לאחר מרדף של שש שנים, המשטרה הצ'כית סוף סוף עצרה את נהג מכונית המירוצים המסתורית ששיגעה את הרשת והתקשורת המקומית. גבר בן 51 נעצר ביום ראשון בביתו בכפר בוק, דרום-מערבית לפראג, לבוש בתלבושת מירוצים אדומה, וקסדה דומה לזו של נהגי פרארי בפורמולה 1.
התיעודים האחרונים של מכונית המירוצים נתפסו ביום ראשון בכביש D4 המהיר ליד דובריש. המשטרה עקבה אחר הרכב עד לביתו של הנהג, שם מצאה אותו עדיין עם ציוד המירוצים המלא. בצילומים שפורסמו בתקשורת המקומית, הנהג נראה מתווכח עם השוטרים ומסרב לצאת מהמכונית.
Kdo je řidiče Formule F1 na dálnici D4 a je to vůbec formule F1? Krátké investigativní vlákno.
— Vembloud obecný (@vembloudObecny) September 7, 2025
Policie dopadla řidiče ne na veřejné komunikaci, ale na jeho pozemku. Z článků v médií lze snadno zjistit, že jde o tuto nemovitost nedaleko Příbrami: https://t.co/A4BPcBsWIJ pic.twitter.com/eTNRMSZ2KC
המשטרה הצ'כית הודיעה כי "נהג המכונית, שנעצר וזוהה על ידי המשטרה ברכב, סירב להגיב על המצב במהלך החקירה. המשטרה תמשיך בהליכים מנהליים, שבהם הוא עלול לעמוד בפני קנס של כמה אלפי קרונות ואיסור נהיגה".
בנו של הנהג טען בתקשורת המקומית שהמשטרה הגיעה בכוח מופרז, כאשר "24 ניידות משטרה ואפילו מסוק הקיפו את הבית", למה שהוא תיאר כ"הפרת תנועה שלנו לכאורה".
בניגוד לאמונה הרווחת, המכונית אינה פרארי של פורמולה 1 אמיתית. על פי דיווח מ-2022, מדובר במכונית Dalla GP2/08 של החברה האיטלקית "דלארה", שנועדה לסדרת GP2 – אליפות שהחליפה את סדרת ההזנה של פורמולה 1 ב-2005.
מכוניות כמו זו שנהג בה הגבר אינן עומדות באף אחת מהדרישות הבסיסיות לנסיעה חוקית בכביש ציבורי. למכונית חסרות לוחיות רישוי, פנסים קדמיים, וציוד בטיחות סטנדרטי הנדרש על פי חוק.
הנהג הפך לתופעה ברשתות החברתיות מאז 2019, כאשר סרטוני הנסיעה הפרועה שלו זכו לתגובות נלהבות. משתמש אחד אף כתב: "לא כל הגיבורים לובשים גלימות". למרות המעצר, נראה שהמורשת שלו תישאר חיה בזיכרון גולשי הרשת הצ'כים.
מה דעתך על הכתבה?