבאה. יחד עם זאת, הוא מאמין שהתחרות תיתן לו דחיפה עצומה להשיג את מה שהוא רוצה יותר מכל – השתתפות במשחקים האולימפיים.

באופן מפתיע, גם לאה שוחה את משחה 200 מעורב: "אין לי באמת מושג איך יצא ששנינו שוחים את אותו הדבר, אבל אני לא חושבת שזה צירוף מקרים. מנסים כל כך הרבה סגנונות עד שרואים במה את טובה יותר, אז יצא לשנינו ככה".

מה שהתחיל כתחביב, הפך לקריירה מקצוענית. האחים פולונסקי בילדותם (אלבום פרטי)
מה שהתחיל כתחביב, הפך לקריירה מקצוענית. האחים פולונסקי בילדותם (אלבום פרטי)

איך בכלל הגעתם לשחייה?
רון: "אני ניסיתי חוג שחייה תוך כדי שניסיתי חוגים אחרים, כמו ג'ודו. לאט לאט ראיתי שאני יותר מצליח בשחייה, אז החלטתי להישאר שם ולהתמקד רק בחוג אחד שבסוף הפך למשהו רציני יותר. באוקטובר אני מתגייס לצה"ל על תקן ספורטאי מצטיין".

לאה: "אני בכלל הייתי בחוג אמנות. אני מציירת ואוהבת את זה. תוך כדי גם ניסיתי את השחייה ובסוף נשארתי. אנחנו גרים בחיפה ומתאמנים עד היום באגודה שלנו עם המאמן חנן שטרלינג, לא עברנו לפנימייה בוינגייט, אבל לעומת רון לי יש עוד שנה אחת, אני עולה לכיתה י"ב. ככל הנראה אעבור לפנימייה בשנה הזו".

העדיפה שחייה על פני אמנות. לאה פולונסקי (גיא יחיאלי, באדיבות איגוד השחייה בישראל)
העדיפה שחייה על פני אמנות. לאה פולונסקי (גיא יחיאלי, באדיבות איגוד השחייה בישראל)

היית צמודה לאנסטסיה גורבנקו באליפויות ישראל בשנים הקודמות ולפעמים גם ניצחת אותה. מה קרה לך בשנה האחרונה, שבה פחות הצלחת?
"הרגשתי שהשחייה העולמית מתקדמת, גם בישראל השחייה מתקדמת, כלומר נשברים עוד שיאים ואצלי זה לא קורה. דיברתי על כך עם חנן והוא אמר לי שדברים כאלה קורים. כשהגיעה מדליית הארד באליפות אירופה אמרתי לעצמי 'הנה, אני חוזרת'. אני מאוד שמחה על כך שזכיתי בה בעיקר מהסיבה הזו".

בבית משפחת פולונסקי אין התערבויות על מי יזכה ביותר מדליות או מי יגיע יותר רחוק בקריירה העתידית שלו, אלא בעיקר תמיכה אחד בשנייה בעת הצורך. לעומת ענף הטריאתלון למשל, בו מתחרים האחים שחר ורן שגיב שיוצאים לתחרויות שונות זה מזה, לרון ולאה יש את אותן התחרויות ואת אותם מחנות האימונים. הם למעשה נמצאים ביד במרבית הזמן.

רון: "זה שאנחנו נוסעים ביחד עוזר לנו מאוד. אם קורה שמישהו לא מצליח – אז מיד האחר מעודד אותו. גם אם קורה הפוך ויש זכייה – כמובן שיש שיש פרגון ושמחה בשביל האחר. אני חושב שזה טוב שאנחנו ביחד בקריירה, ואני חושב שהחלום של שנינו הוא שנהיה ביחד, כאחים, במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 ואם לא אז בפריז 2024".

חולם להשתתף עם אחותו במשחקים האולימפיים. רון פולונסקי. (גיא יחיאלי, איגוד השחייה בישראל)
חולם להשתתף עם אחותו במשחקים האולימפיים. רון פולונסקי. (גיא יחיאלי, איגוד השחייה בישראל)

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי