החלום הפראלימפי החדש של ישראל: הבוצ'ה

יגיעו ללוס אנג'לס 2028? חניכי "בית הגלגלים" בהרצליה ביקשו להקים קבוצה בענף המוביל, והחלו באימונים. "מחפשים לפרוץ את גבולות המגבלה. הגעה למשחקים - חלום שניתן להגשים"

(גודל טקסט)

ישראל מטפסת על המפה של אחד מענפי הספורט המובילים במשחקים הפראלימפיים. חניכי "בית הגלגלים" בהרצליה הביעו את רצונם להקים קבוצת בוצ'ה, וכעת – לאחר חודשים של הכנה, השקעה בציוד ואיתור מאמן – החלו באימונים במטרה לנסות ולהקים נבחרת ישראלית.

הבּוצָ'ה, אחד משני הענפים הפראלימפיים היחידים שאין להם מקבילה באולימפיאדה (לצד כדורשער), תוכנן בתחילה עבור אנשים המתמודדים עם שיתוק מוחין. אלא שכיום משתתפים בו גם שחקנים עם מגוון רחב של מוגבלויות מוטוריות אחרות. הוא הפך לענף פראלימפי ב-1984, ולפני שלוש שנים בטוקיו ייצג נדב לוי את ישראל כמי שהביא את המשחק לראשונה ארצה.

בוצ'ה בבית הגלגלים
סימנו חלום, ופועלים בהתאם. חניכי "בית הגלגלים" בהרצליה מתאמנים בבוצ'ה | אתר רשמי, יח"צ

האפשרות להתחרות בבוצ'ה ברמה הלאומית או הבינלאומית מיועדת לספורטאים בעלי מוגבלות שמחייבת התניידות באמצעות כיסא גלגלים. "בית הגלגלים" היא עמותה ארצית לילדים, המפעילה שישה מרכזים הפתוחים לאוכלוסיות מכל חלקי החברה הישראלית. הארגון מסגרת רציפה לחניכים מגיל 9 עם מגוון תכניות ופעילויות, במטרה לאפשר עצמאות ורכישת מיומנויות חברתיות, חיזוק החוסן האישי, אינטראקציות בינאישיות וקידום השתתפות חברתית ואזרחית בכל מעגלי החברה.

מנכ"ל "בית הגלגלים", אביב שפיגלמן: "מרגש לראות את היוזמה של החניכים, שמחפשים כל דרך לפרוץ שוב ושוב את גבולות המגבלה. מהרגע שהיוזמה עלתה מהם, פעלנו כדי להגשים את חלומם להשתתף בספורט תחרותי. אני גאה לראות כיצד הם עובדים קשה כדי ללמוד את המשחק ולהתקדם בו. אני בטוח שעם עבודה קשה, גם הגעה למשחקים הפראלימפיים היא חלום שניתן להגשים".

מאמן הקבוצה, רועי מזרחי: "מרגש לראות את השיפור, הדיוק בזריקה והריכוז של המתאמנים. אנחנו מגלים את הרוח הספורטיבית והתחרותית של כל אחד. אני מאמין שנגיע להישגים משעותיים, ומעל לכל, ההנאה היא החשובה ביותר".

עוד באותו נושא: בוצ'ה, בית הגלגלים

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי