אליפות העולם בדגמים האולימפיים בשייט נפתחת מחר בהאג, הולנד. מלבד תארי אלוף ואלופת העולם ישנה לאליפות השנה חשיבות נוספת, כיוון שבמהלכה יחולקו הקווטות הראשונות בענפי השייט השונים למשחקים האולימפיים בפריז.
איגוד השייט שולח לתחרות את הנבחרות בתשעה מתוך עשרה דגמים אולימפיים- גלשני IQ פויל וקייט פויל (גברים ונשים), סירות 470 מעורב, סירות ILCA6 (נשים) ו ILCA7 (גברים), סירות 49er (גברים) ו 49er FX (נשים).
"מדובר באליפות עולם מאוד מיוחדת, כיוון שהיא מכילה את כלל דגמי השייט ומתקיימת כל ארבע שנים בלבד. כל התהילה של השייט מתרכזת לשבוע מאומץ אחד", מספר שי בובר, יו"ר איגוד השייט בישראל. "מדובר בתעודת כבוד לשייט הישראלי, שהצלחנו להעמיד נבחרת ישראלית מכובדת כל כך, בעלת סיכויים טובים להביא כמה קווטות לישראל".
ישנן תקוות גדולות באיגוד להשגת כמה כרטיסים לפריז כבר בתחרות הנוכחית, על מנת לא להסתמך על התחרויות היבשתיות וכרטיסי ההזדמנות האחרונה בהמשך, כאשר הסיכויים הגדולים לכך הם בגלשני הרוח מדגם IQ פויל לגברים ולנשים, גלשני הקייט פויל נשים ובסירות ה 470.
"אני מגיעה לאליפות השנה עם הרבה ביטחון". מצהירה שרון קנטור, שזכתה בחודש שעבר במדליית הזהב בתחרות הקדם אולימפית. "כל הנבחרת כבר הוכיחה את עצמה בתחרויות משמעותיות השנה, וזכינו במספיק מדליות כדי לאותת לכל המתחרות האחרות שאנחנו כאן כדי להיאבק על הפודיום, וכמובן להשיג את הקווטה. בשיטת שיוטי המדליות בדגם שום דבר לא בטוח לפני השיוט האחרון, אבל אני בטוחה שנהיה שם כמה גולשות עם דגל ישראל על המפרש".
גם בנבחרת הגברים שוררת אופטימיות באשר לסיכויי השגת הקווטה. הגולש תום ראובני מנתח את הסיכויים: "גם אני וגם יואב עומר העפלנו כבר לשיוטי מדליות בתחרויות משמעותיות. באליפות יחולקו 11 קווטות, כך שהגעה לעשרת הגדולים מבטיחה לנו כרטיס. מכיוון שבתור המארחים הצרפתים מקבלים קווטה אוטומטית הם למעשה מפנים את הדרך לנבחרות האחרות ומגדילים את הסיכוי שלנו. אבל בלי שום קשר, זו אליפות עולם והמטרה הראשונה היא לעמוד על הפודיום".
גל צוקרמן, גולשת הקייט פויל, מצפה כבר לתחרות- "זו אליפות ענקית ורק התחושה של להגיע לאתר הזה ולראות מאות מתחרים בכל הדגמים היא מטורפת. יש פה תנאים לא פשוטים מבחינת הרוחות, אבל אין תירוצים- אני מגיעה לכאן על מנת להשיג את הקווטה".
גם צמד שייטי ה 470, ניתאי חסון ונועה לסרי, יכולים בהחלט לחזור עם הכרטיס לפריז. הצמד הוא היחיד בנבחרת האולימפית של המאמן גידי קליגר, כך שאם ישיגו את הקווטה הם יבטיחו למעשה לעצמם את ההופעה במשחקים האולימפיים. אמנם בתחרות יחולקו שמונה קווטות בסך הכל, אך צפוי לפחות צוות צרפתי אחד בעשרת הגדולים, כך שבמידה והצוות הישראלי יצליח להעפיל לשיוט המדליות, כפי שעשו באליפות אירופה והתחרות הקדם אולימפית, סיכוייהם טובים.
בדגמי ה ILCA לגברים ולנשים התחרות עזה והסיכויים להשגת הקווטה נמוכים יותר. אלו הדגמים עם מספר המתחרים הגבוה ביותר בתחרות, עם מעל מאה משתתפים ומשתתפות בכל דגם. השייטת האולימפית מטוקיו, שי קקון תנסה להתברג בין 16 המדינות המובילות בתחרות על מנת להשיג את הכרטיס, וכך גם מאור בן הרוש בגברים.
דגמי ה 49ER, של הגברים, וה 49ER FX של הנשים, הם הדגמים החדשים ביותר שנכנסו לאיגוד השייט רק בשנתיים האחרונות. שני צוותי גברים וצוות נשי אחד ינסו לעשות את הבלתי יאמן, אף על פי שבאיגוד השייט מתייחסים לדגם זה כאל בעל סיכויים רק במשחקים האולימפיים של 2028. מחר יזנקו לשיוטים הראשונים דגמי ה 470 וה 49ER, ביום ראשון יצטרפו לתחרות סירות ה ILCA ובשני גלשני ה IQ פויל והקייט פויל.
הנבחרות:
* IQ פויל נשים- מאיה מוריס, שחר טיבי, שחר רשף, דניאלה פלג, שרון קנטור, תמר שטיינברג, קטי ספיצ'קוב. מאמנים- שחר צוברי וסתיו ביימל
* IQ פויל גברים- יואב עומר, יואב כהן, תום ראובני, תומר ורדימון, נמרוד משיח. מאמנים- גל פרידמן ועודד אושר
* קייט פויל נשים- גל צוקרמן, מיה אשכנזי. גברים- יעל פז, זוהר חרובי, דביר אזולאי, דור זרקא. מאמן- שחף אמיר, עוזר- יואב קויטנר
* 470- ניתאי חסון ונועה לסרי. מאמן- גידי קליגר
* ILCA6- שי קקון. מאמן- פבריציאו לזריני
* ILCA7- מאור בן הרוש. מאמן- ארז אליהו
* 49 ER- מאור עבו וים ווירטהיים, טל שדה ועילי ראובני. מאמן- תומאס סטנז'יאק
* 49 ER FX- נויה ברעם וסער תמיר. מאמן- אייל לוין
מה דעתך על הכתבה?