צפו בהיסטוריה: רוני אוסליבן רשם את הברייק הגבוה אי פעם

ה"רוקט" רשם הישג חסר תקדים עם ברייק של 153 נקודות ברבע גמר אליפות העולם הפתוחה בסין: "רגע מגניב מאוד, תודה לכולם על התמיכה"

(גודל טקסט)

רוני אוסליבן ממשיך להוכיח שגם בגיל 50, הוא יכול לרשום שיאים מרשימיםפ. אלוף העולם שבע פעמים עשה היום (שישי) היסטוריה נוספת בעולם הסנוקר, כשקבע את הברייק הגבוה ביותר אי פעם בסבב המקצועני – 153 נקודות – במהלך ניצחונו ברבע גמר אליפות העולם הפתוחה בסין מול ריאן דיי.

ההישג הנדיר התאפשר כבר בפתיחת הפרייים הראשון. אוסליבן הציב את יריבו הוולשי בסנוקר קשה, וניסיונו הכושל של דיי להיחלץ ממנו העניק לאוסליבן כדור חופשי (Free Ball). המצב הזה איפשר ל"רוקט" להתחיל את הרצף עם הכדור הירוק, להמשיך לכדור השחור ולהגיע ל-8 נקודות עוד לפני שנגע בכדור האדום הראשון.

רוני אוסליבן
כמו תמיד, לא צפוי. רוני | אימג'בנק GettyImages

משם, אוסליבן לא עצר: הוא ניקה את 15 הכדורים האדומים (מלווים ב-13 כדורים שחורים ושני ורודים) וקינח בניקוי מושלם של הצבעים בדרך ל-153 נקודות. בכך, הוא ניפץ את שיאו של ג'יימי ברנט (148 נקודות) שהחזיק מעמד מאז שנת 2004.

הפתיחה המסחררת סללה את הדרך לניצחון 0:5 מוחץ, שהעלה את אוסליבן לחצי הגמר. בסרטון שפרסם ברשת X (טוויטר לשעבר), אמר הכוכב: "אני רוצה להודות לכל מי ששלח הודעות ובירך אותי על ה-153. זה היה רגע מגניב מאוד, אני ממש שמח שעשיתי את זה".

אוסליבן, שנראה בכושר טוב לאחר ניצחונות על מתיו סלט ושון מרפי, מחפש כעת את תואר הדירוג הראשון שלו מאז ינואר 2024. הטורניר הבא של המדורג ראשון בעולם לשעבר יהיה הדבר האמיתי, אליפות העולם בסנוקר שתצא לדרך באפריל.

עוד באותו נושא: סנוקר, רוני אוסליבן

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי