סערה תקשורתית פרצה באיטליה לאחר שהרפאר פדז (Fedez), אחד מהאמנים הפרובוקטיביים במדינה, פרסם באינסטגרם שורה משיר חדש בו הוא תוקף את שחקן הטניס הבכיר יאניק סינר. "לאיטלקים יש אליל חדש, קוראים לו יאניק סינר. איטלקי גזעי עם מבטא של אדולף היטלר" – כך כתב הראפר בסטורי שהפך ויראלי וגרר גינויים מקיר לקיר.
הטקסט הבוטה, שצפוי להיות חלק משיר שטרם פורסם במלואו, כלל גם ביקורת כלפי מזכ"לית המפלגה הדמוקרטית אלי שליין, הקדוש קרלו אקוטיס והאפיפיור. פדז ליווה את הפרסום בטון מתריס, כשהוא תוקף גם את מגזין "EsseMagazine": "כל פעם שאני כותב על זה, אני מרגיש צורך להגיד להם שילכו להזד**ן"
הביטוי הקיצוני כלפי סינר נתפס בעיני רבים כהשוואה פוגענית, גם אם מבוסס על המבטא הגרמני שלו – תוצאה של מוצאו מאזור דרום טירול. סינר עצמו, שזוכה להערכה רבה באיטליה ובעולם, לא הגיב עד כה לדברים.
הסערה סביב השיר רק מתגברת, כאשר אישים בתקשורת ובמערכת הפוליטית החלו לדרוש מפדז להתנצל. נכון לעכשיו, לא ידוע מתי ייצא השיר המלא, אך ברור שהוא כבר הצליח לעורר הד תקשורתי עצום.
מה דעתך על הכתבה?